Otěhotněly jste při 1. IVF i s endometrickou cystou?

andrevo
21. črc 2015

Ahoj holky, byli mi zjištěny 2 endometrické cysty na levém vaječníku. Pokud dobře dopadne imunologie tak mě v září čeká stimulace a v říjnu 1. IVF. Snažila jsem se to tady najít, ale přímo co zajímá mne jsem nikde nenašla.
Otěhotněli jste na poprvé při IVF když jste měli endometrickou cystu na vaječníku???
Moc děkuji za odpovědi.
Mám trošku strach, že půjdeme na IVF a ta endo ten hrášek vypudí ☹

ellennat
21. črc 2015

@andrevo ja mam take end.cystu a v srpnu me ceka laparka. Potom IVF. V centru mi tento postup navrhli a ja jsem rada,aspon bude vse "vycistene" a v poradku. Ale asi jsem v jine situaci,jedno dite uz z IVF mam,takze ted neresim co pred lety. Tenkrat jsem brala kazde zdrzeni za konec sveta. A pokud chcete nazor jinych,pak bych nejprve vyresila cysty a az nasledne IVF (ktere taky neni zadarmo.....).

olusenka
21. črc 2015

@andrevo mě cystu operovali u nás v MB, teprve po operaci se zjistilo, že je to endometrioza. Pak mě nechali se snažit o otěhotnění dál přirozeně. Ale cyklus byl stále nepravidelný (to už před operací, vědělo se proč), sama jsem měla i velké pochybnosti o ovulaci, tak jsem se dostala do péče do Prahy na Homolku - prý mají centrum léčby endometriozy, kde mi vyvolali uměle přechod, aby se to vyčistilo, následovala druhá laparka (po roce od té první) u nich a zase mě poslali domů do MB. Ale pořád to všechno bylo na nic, až mě přeci jen můj gynekolog poslal do Gennetu, kde se skutečně projevilo, že moc neovuluju, ale ovulaci řešit nechtěli, rovnou navrhli IVF, což pro mě byl konec. Sebrali mi všechny léky, aby viděli, jak tělo (ne)reaguje, takže mi sebrali i tu nejmenší šanci na otěhotnění, to jsem snášela špatně, a čekalo se na pojišťovnu. V den zahájení IVF, kdy jsme tam jeli pro léky na stimulaci a injekce atd., jsem ráno zjistila, že jsem těhotná. Jak se to povedlo bez léků na srovnání hormon. hladiny, na ovulaci apod., i víc jak čtvrt roku po druhé laparce, to dodnes netuším . je teda pravda, že po odběrech jsem si k ovulaci malinko pomáhala přírodně, ale ne pravidelně, a úplně jsem těhotnění hodila za hlavu. Tak možná proto.
Držím palce, ať to také tak vyjde.

mikjamo
19. říj 2015

@andrevo Ahoj, mám stejný problém, mám cystu, ale vpravo. v srpnu jsem byla na 1.IVF, bohužel neúspěšně. KET v září mi doktor kvuli cystě nedovolil, prý až se vstřebá. Takže ted jdu na ultrazvuk a snad v listopadu už na KET. Jeden doktor transfer s cystou nedoporučuje, druhý doktor ano. Čert se v tom vyznej že. Taky by mne zajímalo, zda je tady nějaká snažilka, které se embryjko chytlo i s cystou..

andrevo
autor
19. říj 2015

@mikjamo moc děkuji za info, no uvidíme jak to dopadne. Doufám, že to klapne a pokud ne tak doufám, že se něco zamrazí. Mě paní Dr. říkala, že to budeme kvůli endošce zkoušet aby se nerozrostla.