Teplota 37,8 po propuštění z nemocnice po porodu

pismenka
29. črc 2012

Maminky jsem zoufalá, v porodnici nic, rodila jsem 21/7 a ve středu 25/7 jsem šla domů, bez teploty, ale pak druhý den teplota 37,2, to je prý normální, tak jsem si vzala do včera paralen, ale od včera mám 37,8 a nevím, zda mohu ještě paralen a zda jste to některá měla. Je mi z toho smutno, chce se mi pořád brečet. Kojím, jednu bradavku jsem měla poškozenou, teď se hojí. Ale kojí se mi dobře. Malý baští. Mám ještě dcerku a můj muž jde zítra do práce, tak mě stresuje i to, jak to zvládnu. Prosím napište

veri25
29. črc 2012

já bych paralen už nebrala projistotu, vím že se nějaký prášky mohou při kojení, ale já bych ten paralen nebrala a jinak s tou teplotou, zkusila bych ji nějak srazit, zábaly, studená sprcha a jinak bych si zavolala k doktorovi, to je asi nejjednodušší co můžeš udělat a hlavně se nestresovat a manžel by taky s tebou mohl pár dní zůstat doma, když vidí že ti není úplně o.k. ale pokud to nejde, tak hlavně všechno v klidu, určitě všechno hravě zvládneš, to je náka poporodní krize, ale bude to v pohodě uvidíš.

anetadr
29. črc 2012

@pismenka jé to je mi líto, že se takhle trápíš ☹ paralen se při kojení může - klidně každých 6 hodin jednu tabletku - pokud by teplota šla ještě o hodně nahoru, tak klidně i dvě tabletky každých 6 hodin - já jsem ho normálně tak brala při mastitidě. Zajdi si zpět do porodnice - jsou tam i o víkendech - klidně si tam sjeď hned - alespoň se vyhneš zítřejším frontám v ambulanci🙂 Co se týče smutku, je to zcela přirozené - já jsem skoro celé šestinedělí probrečela - je to spoustu nových zážitků, povinností, hormonů, co se ti vyplavují do těla - tělo je zmatené.... nech tomu volný průběh a určitě se neboj - za pár týdnů už budeš fit. Nemůžeš někoho poprosit, kdo by ti přijel pomoct? Třeba maminka, sourozenci?

pismenka
autor
29. črc 2012

@anetadr tak je to zánět prsu, měla jsem bouli na pravém prsu už v porodnici,ale nějak jsme to tam neřešili....červené jsem to neměla. Ale hned jsme zajeli do ambulance a pan doktor mi fakt hodně poradil. Je to pravé prso a boule mám na té straně, kde je podpaží,tak mi řekl, že kojit mám tak, aby bradička byla směrem do podpaží. To by mě vůbec nenapdalo. Jdu si lehnout, paralen prý můžu, leje ze mě jako z konve, měla jsem pak až 39. Pak mi ukázal, abych měla měkký dvorec, protože ten jsem měla jako beton a sprchovat ty boule před kojením horkou vodou, to mi opravdu pomohlo. Manžel je moc hodný, zítra zůstane doma a postará se o dcerku a nebo dnes zůstane u dědy. Už ted cítím, jak ty boule ustoupili, hned po prvním kojení. MUDr. říkal, že do zítra by se mi mělo hodně ulevit, do 48h, jinak mám přijít. Naštěstí jsme to podchytili včas, že tam nejsou ty červené fleky, to říkal, že by bylo hooodně špatný.

anetadr
29. črc 2012

@pismenka no tak super - tak hlavně že se to nějak vyjasnilo a začíná se to směřovat k lepšímu🙂 Taky jsem si tím prošla - je to děs... já to tedy měla hodně rozjeté.... pak jsem přišla o mlíčko:( tak přeji ať už je dobře🙂

pismenka
autor
30. črc 2012

@anetadr UUUUUUF, KONEČNĚ JSEM BEZ TEPLOT, MOC TI DĚKUJU ZA PODPORU!!!!! Jak jsme přišli od MUDr. tak jsem dělala vše co mi nakázal a je to dobrý, ráno bez teplot, zvládli jsme dětského doktora, zítra na ledvinky .... tyhle procedury začáteční mě neba, taková honička, pořád nějaký kontroly 😀 vážení apod. 😀 To bych nevěřila, jak zánět v prsu dokáže vypadat jako pořádná chřipka.
bála jsem se moc, že přijdu o mlíčko ☹

anetadr
30. črc 2012

@pismenka já jsem si taky myslela, že to je chřipka.... tak hlavní je, že je ti líp - což je super🙂 jinak se určitě nepřepínej - vše v klidu, pokud můžeš využít pomoc někoho z rodiny, určitě to není od věci. Tělo je po porodu a ještě zánětu vyčerpané. Ty procedury jsem teda taky moc neměla ráda, ale neboj, zanedlouho už to bude vše za tebou a pak se chodí na prohlídky jen sporadicky🙂 tak se mějte už jen dobře a užívejte se navzájem🙂

pismenka
autor
30. črc 2012

no a teď mě čeká ještě jeden úkol, jak mám ke konci vykojená prsa, tak mu nejde klobouček moc chytit (kojím s kloboučkama) tak to zkusím bez nich, bojííííííím se 😀

pismenka
autor
31. črc 2012

@anetadr představ si, co se mi včera stalo, já myslela, že už skočím ☹ celý den v pohodě kojím a večer tak v 18.30 když jsem ho ukládala po koupání jsem ho kojila skoro do půlnoci a pořád nebyl najedený ☹ ☹ prsa uplně měkká, vím že na měkosti prsou v kojení nezáleží, ale ten klobouček se mu tam zamačkl a on nebyl schopný nic vysát, prso nechtěl, nedokazal nasát bradavku.......já uplně v háji, tak že jsme jeli o půlnoci ke kamarádce pro UM, dal si 30ml a spinkal až do rána. Od rána to mám tak, že mu dám z každého prsu, co vypije a pak dopo 10ml a teď si dal k těm prsům ještě 30ml. Nevím co mám dělat, jestli kojit dál, přikládat, v pátek jdeme na vážení, tak sestřička říkala, ať přikládám a dávám mu prostě dokrm. Byla jsem z toho šíleně smutná, obrečela jsem kojení. V 15h máme být na ledvinách, teď prsama ho neuživím, tak že sebou beru UM a dám mu prostě z lahvičky. Jak se to stalo tobě, že jsi přišla o mlíčko? myslíš že je to tím zánětem? protože do té chvíle byla pohoda s kojením.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru