Velká prsa a nošení. Bolest zad z nošení dítěte. Bolí mě záda z dalších kilogramů navíc?

Zodpovězené
3. čer 2019

Dobrý den,

mám stejný problém, jen nad tím tak přemýšlím. Mám velká prsa, která dávají zabrat mým zádům. A ať už mám šátek nebo nosítko vždy mě záda bolí. Beru na vědomí, že to může byt jedna z těchto dvou variant jako špatné nastavení nebo špatné nosítko/šátek. Ale nemůže byt celý problém jen v tom, že si prostě na sebe ,,naložím,, dalších (7kg)? A problém není v nosítku ani v nastavení, ale prostě v tom, že mé tělo ,,neunese,, další nálož a je to velká námaha na záda ?

Dobrý den,

tak první variantu - tedy možnost špatného vázání nebo špatného nosítka - by vám mohla pomoct vyřešit nějaká místní podpůrná nosící skupina. je nejlepší, když se na to podívá oko zkušeného "nosiče", někdy stačí upravit úvaz, nebo najít jiný - pro Vás pohodlnější. někdy pomůže výměna šátku - obvykle mívají i šátky na půjčení, můžete tedy vyzkoušet něco jiného. A samozřejmě poradí i s úvazy. Pokud máte účet na Facebooku, tak hledejte skupinu Nosíme děti - bude celorepublikovou nebo potom podle regionu. případně Vás v centrální skupině navedou, kde hledat pomoc ve vašem okolí.

No a co se týká té další "zátěže" - tak určit to vaše záda musí pocítit. Těžko se mi ale soudí, prostě každý člověk unese jinou zátěž. Možná by tady ale pomohlo posilování zádových a mezilopatkových svalů, některé těch cviků jsou velmi jednoduché a dají se dělat doma, není třeba kvůli tomu chodit do posilovny 🙂

Doporučila bych kontaktovat dobrého fyzioterapeuta , aby Vám cviky ukázal. To kdysi pomohlo i mně.

Krásný den

Isabela z moisha.cz