Spoření dětem, kde a za jakých podmínek?

jancanov
5. únor 2017

Mám 13letou dceru,spořím jí u ČSOB moje první konto.není tam skoro žádný úrok .Chtěla bych řešit lepší spoření,stavební nebo prý penzijní se dá kdykoliv vybírat. Co vy?Kde a za jakých podmínek sporite?🙂

em.haj
6. únor 2017

Osobně by mě to taky zajímalo.. přidávám se s dotazem 🙂

soleilll
6. únor 2017

@jancanov Kdykoli vybírat můžeš jakýkoli spořící účet - mají i lepší úroky, ale taky to není kdoví co. Nicméně je to jistota kdykoli po ruce. Pro vyšší zisk bych šla do nějakých fondů nebo akcií - mrkni třeba na nabídku ING nebo FIO banky. Dá se vybrat podle míry rizika, předpokládané délky spoření atd. Hledej ty bez poplatků.
Naše děti mají své účty, kam dáváme finanční prostředky, co dostanou od prarodičů. Ty ale celkem rychle utrácíme za potřebné věci (dražší např. zimní oblečení, boty, vybavení do pokojíčku atp.), takže se nejedná o klasické spoření, spíš hromadění prostředků pro běžné potřeby. Extra spoření jim založíme, až zas budu chodit do práce a příjmy rodiny se zvýší na nějakou úroveň, ze které se dá rozumně odkládat. Plánujeme 500-1000 měsíčně každému.

jancanov
autor
7. únor 2017

@soleilll díky za typ.momentálně mají děcka také jen účet kde jim ukládám peníze o prarodičů. Nevybiram to ale ráda bych té tarší zalozila už výhodnější spoření. Jsem také na mm a všem bych těžko zasilala pravidelne nějakou částku.

hojda
7. únor 2017

@jancanov Popravdě je to v dnešní době skoro jedno, všude jsou úroky mizivé, víc je opravdu jen na více rizikových produktech. Dětská konta mají lepší úročení, ale jen do nějaké částky, tak mrkni jestli se tam vejdeš, navíc s těmi podmínkami pořád hýbou, takže hlídat to se pro těch pár korun z úroku už ani nevyplatí☹