Vhodnost/nevhodnost nošení dětí při velké diastáze, pupeční kýle a skolióze. Máte zkušenost?

23. led 2019
Dobrý den,

chci se zeptat, zda je vhodné nosit miminko (mám dvojčata, která mají nyní v součtu cca 16 kg) při velkém rozestupu břišních svalů (rozestup na celou dlaň), skolióze páteře a pupeční kýle, která sahá až do podkoží? Jde mi o ne/vhodnost jak pro dítě (děti), tak pro nosicí osobu (chtěla bych zvlánout ještě jedno těhotenství). Zároveň jsem po císařském řezu a jizva se vnitřně nehojí na jedné straně zcela ideálně.

Díky!
Dobrý den,

omlouváme se, ale v této oblasti nemůžeme poradit. Váš dotaz se již týká závažných zdravotních komplikací, které je dobré konzultovat s fyzioterapeutem. Případně zkuste vyhledat kontakt na FB Iva Fiš - personal trainer for women.

Já osobně jsem s diastázou 2 cm nosila, mám skoliotické držení těla i malou pupeční kýlu, kterou si budu muset nechat operovat.
Diastáza se mi stáhla na cca 1 cm, dva roky po porodu, kdy jsem začala pravidelně cvičit a byla na individuálním kurzu právě u zmiňované Ivě Fiš.

Monika z iŠátky.cz

www.moisha.cz ; mail: moisha@moisha.cz
www.bejbacek.cz ; mail: vivina@seznam.cz
www.isatky.cz
Polož otázku v poradně

Sem začni psát odpověď...

Odešli