Co máte kdo za pojišťovnu a jak jste s ní spokojený?

mona81
30. led 2007

ahoj holky, tak by mě zajímalo, co máte kdo za pojišťovnu a jak jste s ní spokojeny? Já mám zatím VZP. Dřív platily koupání v bazénu jednou do týdne, příspěvek na antikoncepci 500kč ročně, dávali vitamíny těhotným atd. Teď nedávají už vůbec nic a byli vyhlášeni jako nejhorší pojišťovna (i když nejlepší jako že mají nejvíce klientů). Čekám mimi a tak by mě zajímalo, jakou máte kdo pojišťovnu a jestli by nebyl nějaký důvod se přehlásit. Prý už ani VZP neplatí pořádně doktorům, tak nevím 😕 Piště ať se poučím 😉

llucinka
30. led 2007

Ahojky mona,
já jsem u ZPMV a jsem spokojená. Dávají v měsících chřipky 500,- Kč na vitamíny a pro těhotné a kojící matky rovněž 500,- Kč na vitamíny a ještě dalších 500,- Kč na jiné různé aktivity, třeba plavání, kurzy nebo pomůcky 🙂 A když je u nich celá rodina, tuším, že jsou ještě větší příspěvky... 😉

jita2
30. led 2007

Dobrý téma, těším se na příspěvky.... 😉

jita2
30. led 2007

llucinka,
máš pravdu s tou ZPMV, teď jsem si to pročítala a opravdu tam mají spoustu balíčků pro kojící matky, pro muže od 18 let, pro ženy od 18 let, pro děti od 1 roku, pro rodinu s dětmi....prostě je to super!!! Já jsem u HUTNICKÉ a manžel u VŠEOBECNÉ a vůbec nic z toho nemáme, tak jsme si říkali, že vždycky je lepší, když budeme všichni u jedné pojišťovny, tak se budeme od dubna i s dcerkou přehlašovat právě k ZPMV, která je opravdu jedna z nejlepších...

mona81,
ta všeobecná opravdu stojí za nic, teď jsou u ní hlavně nezaměstnaní, důchodci apod....

lucisa
30. led 2007

My jsme celá rodina u vojenské a taky to není špatné, vitamíny těhotným i dětem, očkování proti chřipce, klíšťovce, příspěvky na hexavakcínu.
nějaké příspěvky dárcům krve, dětem na prevenci úrazů (přilby, chrániče), nějaké rodinné balíčky - kuk na www.vozp.cz.

qerki
30. led 2007

Ahoj, my jsme taky u Ministerstva vnitra (ZPMV), přestoupili jsme tam poté, co moji kamarádku u všeobecné odmítli ošetřit, protože jim VZP neplatila. Jsme moc spokojeni, teď dávají výborný balíčky (např. mně se teď hodí balíček pro těhotné a kojící ženy až do 1000 Kč - za kojenecké podprsenky, vitaminy, vložky do podprsenek, odsávačku mléka atd.). Přispívají i na vitamíny, plavání s dětmi, očkování proti klíšťatům aj. Nikdy se mi nestalo, že by mě odmítli ošetřit a než jsme přestoupili, volali jsme ke všem doktorům (praktický, gynekolog, zubaři) a všichni nám ji doporučili, že s ní nemají problém...

mona81
autor
30. led 2007

tak to by bylo super u té ZPMV jestli je to tak, jak říkáte. Ta VZP stojí opravdu za prd. Tak jsem ještě slyšela, že pojišťovny přehlašují a přihlašují vždy jen na čtvrtletí, je to pravda? Takže kdybych se teď přehlásila, byla bych zaevidovaná až od dubna? Nějak se mi to nezdá 😒

kiara2
30. led 2007

ahoj mám taky MV a jsem u ní od počátku a jsem spokojená....

mori
30. led 2007

mona81 - já myslím, že to tak stále opravdu je. Nebo aspoň bylo ... že to platí až od následujícího čtvrtletí.

llucinka
31. led 2007

mona: Přesně tak, když se zaregistruješ teď, tak to bude až od dubna... 🙂 Manžel se k nim asi taky přehlásí 😉

protea
31. led 2007

Ahojky,
tak já mám taky ZPMV, minulý rok jsem stihla vyčerpat 500,- na vitamíny pro těhotné a teď jsem si koupila kojící podprsenku(paní mí na paragon napsala dvě), ještě přidám paragon od předporodního kurzu a zaplatí mi 1000,-.

Mono, hlavně až budete chtít čerpat příspěvky na dítě, tak musí být oba rodiče u této pojišťovny s vyjímkou rodičů-samoživitelů atd.

Uvažuji o tom, že manžela taky přehlásíme k ZPMV, abychom pak mohli čerpat výhody na mimčo, hlavně těch 500,- na plavání do 3let věku dítěte.
Jen nevím, aby ho třeba na příští rok nezrušili?!

Jak už psaly holky, tak je pravda že přihlášení platí až od dalšího čtvrtletí.

llucinka
31. led 2007

proteo: Jak to ale tak dlouhodobě sleduji, ZPMV má dlouhodobě nejlepší příspěvky. 🙂

protea
31. led 2007

Luci,
tak to děkuji za info já to začala sledovat a čerpat výhody až při těhu.
Tak to jsi hodná, že to píšeš🙂

helabella
31. led 2007

Ahoj holky, to jste mě nadchly s tou ZPMV 🙂 Vůbec jsem netušila, že přispívají na kojící podprsenky. Na stránkách mají napsáno "speciální kojící podpresenka" Tím myslí normální kojící?

protea
31. led 2007

Helabella,
myslí tím vážně kojící podprsenky radši jsem tam volala.
Paní řekla, ať mi na paragon napíší vysloveně kojící podprsenka v obchodě s tím nemají problém🙂
Známá by mi napsala i při koupi normální podprsenky na paragon cokoli, ale já tu kojící potřebuji tak jsem ji koupila

helabella
31. led 2007

Protea,
díky moc. Hned mám lepší náladu 🙂

llucinka
31. led 2007

Protea: No, nejdříve jsem byla naštvaná, pač zrušili 500,- na antikoncepci, ale to už je teď stejně jedno 😀

llucinka
31. led 2007

ohledně kojící podprsenky jsou to pozitivní zprávy 🙂 Víte co by mě jen zajímalo? Koupila jsem si vitamíny 16.1., to už jsem byla těhu a teď je v těhu samozřejmě beru, ale nevím, jak to mám pak vyúčtovat, jestli mi to uznají, když u lékaře jsem byla až 26.1. 😒

protea
31. led 2007

Tak to mne taky namíchli,
že zrušili příspěvek na antikoncepci, naštěstí to udělaly všechny pojišťovny tak mne to pak pustilo🙂
A teď nám hlavně může být nějaká antikoncepce ukradená 😉

Ještě uvidíme, jak to s tou kojící podprsenkou a příspěvkem na ni bude vypadat v praxi, až jim donesu paragony-ale snad jo.

Luci, tak to nevím těžko říct po mne chtěli vidět těhu průkazku když jsem žádala o ten příspěvek na vitamíny.Ten tvůj případ je individuální, to bude chtít vyřešit s někým od pojišťovny 😉
Nejlepší je nakoupit vitamíny nejméně za 500,-, donést jim tam paragony a oni ti tu pětistovku pošlou na účet.Je to lepší než tam běhat s každým paragonem extra.
Jo, ještě bacha, ty vitamíny musí být zakoupené v lékarně nikde jinde 😔

llucinka
31. led 2007

protea: No, mám tam kamarádku, tak snad mi dobře poradí. 🙂 Jo, to je pravda, musí to být koupené v lékárně. 🙂

protea
31. led 2007

Tak to budeš radit Luci ještě ty mne,
když máš u nich kámošku🙂

llucinka
31. led 2007

Mno, nevím, zkusím ji večer cinknout a domluvit se s ní 🙂 A pak dám sem vědět 😉

jita2
31. led 2007

Mona 81,
je to pravda, ty se můžeš teď třeba přihlásit až k 1.4. 2007, prostě jednou za čtvrtletí....takže my se taky přehlásíme, ale budeme přehlášeni až k 1.4.07, takže je to tak 😉

ladenka
31. led 2007

Holky a když se teda chcete přehlásit, kam musíte všude zajít. Myslím jako jestli stačí se jít přihlásit k nové, a oni si to sdělí nebo musíte i na starou. A jestli po Vás chtějí nějaké papíry atd? Nemám s tím zkušenosti.

gedren
31. led 2007

Ahoj holky,

ja jsem u OZP uz hodne dlouho (jeste jako dite skrz zamestnani maminky) a jsem s ni naprosto spokojena, nikdy jsem nemela zadny problem.

Priznam se, ze je mi celkem jedno, kolik mi daj penez na co navic, zas tak casto si nejaky vitaminy apod. nekupuju, u pojistovny nejsem od toho, abych na tom vydelala, ale jde mi hlavne o to, aby s ni doktori meli smlouvu, platila jim apod., proste aby mi nikdo neodmitl osetreni, no a to bylo vzdycky v pohode, uz jsem potkala i doktory, co nemeli smlouvu s VZP, no a s OZP jo. Nepotkala jsem zadnyho, co by s OZP smlouvu nemel.

Jako tehotna jsem dostala kredit 1200,-, lze to utratit za tehuvitaminy, predporodni cviceni, tatinka u porodu apod. Dite by melo (jeste nam nic neprislo 🙂) dostat 500,-, coz lze utratit treba za kojenecky plavani nebo za placene ockovani.

mona81
autor
31. led 2007

holky tak díky za rady, ale ještě by mě zajímala ta stejná otázečka, co už položila Ladenka. Co je na přehlášení vše potřeba?

protea
31. led 2007

http://www.zpmvcr.cz/index.php?id=172

Co třeba tohle holky,
to by vám stačilo?

qerki
31. led 2007

Ahoj, mám tady leták od ZPMV, kde píšou, jak se stát jejich pojištěncem:
je to otázka 1 návštěvy na pracovišti ZPMV a to v regionu místě bydliště, vyplní se 1 formulář, který lze stáhnout, popř. i vyplnit na webu v sekci formuláře. Vyplněný formulář odevzdat osobně na pobočce a zkontrolovat totožnost na základě občanky či pasu. Pokud jsi zaměstnanec, přinést adresu a IČ svého zaměstnavatele, studenti potvrzení o studiu, OSVČ živnost. list, nezaměstnaný potvrzení z úřadu práce atd. Klienty se můžou stát i cizinci - musí předložit povolení k trvalému pobytu nebo pracovní smlouvu, pokud jsou zde jen zaměstnáni.
Staré pojišťovně se myslím dávat vědět nemusí, dá jim vědět nová pojišťovna sama...

jita2
31. led 2007

supeeeeeeeeeer, díííííííík 😉 , vlítnu na to....

mona81
autor
31. led 2007

tak to jsou dobré zprávičky 😉

lucisa
31. led 2007

holky, nevím, jak je to u jiných pojišťoven, ale já třeba byla strašně dlouho u OZP jako gedren a někdy loni nebo předloni se změnil nějak zákon a OZP najela na tzv. kreditní (kreditový) system. bohužel mám ale tušení, že to asi všechny poj.
což mi bylo v podstatě vysvětleno tak, že každý člověk má na kalendářní rok určitý limit peněz na ošetření. ten limit se počítá podle nějakých tabulek, kde se zohlední věk, pohlaví atd., z toho pak vyjde určitá částka a když tuto částku vyčerpáte u lékařů za běžná ošetření či léčení, tak už nemáte nárok na čerpání nadstandardů, což jsou právě různé příspěvky na vitamíny a další věci.
výpis za úkony lékařů vám za nějaký malý poplatek na poj. vytisknou.
já např. zjistila, že tím, že jsem byla těhu, ale vůbec jsem nebyla nemocná, jen jsem absolvovala běžné kontroly a prohlídky v těhu, které jsou povinné, tak jsem ten limit přečerpala.
na zač. listopadu se mi narodila dcera, byla u ni zjištěná vada na ledvině, takže hned začátkem ledna musela malá podstoupit řadu vyšetření a úkonů, které byly tak drahé, že na svůj dvouměsíční věk hned 4.1. asi 3 x překročila roční limit, takže nakonec neměla nárok ani třeba na příspěvek na plavání 😒 a kde byla spousta dalších vyšetření, očkování a prohlídek, kterých je v prvním roce dítěte nejvíc.
takže jsme přestoupili k vojenské, tam jsme zatím spokojeni, ale netuším, zda tam kreditní systém funguje taky.

k tomu přehlášení jsem chtěla jen maličkost. máte pravdu, že je to platné vždy k 1. následujícího čtvrtletí, ale některé příspěvky můžete začít čerpat až třeba po půl roce nebo roce od přihlášení. asi se jistí proti tomu, abyste si nevybrali příspěvek a za půl roku měnili poj. a vybírali další příspěvky.
tak abyste pak nebyli zklamané, že když se přihlásíte k 1.4. a v květnu začnete s miminky plavat, že vám to nebudou chtít hned proplatit, ale až třeba na podzim na dalším plavání.