Máte zkušenost s olomouckou porodnicí?

pavcamesz
5. pro 2014

Rozjoduji se kam jít rodit . A zatím mi.přijde nejlepší Olomoucka fakultní nemocnice . Chtěla bych vědět zdá někteří z vás má nějakou zkušenost 🙂 díky

beruska1889
5. pro 2014

Osobní zkušenost zatím nemám, ale rodila tam moje spolužačka, teď nedávno i svého druhého syna a byla spokojená, moc si to tam všechno chválila 🙂 tak přeji hodně štěstí, ať to všechno dobře dopadne i s výběrem porodnice... 🙂

jakoubka
5. pro 2014

Ano, mám 🙂 Sice už před sedmi lety a maximálně spokojená 🙂 Milý přístup, kontrovali mě každou chvíli . Měla jsem vyšší krevní tlak, malého mi vyvolávali skrz to, nechtěli ať přenáším .
Ono nedej bože, kdyby s miminkem něco bylo, tak se stejně převáží do Olomouce, kde jsou na tyto stavy připravené.
Pokud někdy ještě budu rodit a já věřím, že ano, tak zas do Olomouce.

simonceli
5. pro 2014

Rodila jsem tam pred 5ti roky a nikdy vice. Vubec me nehlidali, díky tomu jsem byla dorvana jak samica, kdyz me zasivali, tak mi umrtvili nohu misto toho co by meli. Na sestinedeli taky zadna slava se sestrickama. Druhe dite jsem rodila letos v cervenci v Prostejove a oproti Olomouci jsem byla jak grandhotelu. PA me hlidala a pomahala, byla jsem bez siti. Doktori byli skveli, sestricky taky. Ale je to i hodne o lidech, ktere u porodu chytnes. Na Prostejov najdes taky negativa.

palomitacheca
5. pro 2014

Rodila jsem tam pred 5 lety a byla jsem vicemene spokojena, nebala bych se tam rodit znovu, i kdyz manzel je trosku jineho nazoru a asi by me tam rodit "nenechal".
Na porodnich salech jsem ze zacatku byla uplne sama, tak kdyz mela v jednu chvili PA problem najit srdicko miminka, zburcovala cele oddeleni a behem chvilky tam bylo nekolik doktoru a dalsich PA. Srdicko nasli a mne pro jistotu dali kyslik. Porod byl jinak bez problemu. Jen zpetne v porovnani s 2.porodem v Motole si treba nepamatuju, ze by mi zmerili tlak, jestli jsem v pohode... navic mam poruchu srazlivosti krve a taky mi neprislo, ze by to tam resili tolik jako v Motole, ale budiz, nastesti nebyly komplikace ani u jednoho porodu.
Na oddeleni sestinedeli si co se pece o miminko nemuzu stezovat, sestricky se staraly a poradily mi i s kojenim, kdyz mi to porad neslo. Co se tyce pece o maminky, tak si treba nevzpominam, ze by prisla vizita a zkontrolovala nas maminky. Jen prisla sestra, zeptala se, jak nam je, jestli nas neco neboli a zase sla... v Motole prisli, doktor podal ruku a predstavil se, zkontroloval bricho, siti... V Olomouci byla jedina kontrola ta, ze nas poslali na UTZ delohy. Mne na nem nasli zbytky rezidui a do zpravy napsali, aby mi na sestinedeli pichli injekci oxytocinu na lepsi zavinovani. O tu injekci jsem si musela pred propustenim rict, protoze na sestinedeli si zase mysleli, ze uz mi ji pichli na UTZ... i kdyz by se behem sestinedeli myslim melo s pripadnymi problemy jezdit do porodnice, radeji jsem asi mesic po porodu sla ke svemu doktorovi, ten mi udelal UTZ a dostala jsem jeste jednu injekci oxytocinu, protoze deloha porad nebyla zavinuta.
Co mi treba vadilo primo na te stare budove tak jsem tam rodila v prosinci, okny tahlo, takze se topilo na plno a to mi nedelalo dobre... ale za ty roky se to tam snad zmenilo k lepsimu 🙂

lucifereeek
5. pro 2014

Rodila jsem tam před 2,5lety a je pravda, že je to tam jak na běžícím páse a na porodním oddělení to nebyla žádná sláva, tak na oddělení šestinedělí si nemůžu vůbec stěžovat, sestřičky hodné, ochotné. Není to tam nějak extra nově vybavené a wc a sprcha tam je pro dva pokoje společné, ale jsi tam jen pár dní, takže se to tam dá vydržet. Pro miminka je tam ta nejlepší péče.

sonja01
5. pro 2014

rodila jsem tam letos, porod probíhal dobře - personál na porodních sálech je milý, profesionální, je tam soukromí (máš sama porodní box, kde trávíš všechny doby porodní). Na konci porodu byly a to se ukázalo, že vše běží, jak má, že jsou tam profesionálové. Neskončila jsem na šestinedělí, takže o tom oddělení nic nepovím ale syn měl po porodu komplikace, tak jsem byla ráda, že jsme v Olomouci, jinak by ho tam převezli. Personál milý, ochotný, profesionální. Pokud víš termín porodu, můžeš si zkusit zarezervovat nadstandart (tj. pokoj s koupelnou sama pro sebe)

hhanca
6. pro 2014

Rodila jsem tam skoro před 2 lety a byla jsem spokojená 🙂 Ale ono to záleží na člověku, já třeba nejsem zvyklá šťourat a hledat chyby 🙂 Porod byl komplikovaný, ale za to rozhodně nemohla porodnice, jim jsem vděčná, že jsem porodila! Starali se o nás hezky, jen jedna sestra byla protivná, ale to je všude. Hodně jsem četla, že špatně vaří, to mi teda nepřišlo, já byla ráda, že mi někdo uvařil a jen jsem se přišla najíst 🙂 A návštěva mi vždycky něco donesla, tak když jsem měla na něco chuť vzala jsem si svoje.
Jediný mínus bylo to, že na porodním boxu nebylo WC, ale bylo společné na chodbě. Když jsem rodila, bylo úplně plno stejně všechno probíhalo v pohodě. Sestra nebo Dr. chodili na pravidelné kontroly a na zavolání také přišli.
Laktační poradkyně všechno vysvětlila. Já byla spokojená a podruhé rodit pojedu znova do Olomouce, i když to máme 50km 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru