Jakou vybrat velikost šátku pro konfeční vel. 34-36?

Zodpovězené
1. črc 2019

Dobrý den,

chtěla bych koupit šátek na nošení miminka zhruba do 1,5 roku, max 2 let. A budu hlavně využívat kočárek.

V obchodě mi paní řekla, že by mi doporučila tak velikost 6, ale nejsem si jistá, jestli myslela mě. Byla jsem tam i s kamarádkou a řekla jednu velikost pro obě. Já mám 167 cm, nyní v 37 tt, vážím 62 kg. Před těhu jsem byla vel. 34. Teď nosím dost netěhotenských věcí vel. 36.

Rovněž mě zajímá velikost šátku pro manžela. Ten bude nosit zcela výjimečně, bych řekla. Jeho míry jsou 168 cm, 80 kg. Většinou nosí vel. L (něco M, ale i XL.). Bylo by možné, že budeme mít s manželem jeden šátek dohromady?

Celkem se mi líbí tento šátek https://www.isatky.cz/zbozi/yaro-basket-emerald-2/

Děkuji za radu.

Dobrý den,

osobně bych doporučila velikost 5 nebo 6.

Rozhodující je totiž konkrétní výrobce šátku. Většinou se udává délka šátku na jedné straně kosodélníku, včetně cípu a to po vyprání. Nicméně někteří výrobci udávají délku včetně obou cípů (Šanami), někteří mají délku před vypráním...
Také pro velikost 5 může délka šátku oscilovat mezi 4,0 až 4,2 m a pro vel. 6 pak 4,5 až 4,7 m.

Je proto důležité před koupí tyto informace zjistit. Pokud byste měla po porodu vel. 34 měla by Vám stačit vel. šátku 5, ideálně v délce 4,2 m po vyprání.
U vel. 36 bych raději volila vel. 6.

Pokud bude manžel nosit méně často, je vhodnější vybírat délku šátku pro Vás a u manžela pak najít úvaz méně náročný na délku šátku. Příliš dlouhý šátek by Vám uvazování a nošení znesnadňoval.

Přehlednou tabulku k výběru délky šátku můžete nalézt zde:
https://www.moisha.cz/vse-o-noseni-v-satku/jak-...

Přeji Vám šťastnou ruku ve výběru šátku 🙂

hezký den

Isabela moisha.cz