Bolest zad a nohou v 29tt

victory18
9. pro 2017

Ahoj holky,chtěla bych se zeptat na vase zkušenosti,jsem ve 29tt a už přes týden mě bolí silene zada v oblasti beder a nohy.Nejhorsi je to vždy v noci,to skoro nespim,nemůžu vydržet ležet.Musim se vždy projít nebo si alespoň sednout.Pouzivam nahrivaci polstarek,kojici polštář,podkladam si nohy,přítel mě masiruje,chodím na těhotenské cviceni,vse je úleva vždy jen na malou chvíli.Teď už trpím i přes den.Nemate nějaké zkušenosti,co s tím?

petrasipkova1
9. pro 2017

já to měla minulý týden, SI klouby, nemohla jsem došlápnout na nohy, ale taky jsem si nemohla vůbec lehnout, no hrozný, nebolelo to jen v sedě, potom se to postupně přesunulo na bedra, potom šíleně boky na břiše, ted už jen někdy při velké námaze bolí ty SI klouby. Myslím, že je to prostě hormonální, jak se všechno uvolňuje, mně se ted i hodně zvětšuje břicho.

petrasipkova1
9. pro 2017

a co s tím, týden jsem se flákala, jestli se to s 2,5 letým špuntem dá tak říct, prostě jsem seděla, ležela jak to šlo, přestala malou nosit, víc úkolovala manžela a postupně se ta bolest utlumuje. Nutno říct, že z prvního těhu to vůbec neznám.

leki
9. pro 2017

Bohuzel, jak pise petrasipkova1 je to u nektrych docela normalni stav. U prvniho to nebylo tak zly, ted s druhym (37tt) docela krize. U me hlavne zada (dnes jsem byla s malym plavat a doma se pak nemohla skoro zvednout z gauce). Pomaha mi chladiva konska mast. Nekteri doktori to doporucuji, jini moc ne, je na to vic nazoru (obsahuje napr. matu). Ja ji pouzivam tak od 31tt a fakt mi pomaha. Samozrejme se to ale nesmi prehanet, takze jen vecer (tak ob den) pred spanim, vyjmecne (napr dnes) i prez den.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru