Rostoucí nosítko KiBi, nebo Liliputi anebo Jožánek. Jaké vybrat pro drobnější dítě?

Zodpovězené
13. bře 2019

Dobrý den,

vybírám nosítko pro 5ti měsíční a zároveň drobné mimčo. Chtěla bych rostoucí, aby se dalo využít déle. Mám drobnější postavu. Výška163cm, 55 kg, v pase mám 66cm a boky 93 cm. Nemám možnost si nosítka někde vyzkoušet před koupí, tak bych chtěla poradit s výběrem.

Limit mám do 3tis. Rozmýšlím se mezi nosítkem KiBi, Liliputi a Jožánek. U Liliputi jsem četla, že až tak rostoucí není, nikde jsem nenašla štelování šíře mezi nožičkami a zádovou opěrku. KiBi se mi zdá z nich nejlepší, ale bojím se, aby v něm mimčo zpočátku neplavalo, když je menšího vzrůstu a drobné a také si dost lidí stěžuje na tlačení cvočků jak u nosiče tak u dítěte. U Jožánka jsem nenašla moc recenzí, vizuálně se mi moc nelíbí, ale zase je z šátkoviny a vychází cenově nejlépe.

Nosítko budeme využívat občasně, výlety, přenos přes město atd. Na procházky pro každý den využíváme kočárek. Nosítko by také občas nosil manžel, který má 190cm a 98kg, tak aby bylo pohodlné pro nás oba.

Děkuji za odpověď.

Dobrý den,
z nosítek , které jste uvedla bych vám jednoznačně doporučila Kibi. Jednak tedy pro variabilitu při nastavování u různých postav nosiče a jedna proto, že je z nich nejpohodlnější a pokryje i nejdelší nosící dobu dítka.

Vhodných nosítek pro nošení dětí je dnes celá řada. Nejpříjemnější jsou nosítka šitá přímo ze šátkoviny, tedy z materiálu, ve kterém se nosí děti. Jsou tkané tak, aby pružily správným směrem, často jsou tkány z příměsí, které mají termoregulační vlastnosti či vlastnosti zvyšující nosící komfort. Nosítka šitá z těchto materiálů pak jsou také velice pohodlná, jak pro nosiče tak pro malého nošence.
např. https://www.moisha.cz/nositka/
dále pak jsou velice kvalitní a příjemné značky českých výrobců Monilu, Donkey, Andala, Martys atd, které také šijí nosítka v roustoucích verzích.
či např. zde https://www.isatky.cz/zbozi/lennylamb-toddler-b...

Pro správný výběr je ideální možnost si nosítka vyzkoušet, což můžete buď v některých podpůrných mateřských centrech ve svém okolí nebo na některých srazech a akcích pořádaných ve vašem okolí FB skupinkami.

Přeji dobrý výběr a mnoho pronošených chvil.
Silvie

mail: moisha@moisha.cz
www.moisha.cz
www.isatky.cz
www.bejbacek.cz