Zvětšené uzliny - sono, je to lymfom?

terka_85
30. kvě 2018

Dnes jsme byli se synem na sonu. Ve zprávě je: V popředí nálezu jsou výrazně zvětšené, zaoblené a hypoechogenní (aktivovaé) uzliny.
Syn má na levé straně zvětšené uzlinu, jinak žádné jiné příznaky. Krev u dětské v pořádku, stěr z krku negativní. Doktorka z orl nás poslala příští týden na dětské do nemocnice, aby se na to pořádně koukli, popř. hematologii.
Myslíte, že to je lymfon nebo je ještě nějaká lepší možnost?

Děkuji.

zmrzlinka
30. kvě 2018

Myslim že kdyby mela podezření na lymfon tak by Vas poslala na dětské hned. Syn měl taky zvětšené uzliny a nakonec z toho vysla mononukloza. Drzim palce.

ter
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
terka_85
autor
1. čer 2018

@ter Ahoj, děkuji za uklidnění. Syn dnes ráno říkal, že ho malinko pobolívá v krku při polknutí, na té straně, co má tu větší uzlinku. To je dobře, viď? K tomu ještě začal trochu více pokašlávat. Včera jsem si byla u dětské pro kopii rozboru krve (chtějí to na dětském) a leukocyty má malilinko snížení - má 3,67 a norma je 5,50 - 13,50, ale doktorka říkala, že to nic není. Navíc si pamatuji, že když mu před cca 2 roky také brali krev, měl je také malinko snížené. Jinak lymfocyty jsou ok. Jsem z toho všeho na mrtvici, snad to dobře dopadně 🙂

ter
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
terka_85
autor
1. čer 2018

Tak jsme byli nakonec na dětském dnes - mamka tam zná nějakého lékaře a ten nám to domluvit dříve. No, jak už jsem psala, syna ráno bolelo v krku. Doktor mu v poledne koukl do krku a měl ho nateklé mandle a úplně bílé. Říkal, že by to mohla být nakonec mononukleoza. Sice se předtím v krvi nepotvrdila, ale jelikož syna začalo bolet v krku až dnes a předtím, když na něho koukala doktorka, tak tam taky nic neměl, tak se to prý začalo projevovat až teď (odběr na krev mu dělala před 14 dny). Prohlédl ho ultrazvukem a ta uzlina, co vypadá tak děsivě, jsou prý dvě menší uzlinky na sobě, jsou pružné, plné tekutiny, což je prý nějaký hnis, asi z té mononukleozy (tak jsem to teda pochopila). Ještě mu tam dělali rentgen hrudníku, prý kdyby ty uzlinky byli nějaké špatné, tak by bylo něco vidět i na hrudníku, říkal kolem hilu. A tam nebylo nic. Pak tam přišla nějaká specialistka přímo na uzliny a ta říkala, že to také vidí na tu mononukleozu, že nic závažného to nebude, i mu ty uzlinky prohmatávala. Dali mu ATB a pak jdeme na kontrolu, až budou výsledky z krve. Už jsem klidnější a jsem hrozně ráda, že to takto dopadlo 🙂