Můžu oblečky a plenky prát spolu?

bru_cka
12. lis 2017

Ahoj holky, resim prani miminkovskych veci. Jde mi o oblecky, nektere spinave od ublinknuti ci hovinka a pak jeste pleny (s postiskem) - pouzivane jen na podkladani, ublinknuti. Muzu oblecky a plenky vyprat spolu? A na kolik stupnu?
Pripadne pokud perete plenky zvlast muzu k nim dat nase rucniky a k obleckum miminka dat pripadne nase obleceni (vse pereme v Persilu Sensitive bez avivaze.

Ceka me prvni prani od porodu, tak z toho mam hlavu 🙂

dekuju

aviho
12. lis 2017

Peru pračku jen pro miminko, vždycky namočím, pak peru na 60 stupňů, nesrazilo se mi nikdy nic. Plenky jsem taky před praním namočila a prala na 90, do posledního máchání přidávám trochu octa. Plenky jsem žehlila z obou stran asi do 4 měsíců

dominika1986
12. lis 2017

Já tedy peru oblečky i pleny pro mimino vždy zvlášť, naše věci k nim nikdy nedávám. Pokud je něco znečištěné, předem zapírám v teplé vodě s mýdlem a pak, když už je to dá se říct čisté, klidně vyprat s oblečky. Peru většinou na 40, myslím, že to je na většině těch oblečků. Někdo určitě může mít zas jiný přístup, např. shromáždit všechny pleny a pak vyprat při vyšší teplotě atd.

aviho
12. lis 2017

A teď už peru pleny a naše ručníky dohromady na 60, už pleny moc nepoužíváme

valeri10
12. lis 2017

@bru_cka ahoj já většinou peru pračku jen pro dceru v persilu sensitive,ale tak od jejího půl roku něco jejího vyperu i s naším pradlem v klasickém pracím prostředku. Přeci jen už leze a strká vše do pusy tak už to není tak citlivé miminko.

alcar
12. lis 2017

Ja peru pleny a oblecky dohromady na 60st., vetsinou zaroven i s vecma od starsi dcery (pokud se vejdou do pracky). Davam kapsle Persil sensitive. Obleceni ode me a manzela peru zvlast.

monaluza
12. lis 2017

Kdyz je neco hodne pocurane nebo pokakane, je fajn dat nejdriv samostatny program machani, pak uz k tomu muzete prihodit cokoli a mate jistotu, ze se pere v ciste vode. Delam to tak s latkovymi plenkami (pouzivam na prebalovani).

jessica207
12. lis 2017

@bru_cka ahojky, ja peru zvlast obleceni nase a zvlast pro dceru. Jeji obleceni peru na 40° a kdyz je neco pokakane, tak to nejdrive umyju v rukach s mydlem jelen a pak dam normalne vyprat, vzdy krasne ciste. Nektere obleceni pokud neni nejak zaspinene peru i na 30°. Jinak dosud zehlim vse dcery z obou stran, ma 4 mesice. 😉

hanih
12. lis 2017

Prala bych zvlášť pro dceru a zvlášť pro vás. Pokakané jsem vždycky nejdřív z nejhoršího vyprala v rukou žlučovým mýdlem, pak jsem to dala do pračky s ostatním oblečením pro miminko.

bacika
12. lis 2017

@bru_cka Ze začátku jsem prala pračku pro dítě a zvlášť naše i když ve stejném prášku. Prala jsem oblečení podle štítku a plenky na 60 stupňů a vyžehlila. Teď už peru téměř vše dohromady. Pokakané a ublinknuté oblečení nebo plenky jsem vždycky namočila a ručně vydrhla co šlo a potom hodila do pračky.

petrasipkova1
12. lis 2017

Taky jsem prala vždycky zvlášť, až ted okolo toho 2.roku jak to vyjde, někdy jí hodim něco k nám. Někdy má pračku sama pro sebe 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru