Bojím se, že si mé dítě kvůli špatnému spaní ničí páteř

marketak7
22. srp 2013

Ahoj,
vím že tu už bylo položenou spousta otázek na toto téma, ale já mám strach i o to aby se díky tomu, že jsem své dítě naučila špatně usínat, nevyvíjela špatně jeho pater.
Tak že mému chlapečkovi je pět měsíců a neusne jinak než, tak že si ho položíme bříškem na prsa. V noci vo už celkem jde když se probudí nakojím ho a on znovu sám usne ale přes den je to strašné. Vždy se spolu tak půl hodiny pereme, musím sním houpat nahoru a dolů a plácat ho do zádíček a když pak konečně usne nesmím ho položit jinak se vzbudí a začne boj znovu. Tak že takhle spí dvakrát denně tak dvě hodiny bojím se abych mu tímto způsobem spaní nějak neublížila ale prostě nevím jak ho odnaučit.
Prosím o nějakou radu už jsem opravdu zoufalá

janicka85
22. srp 2013

ahoj, neboj se, páteř si nezničí. Je to pro něho přirozené být v klubíčku ještě z bříška, navíc mu dělá dobře, že tě cítí. Klidně mu to dopřej, uklidní se. Nevím, jaký jsi měla porod, je možné, že neproběhl ok. Dítě potřebuje maminku jako jistotu, užij si to. Klidně i přes den si ho dej k prsu nebo na břicho, ono mu to udělá dobře. Vždycky když bude plakat a nebudeš si vědět rady, takto se uklidní. Zatím se vůbec neboj o páteř. rozhodně ho ale předčasně neposazuj, to by už mohlo vadit. Přeji ti ať se vám oběma daří a užívej si toho tvorečka 🙂

salamandra1
22. srp 2013

nebolo by vam obom pohodlnejsie skusit satku-ergonomicke nositko?

jandl
22. srp 2013

ahoj,souhlasím s janicka85, též bych tě chtěla povzbudit.Každé dítě je jiné,tak asi jednoduchý recept nedostaneš.S 1.dítkem jsem měla problém s kdečím.Pospi si s miminkem,ještě nemusíš obstarávat další.Nebo si nachystej k ruce TV ovládač (já v té době sledovala tolik hloupostí) nebo něco na čtení.Hledej tu lepší stránku věci. Ono z toho vyroste nebo se to samo vyřeší,ani nevíš jak. Moc ti asi nepomůžu.Až budeš řešit pubertu,tak si vzpomeň,jaké to bylo malinké a milé.S 1.dítkem je to podle mě nejhorší.Pak už jsem se tolik nenudila a tolik neřešila.

schnek
22. srp 2013

Na spaní na bříšku není nic špatného. Ani na spaní, jak ho popisuješ. Malý chce slyšet tvoje srdce a dech a být u tebe. Užij si to, tohle se dá prakticky jen s prvním dítkem - lehnete si a nemusíš se o nic dalšího starat 😉 Případně můžeš zkusit nosítko nebo šátek nebo hacku.

romantika
22. srp 2013

Vůbec se neboj, ja se u první poučila ze jsem jim tim natahovanim zase naučila nespat. DO roka nezaspala a jak pak zjistila, ze ji prave nejvic vadilo to neprirozene natahovani do lehu a pod.
Na druhé jsem uz nakoupila houpačky, vse s kulatyma zadickama a povětšinu ho udrzuji do embryonalni polohy´a spi spokojene. Sice mame zatím 2 mesice, ale porad je vic v klubicku. Natahuje se akorát v noci ve spanku, ale kolikrat se stoci a prituli k necemu. To jak pises je v pohode. Nektere deti neusnou jinak nez jezdenim v autosedačce apod.. Doktorka vyvoj hlida a kdyby se ti něco nezdalo da se chodit na rehabilitace. Nicmene i kazde dite je jiné, nam první uz diky tomu natahovani v pul roce chodila apod.. a postýlce se vyhyba obloukem ještě ted 🙂))))
Jojo také jsem byla s první zasadova mama a bylo to maximalne zbytecne. Uzij si klubickovani a to ze jste spolu. To mu dava nejvic, asi to potřebuje když si to tak vydupava.