V kolika letech jste byli s dítětem poprvé v kině?

cherie24
7. črc 2022

Zajímá mě, kdy jste vzali dítko poprvé do kina a jak to zvládali? Malá si teď ujíždí na mimoních, tak o tom přemýšlíme, ale je ještě celkem prcek. 🙂

andelka
7. črc 2022

Asi ve 4-4,5? Na Cars. O něco dřív jsme byli v Divadle loutek na dvou dětských představeních. Nejmladšímu bude 3,5 a zatím si to neumím představit. Pravidelně do kina chodíme se staršími až tak od 6 let.

andelka
7. črc 2022

@cherie24 na Mimonich jsme byli shodou okolností před pár dny, s klukama ( 10 a 12). Bylo to pěkné,ne příliš dlouhé. Ale děti tam byly spíš tak 6-12, prckove ne.

zuzkasim
7. črc 2022

Až ve školním věku, dřív to nějak nevyšlo. Nejdřív mi děti připadaly dost malé, pak nebylo nic, co bych měla dojem, že stojí za to. Pamatuju, jak jsme byli třeba na Anděl páně a jakési děcko tam řvalo... to fakt nechceš, když už zaplatíš ty prachy za lupeně pro sebe a svoje ratolesti, aby ti tam řvalo cizí hádě a matka s ním 3x pendlovala tam a zpět. Tak jen taková zkušenost.

andelka
7. črc 2022

@zuzkasim ta pohádka v divadle co jsme byli byla právě pro takové prcky, lepší než kino, protože jiný prostor, interaktivní,děti jen neseděly,byly zapojené do příběhu..Ale vyloženě sedět v kině fakt až později. A navíc na kreslenou pohádku. Hrané je nebavily dlouho.

nijij
7. črc 2022

Ve 2 letech. Chodíme do kina hoooodne často, prakticky na každou pohádku co je v kině. Ovšem záleží na dítěti. Nevzdala bych dítě do kina pokud není schopné vydržet minimálně 80min koukat popřípadně v klidu sedět

zmrzlinka
7. črc 2022

@cherie24 syn ve 4 letech a dcera v 5 letech

zuzkasim
7. črc 2022

@andelka Právě si myslím, že je fajn, když rodiče uvažují rozumně. Hrané pohádky dávají až starší děti, na to bych prcka nebrala vůbec. Chápu, že někdo má děti víc od sebe a nemá mladšího kam udat, ale z ohledu k druhým, bych to prostě neudělala.

mimi1004
7. črc 2022

V divadle na Hurvínkovi v 5,5 letech a teď v 7,5 poprvé v kině na Mimoních 2 😊

andelka
7. črc 2022

@zuzkasim já taky ne. Starší byl v kině poprvé později, právě že se čekalo,až budou moct oba. Navíc on je adhd. Naplno chodíme do kina až poslední roky. Nejmenšího hlídal tatínek a my jsme chodili do kina spolu sami.

krisstina93
7. črc 2022

Starší syn v čerstvých 3 letech, ale on byl hodně klidný, vydržel sedět v klidu. Mladší je teď stejně starý a netroufala bych si s ním jít, buď by někam utíkal nebo vyrušoval. Tohle je prostě dítě od dítěte, ty musíš vědět, jestli tvoje dítě vydrží sedět třeba dvě hodiny v klidu.

martt
7. črc 2022

@cherie24 Záleží jak které dítko. My jsme tenkrát vzali syny 8let a 4 roky do kina na Pata a Mata a s mladším jsem musela jít ven protože to na něj bylo hlasité a bál se.

jaja01k
7. črc 2022

Poprvé jsme byli, když měli 3 a 4 roky, a to byl propadák, odešli jsme asi po čtvrthodině 😄 Starší cca od 5 let v pohodě, mladší ještě teď v 7 má problém vydržet sedět. Teď tedy šli na Mimoně, ale nebyla jsem u toho, šli sami s kamarádem, tak ani nevím, jak to probíhalo 😄 Já kino moc nemusím, takže nechodíme často, kluci nejsou zvyklí. Častěji jsme v divadle a to mají rádi a bez problémů vydrží už tak od těch 3-4 let.

majaveja
7. črc 2022

Poprvé cca ve 4 letech na Tlapkove patrole, ale nebyt covidu, šli bychom už cca ve 3,5 a myslím, že by to dal.

zizkmi
7. črc 2022

@cherie24 pred mesicem na loutkovem divadle a minuly tyden na Mimone, v srpnu mu budou 4. Ale Mimoni byli moc, chvilemi se bal a nechapal dej.

lenickakl
7. črc 2022

Tak zalezi snad na decku. Klukovi bylo v kvetnu pet a neumim si predstavit, ze by tam vydrzel v klidu a potichu.

ee.liska
7. črc 2022

Nejstarší byl poprvé ve dvou letech a úplně pohoda, dcera až po třetím roce. Nejmladší už by to dal, ale čekáme na vhodnou pohádku

pakeros
7. črc 2022

Byli jsme teďka na mimonich.Synovi je za měsíc 5 let.Cele to nevydržel po cca půlce ho to přestalo bavit

andelka
7. črc 2022

Mně přijde,že Mimoni pro tak malé děti ani nejsou. To,že je něco animované neznamená,že je to pro prcky. Navíc je to fakt obvykle hodně nahlas.

lizzie02
7. črc 2022

Poprvé kolem 3 let na Tlakové patrole ve filmu 🙂 byl s manželem, já doma s miminkem a prý se ani nehnul😁

anetkad
7. črc 2022

my byli na Sonicovi 2 teď v 5 letech dřív jsem si netroufla, je opravdu hodně živé dítě, teď jsme byli na Mimoních a oboje už teď super

vevercicka
7. črc 2022

@cherie24 byly jsme minuly tyden poprve s dcerou (3,5 roku) a na Mimonich. Dala to hezky. Kdyzje nemocna, u pohadky vydrzi az do konce, to bylo takove znameni, ze uz do kina můžeme. Parkrat na konci vyrusila, ale nic tragického. Priste bych zkusila az tak za pul roku. Jinak se tam potkala se stejne starou spoluzackou ze skolky, ktera byla taky poprve, ta nevydrzela a usnula. Ale taky jinak koukala krasne. Zalezi jen na tvem diteti, jak da pohadku vkuse, jestli se citis na to to zkusit, zda vi, co je kino, ze se v nem sedi a aby taky vedelo, ze je zvuk hlasity, ze se muze i polekat. Kdyz by to neslo, byla jsem pripadne pripravena odejit. Ale bylo to fajn 🙂

fifinka2020
7. črc 2022

@cherie24 syn miluje Tlapkovou patrolu, vzala jsem ho tedy do kina ve 3,5 letech. Zajímavé je, že je velký neposeda (někdy ani ten krátký příběh nedokouka do konce), ale v kině sezení zvladnul v pohodě. Kupodivu to ale nezvládl "citove" nebo jak to říct- hrozně to prožíval, i se bál a ke konci to vypadalo i na slzicky, byl z toho hodně rozruseny (hodně ten příběh prostě prozival). Ale vybrala jsem termín, kde bylo pár lidí (aby mě to nestresovalo, že bude plně kino) a seděli jsme stranou, i jsme se jednou přesunuli a počítala jsem s možností odejít driv

levandule_k
7. črc 2022

@zuzkasim Se mi vybavila historka, jak kámoš byl na nějaké akční komedii a vedle něho seděl otec s dětmi, jako nebyli to školkoví prcci, ale trochu starší a asi nebyli úplně zralí pro tenhle film. Otec jim celou dobu vysvětloval, co se tam děje, komentoval to, proč se to stalo. Kámoš si připadal, jak když jde na film pro slepé lidi 🙂.

ab3185
8. črc 2022

Ve třech letech.

izz76
8. črc 2022

Ve 4letech, asi záleží na dítěti.. Třeba dcera známých ještě v kině nebyla a to je jí 6let,údajně by to nevydržela.

konidana
8. črc 2022

Asi v 8 letech

pexi
8. črc 2022

@cherie24 v 5 letech a moc se to nesvědčilo. Tak odkládáme na někdy jindy. Každé dítě je jiné 😉

slunea
8. črc 2022

Vzala jsem syna v 5 a něco na tlapkovou patrolu. Většinu filmu mi seděl na klíně, polovinu probrečel. Hodně se do toho děje vžil a bál se o ty postavy, těch dramatických scén tam bylo dost a asi na to není zvyklý. On na kino ale vzpomíná pozitivně, přijde mi, že úplně vytěsnil, že se tam bál.

ester_ka
8. črc 2022

4,5 a 7,5 let, Tajemství staré bambitky 2

zuzurox
9. črc 2022

5,5 letech, dřív neprojevila zájem