Nosítko Manduca nebo KiBi?

jiriknatal
24. kvě 2017

Ahoj maminky,
moje malá bude mít příští týden 4m. a chci nám pořídit nosítko, ale váhám, které. Máte zkušenosti s KiBi nebo Manducou? Určitě se tu najdou maminky co nosí a poradí🙂 děkuji za tipy, pěkný večer.

luciehutt
24. kvě 2017

Máme manducu. Nosím jen doma, nemám tolik zkušeností,a ale vyhovuje mi 🙂

gabikina
24. kvě 2017

Ahoj, myslim ze se tady najde spousta mamin co vychvali kibi a stejna spousta vychvali manduku. Pokud chces mit fakt jistotu co sedi tobe a male tak se urcite ve tvem okoli najde nejaka skupina kde si to budes moct pujcit a vyzkouset. Teorii si muzes najit na netu tak nebudu vykladat co ma jake parametry ale ze zkusenosti s manducou jsem moc spokojena. Ale kamaradce treba nevyhovovala protoze je drobnejsi postavy a ma hlavne uzka ramena a myslim ze manduca je spis na trosku sirsi a sportovnejsi postavy. Me a malemu vyhovovala skvele, i ted obcas (13m) ho ponosim ale uz tam moc byt nechce je trochu zivejsi. Ale kdyz byl maly tak v ni usinal uplne uzasne i nocni teploty v ni prospal. Takze na manducu zadna vytka.

liynks
25. kvě 2017

Za mě kibi. Navíc jde i změnit velikost jak dítě poroste. Ale nosila jsem i ergo a v pohodě. Pokud máš možnost osobně vyzkoušet, tak jsi do toho. Nebo branakdetem.cz půjčují asi na 10 dni za pár korun

jiriknatal
autor
25. kvě 2017

@liynks a myslite, ze to Kibi opravdu od tech 4 mesicu jde uz pouzivat? Kdyz poradne nedrzime jeste hlavicku. Mozna si ho opravdu pujcim.

luciehutt
25. kvě 2017

Mám manducu od dvou a půl měsíců.. má látku přes hlavičku a používám ji i teď 🙂.
Určitě bych si půjčila. Před koupí manducy jsem si půjčila od známých co šlo 🙂

betem
25. kvě 2017

Ahoj. Určitě vyzkoušet, jak radi ostatní. Vyzkoušela jsem hodně nosítek. Záleží, jak dlouho chceš nosit. Manduca je od 3-4mesicu dle vel.ditete. Sice tam bývá novorozenecká vložka, ale je tam úplně k ničemu. Nebo bych to stáhla nějakou šňůrkou, ať to u nožiček dobře sedí. Já to tak dělala u nosítka bondolino, které bylo dole širší. Manduca moc dlouho nevydrží, max do roku. Pak koupit jediné rozšiřovace, aby melo dítě dost látky mezi nožičkami. Kibi vydrží déle, je rostoucí. Ale to chce opravdu vyzkoušet, jak to sedí.

liynks
25. kvě 2017

@jiriknatal ono taky záleží na tom, jak je to dítě velké... některé jsou ještě malinké, jiní jsou obříci. Buď novorozeneckou vložku nebo pěkně stáhnout. Ale stejně tom není na dlouhé nošení

teerulka
26. kvě 2017

Mám Kibi a dám do něho klidně ještě 22m dceru, používáme ho asi od 8m a myslím, že už 4m dítko by to zvládlo, však ze začátku nebudeš nosit dlouho. Kibi vám vydrží klidně do dvou let, manduka je o dost menší.

hankaros
26. kvě 2017

Každé má jiný střih, vyzkoušej co bude sedět tobě. Záleží jaké jsi postavy/případně tatínek pokud bude nosit, jak velké bude vaše dítě (drobnější žížala/valibuk/...). Mám kibi a dobrý.

jiriknatal
autor
26. kvě 2017

Diky za rady🙂 vyzkousim KiBi🙂

jiriknatal
autor
9. čer 2017

Tak KiBi ne-e, asi je jeste malicka na nej.

normalnimatka
9. čer 2017

a co nejdřív šátek?🙂 mně přijde na mrňousky lepší šátek - i se tam líp schovává ta hlavička, a na větší nosítko, protože to je jednodušší pak na nošení na zádech atd..
nebo šátkový nosítko, spousta lidí šije i na fleru atd. ale chce to vyzkoušet, no.
já jsem z nosítek zkoušela jen kibi a jako jde to ale odvázaná z toho nejsem:/ tak asi budu hledat nějaký šátkový nosítko, prej je pohodlnější. a mnohdy i levnější.

betem
10. čer 2017

Já mám třeba nositko MartyS a hrozná spokojenost. Je teda látkové, ale paní šíje i z šátku a holky si chválí. Cena je taky super. Já za něj dala 1400 i s poštovným. Mám meziverzi od 10ti měsíců do dvou let. Paní šíje i rostoucí nosítka. Koukněte přes fb, pokud máte. Skupina se jmenuje MartyS síti nosítek a onbagu. Pak šíje VeKa, Monilu. Je toho spousta.

normalnimatka
10. čer 2017

@betem taky sem slyšela chválu na martys, ale chce to vyzkoušet přímo, stejně...cena je fajn, ale prej se na to čeká dost dlouho..takže když se ted rozhodnu, dostanu to na konci léta:D ale to je asi u všech šitejch na zakázku...
píšeš, že to je od 10m-2 roky...jsou tam nějaký patenty nebo podobně na zvětšení sedací části? a není to limitovaný i velikostí dítěte?

betem
10. čer 2017

@normalnimatka no je pravda, že cekacka je 1-2mesice. Je to právě limitovány vel.ditete. Patentky tam nejsou, jak třeba u Kibicka. MartyS teď hodně šíje rostoucí. Dají se stáhnout šňůrkou. Já rostoucí nemám. Jak už to malýmu nebude, tak poslu dál do světa ;)

normalnimatka
10. čer 2017

@betem jasně, já jen, že mi přijde docela velký rozpětí 10m-2 roky, pokud tam není stahování... to si myslim, že v reálu nemůže sedět..přemejšlim o rostoucím, nebo i o tom od 1,5 roku do xy (ale do tohobdue prcek ještě asi malej), no ale ani ta meziverze nevypadá špatně, jen nevim, jak to bude sedět. a asi si to jen tak envyzkoušim. kamarádka má to od 1,5 roku. jejímu synoj je 1,5 a i tak psala, že je do něj menší:(

laska.nezna.hranic
10. čer 2017

manduca 👍

betem
11. čer 2017

@normalnimatka já jsem přímo kontaktovala MartyS a poradila se s ní, co pořídit. Nám ta meziverze vyhovuje. Už stejně sám chodí a nositko používám minimálně. U nožiček je to vycpaný ( v tom záhybu), tak se tam látka skrčí a sedí to. Jako ne vyloženě skrčí, nevím, jak to napsat 🙂

normalnimatka
11. čer 2017

@betem jj, takže mylíš, že by pro nás šla taky ta až od toho 1,5 roku, i když by byl na ni trochu velkej? kdyžtak se samozřejmě taky poradim přímo s paní🙂

jiriknatal
autor
11. čer 2017

@normalnimatka mame satek🙂 jen jsem to chtela vyzkouset, z hlediska prakticnosti, ze to je rychlejsi nez navazat satek. V kocarku nam nekdy nevydrzi dlouho, takze ji musime vetsinou navazovat🙂

betem
12. čer 2017

@normalnimatka a jak máš staré dítko? Určitě ti dobře poradí.

normalnimatka
12. čer 2017

@betem 13m, ale vel. 86 ještě nemá a roste ted docela pomalu se mi zdá...

normalnimatka
13. čer 2017

@betem tak jsem si martys půjčila a po pár minutách chůze mě hrozně bolel ten prostor mezi krkem a ramenama...:/ sice bylo nosítko prckoj trochu větší, ale popruhy jsem měla na fest co nejvíc utažený a na tu vejšku to snad ani zas tak velký nebylo...tak nevim, myslíš, že to mohlo bejt tím? že to bylov ětší? ale kamarádky dítěti je to taky trochu větší a nebolí ji to...nechápu. po kibi sem to vůbec neměla myslim si. ale ani to mi nebylo extra pohodlný:D achjo.

betem
14. čer 2017

@normalnimatka tak my máme 16 měsíců a vel. 86 😀

betem
14. čer 2017

@normalnimatka Ty jo, tak to vůbec nevím :/ nám je nositko hrozně pohodlný. Jako, že kibi ti nebylo pohodlný? Hele a co kokon? Ten je můj top. Já brala MartyS, že je cenově výhodný. Syn se moc už nosit nechce, tak mám jen do školky a zpět. Někdy nákup. Jinak sám chodí.

normalnimatka
14. čer 2017

@betem no kibi tak různě tlačilo mi přišlo, ale po něm mě nic extra nebolelo. martys sem tam měla chvilku a fakt to děsně táhlo. právě mi to je divný, když si ho všichni tak vychvalujou, já na to sázela:(
kokon vůbec neznám, kouknu. ale taky bych samozřejmě radši něco cenově dostupnýho.

normalnimatka
14. čer 2017

@betem no týjo ten kokon by možná stáhl za hříh to zkusit a pak případně prodat dál...líbí se mi hlavně, že se prej dá dát n zádech to dítě vejš, aby vidělo přes ramena. to u nosítek většinou nejde..

betem
15. čer 2017

@normalnimatka zkus fakt ten kokon a je pro nej i zájem, tak se pak prodá dál. Na záda jsem nikdy nezkusila :D nešlo mi to. Šátek mi taky nešel :D asi jsem poleno. Kokon má zajímavý barvičky. Přes fb je stránka kokon a tam uvidíš veškerý info. Zkus i nějakou skupinu pokud máš v regionu, jestli někdo nepujci na vyzkoušení. Kibi mě taky trošičku táhlo, ale kokon je fakt top. Je pravda teda, že jsem ho zkoušela chvilku, ale bylo super.

normalnimatka
15. čer 2017

@betem našla jsem ted bazarovej za supr cenu. tak to asi objednám a když nebude vyhovovat, tak pošlu dál. tenhle má moc krásnej motiv, úplně můj 🙂) https://deti.bazos.cz/inzerat/74312115/Nosic-KO... ale zas nemám ráda tyhle barvy.. jsem alergická na tu všudypřítomnou bílomodrou na oblečení pro kluky:D no uvidíme..

betem
16. čer 2017

@normalnimatka přijde mi, že je nějaký flekaty. Nezdá se ti?