Kojení břicho na břicho, prosím o vaše zkušenosti

michaladudova
15. říj 2015

Ahoj všem, chtěla bych se zeptat na nový trend kojení břicho na břicho, neboli savčí poloha. Kdy dítě, již od narození, "sedí" na maminčině noze nebo miminko jakoby leží mamince na břiše, zapírá se ručičkama i nožičkama a v této poloze se kojí. Kojíte tak někdo? Bylo mi to doporučeno laktační poradkyní, že děti v takovéto poloze jsou více aktivní a správně se takto přisají. Mám z této polohy obavu, kvůli horší opoře pro zádíčka miminka. Prosím o vaše zkušenosti kladné i záporné.Děkuji Michala

katyxq
15. říj 2015

Poprvé krátká separace, řízené přisátí, klasické polohy a problémy s kojením .... podruhé hned u mě, samopřisǎtí při bondingu, od narození břicho na břicho (tzv. savčí poloha) a šlo to jak po másle 🙂, navíc mám pocit, že se mi tím tlakem malého na moje břicho i lépe zavinovala děloha. První fotka je pár hodin po porodu, druhá za dva dny.

michaladudova
autor
16. říj 2015

Děkuji za reakci i za fotečky. A jak jste kojili potom? Pořád v této poloze? Také bych se ráda zeptala, jak se na tuto netradiční polohu tvářili v porodnici.

katyxq
18. říj 2015

@michaladudova teď se kojí ve dne obvykle víc šikmo, ne klasicky vodorovně v náručí, ani břicho ha břicho, prostě něco mezi tím ... a ve dne většinou vleže (já i on na boku, břichy k sobě). V porodnici jsme dlouho nebyli, šli jsem den po porodu domů na reverz - a jakožto druhorodičku se mě moc nesnažili "oblažovat" svýma "chytrýma" radama (poprvé stejná porodnice, totálně mě akorát vystresovali), stačilo říct, že pomoc nepotřebuju. A u porodu jsem měla svoji PA, která mě v bondingu a samopřisátí jen podporovala 🙂.

anniesfibis
18. říj 2015

Maly ma nablecky na nozicky? ..mimo tema, ale zajima me zda kvuli PKM?

katyxq
18. říj 2015

@anniesfibis jojo, návleky - to mu byly ještě "trošku" velké 😀, doma dávám dodnes body + návleky + ponožky + sock-ons (držáčky ponožek, super věcička)