Zdravotní pojišťovna pro miminko, jakou byste vybrali?

nevestaak
17. kvě 2015

Jakou pojišťovnu byste vybrali pro miminko? Kde jsou nejlepší výhody? Jsem u MVČR a manžel u OZP, tak se chceme s miminkem poté všichni sjednotit....
Děkuji moc za vaše rady 🙂

joanullinka
17. kvě 2015

Miminku dají co máš ty

palomitacheca
17. kvě 2015

@nevestaak miminko ma automaticky pojistovnu jako matka. Jestli se chcete sjednotit, tak to jde nejdriv od 1.ledna 2016, pokud si vy dospeli stihnete podat prihlasku do nove pojistovny do konce cervna. U novorozence jde pojistovna prehlasit behem celeho roku, tohle omezeni pro nej neplati.

teenyel
19. kvě 2015

Holky tak se zeptám taky, když má prcek automaticky mamky pojišťovnu, tak není třeba nikam hlásit a má ji hned od narození? Nebo musím poslat někam přihlášku při narození?

llluckaaa
19. kvě 2015

@teenyel Po narození tam zavolej a zeptej se, jestli musíš přijít osobně nebo zda jim bude stačit poslat emailem kopii RL 🙂

palomitacheca
19. kvě 2015

@teenyel dite ma sice pojistovnu jako matka, ale i tak je potreba dite do 8 dnu prihlasit. U nas to vyrizoval manzel - vyzvedl rodny list syna, zasel na nasi pojistovnu a dostal docasny doklad misto prukazky. Ta nam prisla do 14 dnu postou.

bobulka_216
19. kvě 2015

Taky nevíme jakou pojišťovnu vybrat 🙂 já mám ministerstva vnitra ZPMVCR a manžel HZP česká průmyslová.... nejspíše se zajdeme zeptat na pobočky a uvidíme co nám řeknou ( jaké výhody to má, jaké mají programy a tak ...) většina pojišťověn pro miminka přispívá jen na očkování 🙂 projela jsem i ostatní třeba všeobecnou atd. ... tak uvidíme ... ono na netu je to hezky popsané, ale stejně nevim na co všechno budu mít nárok tak zajdu osobně a je to 🙂

omobinrin
29. čer 2015

@bobulka_216 Řeším právě stejnou situaci, taky mám ZPMVCR, manžel má RBP... Můžu se zeptat, jak jste se nakonec rozhodli? Je to docela složité vybírat, že..

heduska82
29. čer 2015

@nevestaak urcite ne ozp, v pripade problemu nechteji platit a lekari s ni rozvazuji smlouvy.

nevestaak
autor
29. čer 2015

@heduska82 Díky za radu. Teď do 30.6. změnu dělat asi nebudeme...možná od nového roku rovnou s mimčem....nebo přejde manžel od OZP a budeme všichni i MVCR.

hildegarda_terez
29. čer 2015

@heduska82 co prosím znamená ze v případě problémů (jakých?) odmitaj platit? Já jsem u nich už léta a ted i dcera a spokojeny. Kreditovy systém, kdy si clove může sam vybrat co si nechá z široké nabídky proplatit, kontrola vykazane pece (i s částkou, kterou za jednotlve ukony zaplatli) a moznost napsat názor na zdravotnické zařízení... navíc s nima jde vyřešit všechno on-line, žádný dopisy a tak. Me to dost vyhovuje, ale celkem rada bych věděla, co je za problémy, abych se o to případně mohla víc zajímat a zvážit další setrvání, pokud by to bylo nějak závažný.

ludmilad
29. čer 2015

Po narození má miminko automaticky stejnou pojišťovnu jako matka. Do nějaké doby, myslím 8 dní, musíš miminko nahlásit na pojišťovně a poslat jim rodný list. Radši si podmínky nahlášení zkontroluj přímo na pojišťovně, u nás tam myslím šel manžel přímo s RL.

sykorkaali
29. čer 2015

@heduska82 já mám teda s OZP jen samé dobré zkušenosti. Vždy mi všechno proplatili bez problémů. A když byl problém, bez zaváhání ho vyřešili. Jsem u nich už léta a měnit nehodlám, jsem ráda že i mimčo bude u nich. A jejich Vitakarta, s přehledem uhrazené péče a možností poslání žádostí on-line, je super.

bobulka_216
29. čer 2015

@omobinrin zatím necháme moji 🙂 ZPMV a uvidíme ... ja přecházet zatím nebudu , chci využít ten příspěvek 800kč na kojicí pomůcky 🙂 uvidíme časem ...

heduska82
29. čer 2015

@sykorkaali Tak to máš velké štěstí. Mě nechtěli hradit speciální výživu pro mimino...v lékárně bez receptu by mě vyšla kolem 25000 na měsíc...což není v možnostech běžného smrtelníka si hradit...a když jsem se snažila dostat k jejich revizní lékařce, měla jsem taky smůlu. Navíc revizní vyhrožovala dětské i alergoložce, že pokud mi to budou psát, nechá jim to zaplatit. A u některých odborných lékařů jsem si návštěvu pěkně platila ze svého...

heduska82
29. čer 2015

@hildegarda_terez viz předchozí příspěvek... Přeplatky za péči posílali biologické matce a ne mě. Byly to tisíce.... Po telefonu, pokud se nechtěli bavit, tak prostě zavěsili. Jen podotýkám, že já jsem si tuto pojišťovnu nevybrala, kluci ji měli po mámě a byla jsem nesmírně šťastná, že jsem byla pryč.

chris_n
29. čer 2015

@heduska82
@hildegarda_terez tez mam s OZP dobrou zkušenost. Naopak byli i celkem pružní při řešení mé situace se stěhováním do zahraničí a to ostatní pojištovny jako VZP a spol. s tím mají dost často problém

chris_n
29. čer 2015

@heduska82 to by mě zajímalo, jaké odborníky sis musela hradit. Nikdy jsem si nic hradit zvlášt nemusela (zubaře nepočítám)

heduska82
29. čer 2015

@chris_n Tak třeba kožní...měla smlouvu se všemi, jen s OZP ne, protože neplatí...250kč za 1/2 hodiny....bohužel jsem neměla jinou možnost, byl to do té doby jediný člověk, který pomohl s atopem.

jarousek123
18. srp 2015

Tak to mě taky překvapuje, já mám s OZP taky jen dobré zkušenosti a zatím proplatili vše a všem. A to že by neplatili slyším poprvé, vždť byla letos vyhlášená nejlepší pojišťovnou a pokud sní má doktorka smlouvu tak pochybuji, že by neplatili.

jarousek123
29. zář 2015

Tak máš ještě do zítřka čas to sjednotit. Po tom co proběhlo minulý týden medii tak k MVCR už bych nešel. Milionové výplaty, drahé auta atd...

milanek123
11. pro 2015

Určitě dají miminku stejsnou pojišťovnu jako máš ty. My máme pro celou rodinu OZP. Každý pojištěnec po přihlášení do vitakarty dostane kredity dle jeho doby pojištění u OZP. Já třeba dostal 300 kreditů a dále dostávám kredity za návštěvu zubaře aspoň 1x za rok 60, dárci krve 1000 kreditů atd.
Kredity pak zdravotní pojišťovna proplácí v různých programech, v různém poměru např. očkování až 450 Kč při uplatnění 300 kreditů, nebo plavání 1kr=1Kč, nebo sauna horší poměr na Kč, vitamíny, rehabilitace atd. Je tam toho hodně. Všechno se to provádí přes internet, přehledně a jednoduše.