Koktavost u matky po porodu, co s tim?

ela2
1. kvě 2012

Dobry den, mam 2 deti, ve veku 2a 3/4 roku a 17 mesicu. Po porodu mladsiho se u mne rozvinula koktavost a zacina to byt docela problem. Problem pro starsi dceru, ktera zacina konecne mluvit, ale protoze jsem pro ni skoro jediny vzor (tatinka mame neustale v praci, babicky dost daleko), zacina moji rec kopirovat a koktat taky. Mela bych s tim zrejme neco delat, ale kam jit? vim, ze deti jdou se zadankou od pediatra k logopedovi, ale co ja? nikdy jsem nekoktala, a nikdo v rodine take ne. Porod mladsiho syna byl prekotny, a dalo by se rici, sen kazde rodicky - uz hodinu po porodu jsem litala po porodnici a o porodu uz ani nevedela. Co s tim? psychiatr nebo psycholog nebo logoped? Mate s tim nekdo zkusenosti? Ja, velice spolecenska osoba, se zacinam stranit lidi, protoze diky koktavosti vypadam jako intelegencne podurovni, bojim se nastupu do prace, kde jsem hodne telefonovala, moje sebevedomi uz je skoro na nule, a pritom vim, ze stranit se lidi, a brat starsi dceri kamaradky, rozhodne neni zrovna dobre nacasovane?

berry07
2. kvě 2012

Co zkusit kineziologii? Myslím, ze by to mohlo pomoci, mám osobni zkušenost... Zkus si o tom něco přečíst na netu, já bych do toho v tvém případe šla, vypadá to na nejaký blok...třeba by bylo mozno ho takto poměrně snadno odstranit... 😉

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru