Pozitivní antierytrocytární protilátky v těhotenství

moly001
5. lis 2018

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, zda-li některé z Vás vyšly v těhotenství pozitivní antierytrocytární protilátky a co to znamená pro mimi? V prvním těhotenství mi vyšly pozitivní nepravidelné tepelné antierytrocytární protilátky Anti- E, dr.mi k tomu moc neřekla, jen vím, že v případě krevní trasnfuze musím dostat krev zbavenou těchto protilátek...krevní skupina a Rh faktor s tímto nesouvisí. nyní v druhém těhotenství samozřejmě také poziitvita, dnes doběry k typizaci. nevíte, jaké je event.riziko hemolytické nemoci u novorozence, v případě druhého těhotenství....Pokud s tímto máte některá zkušenosti, budu ráda, za každý postřeh...obecně mi k tomu dr.nic moc neřekla. Děkuji

monika12353
22. dub 2022

@moly001 ahoj, vím, že už je pozdě a tvému děťátko jsou 3-4 roky, ale třeba se bude hodit někomu do budoucna. Také mi našli antierytrocytarni protilátky anti K, které způsobují těžkou anemii plodu. Co týden jsem chodila na kontroly a zatím ve 34 tt se to drží a jsme snad ok. Jak jsi dopadla ty?

moly001
autor
24. dub 2022

@monika12353 děkuji za zpětnou vazbu, malej bude mít 3 roky. Nakonec vše v pořádku, chodila jsem v těhotenství na častěji odběry, během těhotenství a po porodu vše v pořádku, tak držím pěsti, ať je vše v pořádku i u vás 🙂

monika12353
24. dub 2022

@moly001 mužů vědět, jaký jste měla titr? A zda zjišťovaly miminku genom?

moly001
autor
27. dub 2022

@monika12353 genom určitě nezjišťovala, ale možná je to tim, že každý typ těch protilátek je jiný? Nevím. Myslím teď podle těch písmen...titr protilátek už opravdu nevím...to se omlouvám, ale je pravda, že těch informací, co se může stát bylo minimálně...jediné co vím, že prý tedy ani nejsem vhodný dárce pro darování krve...jinak co mi řekli, že v případě dalších těhotenství se titr protilátek zvyšuje, proto je vhodnější dělat častější kontroly. Já další děti neplánuji ( máme dva syny), ani jeden neměl novorozeneckou žloutenku. Pak už jsem to po porodu neřešila.

monika12353
27. dub 2022

@moly001 jasné, díky za odpověď. Ono zjišťování genomu miminka je dost nový záležitost... Tak hlavně, zde vše dobře dopadlo.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru