Pálení, svědění těla, genitálií v 17tt. Cholestáza?

vanilka91
5. únor 2015

Zdravím holky,mám dotaz,už dlouho mě trápí pálení tam dole,občas i konečník,ted mě začlo pálení a svědění těla i plosky a dlaně,ale není to úplně každý den a ne stejně intenzivní..gynekologicky jsem prý ok,u kožařky jsem byla včera,ale nějak se jí to nezdá na dermatitidu,prý by mi měl udělat gynekolog jaterní testy,často mám také hořkost v puse..gynekologovi se zdá zase na těhu cholestázu brzo,jsem čerstvě v 5.měsíci..chtěla bych se zeptat,jestli v případě,že bych měla potíže s játry,můžu mít pálení a svědění po celém těle,tedy i na sliznicích pochvy a v konečníku.Napadla mě ještě cukrovka,ale u té taky nevím,jestli by to bylo takhle vyhrocené. Už si nevím rady emoticon Děkuju.

thesun
5. únor 2015

@vanilka91 nemůže to být reakce na nějakou změnu? Já mám kupříkladu problémy když změním prášek na prádlo..... to je potom dost peklo ☹ neměnila jsi? nebo změna v jídelníčku nějaká? něco co by třeba jen mohlo vyvolat takovou reakci? sice to asi nevysvětluje hořkost v puse, ale ty kožní reakce to vysvětlovat může.....

alubif
5. únor 2015

V tomhleobdobí je to normální, pokud máš v piřádku jaterní testy. Je to hormonama a zvýšenou citlivostí pokožky i na věci kteý ti předtím nedělali problém jako prášky na praní, aviváže, tekutá mýdla. Někde jsem četla že pomáhá zvýšený příjem nenasycených mastných kyselin.

melis7
5. únor 2015

@vanilka91 Myslim,ze je mozna i ta cukrovka i jaterni testx nebo,ze to nic nebude.On kazdy reaguje jinak,takze pokud ti nenabere krev na jaterky a OGTT na cukrovku nepozna se to.Mohla jsi mit problem uz predtim,jen to mohlo tehotenstvi zhorsit.

vanilka91
autor
6. únor 2015

@thesun děkuji,je možné,že jsem prášek měnila,ale ten spodek mě trápí už 5 měsíců a pořád se k tomu nněco přidává..teď jsem dva dny v nemocnici s malým a mám jen jejich kosilku a zda se mi to pořád stejné..☹

vanilka91
autor
6. únor 2015

@melis7 na cukr jsem domluvena s obvodní,může mi udělat rovnou ty jaterky?Kožní sice říkala kw gynde,ale je to myslím jedno?ještě bych dodala?že mám i pálení při močení a v moci jsou jen bílé krvinky,takže urolog mi nic nechce dat,mám přijít za měsíc,asi zešílím..děkuji všem za rady

melis7
7. únor 2015

@vanilka91 Jaterky ti urcite udelat muze,jen se divim,ze ti to gynekolog neudela.Hlavne co si s tebou pak obvodni pocne,kdyz ti to vyjde blbe 😕 .Stejne to gyndr musi vedet,pokud ty vysledky budou spatne.Jeste me napada nejaka reakce treba na prasek na prani nebo avivaz.
Vzhledem k tomu svedeni pri curani,to asi ale alergie nebude.
Fakt te lituju,me svedily dlane a bylo to fost desne.Ty jaterky jsem vysoky mela a to jsem tehotna nebyla.Byl to des.Dali mi antihistaminika a leky na jatra a pak to bylo lepsi,ale tehotna jsem nebyla,tak nevim,jestli ty antihistaminika se v tehu muzou.Asi nektera ano,ale fakt nevim.
Tak at je to lepsi

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru