Vracející se kvasinky, máte zkušenost?

vercaci
15. kvě 2016

Ahojky, obracím se na Vás s prosbou. Už dlouho mě trápí vracející se kvasinky. Bylo mi řečeno, že těhotenstvím se to zlepší a ono nic. Výtok, svědění mám snad každý měsíc (když zrovna ne, jásám!) a už mě to nebaví. Vím, že asi jediné co by mi pomohlo je dieta, ale na to jsem slaboch. Sladké jsem omezila, pečivo taky, ale úplně to nevynechám. Nemáte s tím někdo taky zkušenosti, co pomohlo, jak jste si poradili? Dr. mi jen pořád dává nějaké globule, nic víc....moc děkuju za rady 🙂

zmrzlinka
15. kvě 2016

Skus kokosový olej.

vercaci
autor
15. kvě 2016

@zmrzlinka možná se zeptám hloupě, ale pojídat nebo natírat?

eficenka
15. kvě 2016

@vercaci
měla jsem to také tak, skoro každý měsíc...
pomohlo mi pečivo péct doma - ze špaldové a žitné mouky, omezit cukry
a pravidelně si zavádět tampon pokapaný teatree olejíčkem a občasně i kajeput na noc a za 2 dny je po problému ,ted už mě dlpouho netrápily, ale preventivně občasně ještě zavádím...

vercaci
autor
15. kvě 2016

@eficenka moc děkuji, pečivo vyzkouším. Chtěla jsem už stejně začít, protože "pořádné" rohlíky jsem nenašla ani nepamatuji. Tampon určitě vyzkouším, za to nic nedám a je to šetřnější než pořád nějaké čípky...jen prosím, co je to kajeput? ještě jsem to neslyšela a web mi našel nějakou rostlinu

77moona
15. kvě 2016

@vercaci U me pomohla vymena spodniho pradla, odlozila jsem tanga.

eficenka
15. kvě 2016

@vercaci
http://eshop.nobilis.cz/aromaterapie-1/etericke...
kapala jsem kajeput a tea-tree, vynechala při mytí všechny intimgely a maximálně si během sprchy nakapala pár kapek tea-tree olejíčku a omyla tím. smozřejmostí bylo bavlněné spodní prádlo a musela jsem začít prát v domácím vyrobeném prášku ( často se mi tak dělo po persilu a ještě s aviváží...)

berblin
15. kvě 2016

Od března jsem měla téměř 2 měsíce kvasinkovou infekci, opravdu v masivní formě. Pomohly mi až tobolky mycomax. Teď se snažím dodržovat "dietu", omezit bílé pečivo, sladké ... jde to těžce,ale zatím se držím.

snehurka38
15. kvě 2016

@vercaci Taky jsem to mívala a pomohlo mi až to, když mi mudr našel sníženou funkci štítný žlázy.Od té doby, co na to beru léky, mám klid.Prý rozhozený hormony tohle umí.. Jo a taky laktobacily mi dělaly dobře.

dajamka
15. kvě 2016

Naučit se popíjet ženské čaje nebo rovnou nějaké anticandidozní.

A ve zdravé výživě mi poradily Umeocet, je to teda hnus, ale dá se přemoci a pít.

olusenka
15. kvě 2016

doufám, že když dr. dává jen "nějaké globule", že taky udělal pořádně stěry. Já myslela, že mám obyč kvasinku, ale stěr nakonec ukázal i nějakou bazénovou bakterii, na kterou Jenamazol, který vždy pomohl, tentokrát nestačil,a ani obvyklé globule nestačily.
Pokud můžeš zlepšovat imunitu, tak se na to zaměř.
Jinak určitě užívej probiotika a prebiotika, super je Hylak.
Na kvasinky je dobrá lichořeřišnice (třeba v tinktuře od firmy Naděje, ale k tomu se musí něco na vyčištění, třeba Bříza, mají na stránkách návody, jak to vše užívat, s čím začít) i jiné bylinné nebo pupenové tinktury (grepová a další, ale nepřekombinovat, neužívat moc najednou).
Klasické rady jako méně cukru, bílé mouky, mléka, tak to určitě, pokud by stále nic nepomáhalo, asi by to chtělo protikvasinkovou dietu, o ní se na internetu píše dost a dost, příp. rady tady (platí ta jak na kvasinky na kůži, i poševní, pro dospělé i děti):
https://www.modrykonik.cz/kvasinkova-infekce-u-...
Příp. na léčbu kvasinkové infekce je tu i skupina, ale vše důležité tu už bylo řečeno.
A co pomohlo mě, i bez protikvas. diety a navzdory snížené imunitě? Kyselina kaprylová, ale nepřecpávala jsem se kokosovým olejem, to by asi dost dobře nešlo, mamka mi koupila přípravek Candix, a ten zabral, tuto kyselinu kaprylovou obsahuje. Konečně mám po asi 2,5 letech nepřetržité kvas.infekce pokoj. Ťuk ťuk.

zmrzlinka
16. kvě 2016

@vercaci natírat i jíst.Klidně i při sexu jako lubrikant 🙂

g_m
16. kvě 2016

@vercaci Nechej si od lékaře předepsat Mycomax - jsou to tři prášky, nic na zavádění a pomoc je okamžitá. Obsahuje jedinou látku a to Flukonazol, která právě aktivně bojuje v celém těle proti kvasinkám apod. Já po tom mám úplný pokoj a to se mi kvasinky vracely neustále. V Anglii je to normálně dostupný lék a tam ho prodává i Canesten, ale k nám to ještě nedorazilo a je pouze na předpis právě pod názvem Mycomax.

varecka246
16. kvě 2016

Mě pomohl wobenzym 👍

anechka
16. kvě 2016

Delam si protikvasinkovy intimni olej: 45ml nimbovy olej ( k dostani zde http://www.manipura.cz/products/nimbovy-rostlin...) + 45 ml. konopny olej + 10 ml polysorbat 80 ( k dostani treba zde http://domaci-kosmetika.eu/cs/270-polysorbat20....). Dobre promichat. Na zaver pridat levandulovy etericky olej 30 kapek a tea tree olej 20 kapek. Eteraky kupuji od Karla Hadka. Myslim, ze Atok je take dobry. Nimbovy olej ma takovy zvlastni odor, ale ma velmi silne ucinky. Leci i atopicky exem. Kdo nesnese, kdyz neco nevoni, pouzijte jenom konopny 90 ml. Před kazdym pouzitim potrepejte. Mazat par kapek na vlhkou pokožku intimních partij a nasledne smyt vodou. Bez diety ale uplne lukvidovat kvasinky nejde. Jim jenom zitny kvaskovy chleba ( kousek denne). Zadne jine pecivo ani vyrobky z mouky, zadne testoviny a sladkosti. Muzete sladit stevii. K tomu beru Pau D´arco.

zlatkavlk
16. kvě 2016

Mycomax jsou antibiotika, těm bych se vyhnula, zbytečně si vytřískáš mikroflóru, kterou teď potřebuješ... držela bych se rad od @olusenka 😉
jinak vím že známá na kvasinky pila litry kopřivového čaje (nevím jestli se smí v těhu) a užívala kapky s extraktem z grep.semínek, plus teda minimum cukru a bílé mouky, omezit i mléčné výrobky...

berblin
16. kvě 2016

@zlatkavlk ono je někdy lepší použít ATB a tak se zcela vyčistit. Pokud se přitom dodržuje správná strava, popř. se doplní ještě o laktobacily, tak se mikroflóra velmi rychle obnoví.

zlatkavlk
16. kvě 2016

@berblin to ano, ale kvasinky jsou v těle přítomné pořád, jde jen o to udržet je na uzdě... 😉 já jsem v těhotenství na kvasinky také trpěla, moje doktorka říkala, že se to stává, navíc jsem byla těhotná v létě jak byla ta horka... je to boj...

berblin
16. kvě 2016

@zlatkavlk to je jasné, že jsou kvasinky v těle přítomny, ale je otázkou, pokud se v nadměrné míře stále vracejí, jestli není vhodnější je zlikvidovat a nastolit "novou" mikroflóru. V těhu jsem též měla kvasinky, ale dalo se to zvládnout, i když nic příjemného. Teď na jaře jsem vlezla do bazénu bez tampónu a jako bonus jsem se 2 měsíce trápila fakt s hnusnýma kvasinkama a jediné, co pomohlo byla ATB.

vercaci
autor
16. kvě 2016

Holky všem děkuji za rady. Stěry mi mudr neudělal a vůbec mě nenapadlo se o to upomenout, napravím! jdu si to všechno ještě pořádně pročíst, doufám, že mi to pomůže a bude klid 🙂

pulecp
17. kvě 2016

@berblin Spíš bych se snažil o "napravení imunity" (chápu, že je to běh na delší trať, ale snažil bych se aspoň po těch ATB), posílit vlastní obranu, protože taky může ATB brát pořád dokola a o jejich dalších vlivech na obranyschopnost ani nechci debatovat. Jestliže se tělo s kvasinkami nevypořádá, kdykoliv se mohou zase objevit.

egnerova
18. kvě 2016

dobrý den odkyselila bych tělo pomocí probalance a šplíchala spray první pomoci cenu a více info napíši kdyby byl zájem

stastnablcha
19. kvě 2016

ahoj.. nieco podobne som mala /a bohuzial stale sa to vracia/. skusila som aj kokosovy olej, ale dostavila sa taka zapalova reakcia ze uz nikdy viac.. takze osm bola na klasickych čipkoch .. a uz som ani nechodila za doktorkou, lebo som sa vazne hanbila... trochu mi pomohlo https://www.drmax.sk/ellen-normal/... aspon teda sa mi nevracaju problemy kazdy mesiac pravidelne...
pocula som ze treba dat na tampon olej, jogurt a cokolvek, ale to by som sa bala asi si zavadzať pri problemoch do tela nieco take...

gabi_k
19. kvě 2016

Damy, vsetky dobre viete, co zabera a aj tak chcete stale riesit dosledok a nie pricinu.

Kvasinky miluju cukor. Cukor je ich potrava, aby sa mohli mnozit a premnozit.

V tele ich budete mat vzdy. Dolezite je, ako tu uz niekto pisal, drzat ich na uzde. Takze..

Prestante jest cukor, biele pecivo len sporadicky (konzumny chlieb z billy s zitnym kvasom je tiez docela dobry).
Ak sa cukru neviete vzdat, tak vam z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze kazde telo ma urcitu mieru tolerancie. Napr. 1 cajova lyzicka cukru do kavy denne je ok. To zvladne kazde telo. Problem je, ze si zvysite hladinu cukru v krvi a mate chut na sladke cely den. A potom sa cely den trapite alebo ladujete sladkym (= kvasinky oslavuju dobu hojnosti a mnozia sa ako zbesile 🙂 . Ked si nedate ani tu 1 čl cukru, tak sa trapit nebudete pretoze budete mat vyrovnanu hladinu cukru cely den.

Nazor, ze kvasinky je treba vymlatit ATB je zvlastny. ATB by som si vzala fakt v krajnom pripade..keby ani canesten nezafungoval. Ked si date canesten a prestanete jest cukor, tak tie kvasinky fakt zmiznu.

Ked si raz za cas date dortik plny cukru, tak rychla pomoc je vypit za tym vymackany citron vo vode. Citron je zasadity a to je to, co telo potrebuje pri zvysenej hladine cukru. Ked je toho cukru moc (cela tabulka cokolady), tak vam zostava uz len modlit sa k allahovi aby kvasinkova infekcia neprepukla ;)

A samozrejme aby som nezabudla na zasady zdraveho stravovania - vela zeleniny, orieskov, vyvazena strava..ved to vsetky poznate. Tym date telu vsetky ziviny co potrebuje a prestanete mat chut sa ladovat sladkym cely den.

anechka
20. kvě 2016

Ja piji vodu s trochou jedle sody: spicka l
zicky na sklenici proti zakyseleni. citron je dobry take 🙂