Dvě ovulace během jednoho cyklu

bajunka
14. bře 2018

Ahoj, chci se jen zeptat, zda se to někomu stalo, případně jestli zajít k Dr. Mám cykly dlouhé +-27-28dnů, minulý dokonce jen 24. Měla jsem ovulaci 10-11DC dle OT testů a příznaků( hlen,čípek, bolest podbrisku). teď jsem 30 DC a MS nikde místo toho příznaky(opět táhlý hlen, měkký pootevřený čípek, OT pozitivní, bolest podbrisku) zas na OVU. Těhotenský test sněhobílý, tak nevím jestli čekat MS nebo zajít k mudře, že se mi prostě zbláznilo tělo nebo to může způsobit cysta?

bajunka
autor
14. bře 2018

Se zelenym TT je vcerejsi s modrym dnesni...

bajunka
autor
14. bře 2018

Vcera

bajunka
autor
14. bře 2018

Nikdo?

priefi
14. bře 2018

@bajunka muzou byt 2 ovulky, ale mely by byt blizko sebe. Ja mela minuly cyklus (podle podbiska) taky dve ob 4 dny pak ms taky meskala o 4 dny.

vendelinka08
14. bře 2018

@bajunka a meris bazalni teplotu? Ta by ti mohla napovedet..co se v tele deje,.

bajunka
autor
14. bře 2018

Bazalku nemerim,ale jinak vsechny priznaky, ze probehla druha ovulace,misto menstruace. jen me udivuje ze nebyly prave blizko sebe,ale o cca 18 dnu.ted jsem si udelala dalsi OT,a uz neni uplne pozitivni,takze Hladina LH zacina klesat.

akcinorev7
14. bře 2018

Taky se mi to stalo, ovulaci poznam stejne jako ty podle bolesti v podbrisku a hlenu. Delala jsem si i OT a pozitivni v obou pripadech. 1.byla asi 8DC a 2.asi 17DC uz nevim presne. Kazdopadne me to prekvapilo 🙂

bajunka
autor
14. bře 2018

@akcinorev7 Děkuji za odpověď aspoň si už nepřipadám tolik jako mimozemšťan 🙂

akcinorev7
14. bře 2018

@bajunka naprosto v klidu. Jsem se na to s odstupem casu ptala i gyndarky, pry je to normalni a kor po tricitce 😂 proto v pozdejsim veku casteji pocnou zeny i prirozene dvojvajecna dvojcata.

elwe
14. bře 2018

@bajunka dvě ovulace bývají velmi blízko sebe, pokud jsi měla příznaky už poprvé, tak se nejspíš tělo na ovulaci chystalo, ale z nějakého důvodu k ní nedošlo, a probíhá až teď znovu.

alkuska
14. bře 2018

Jj, taky si myslím že poprvé to ovulace nebyla. Buď jsou dvě ovulky těsně u sebe, s jedním vzestupem LH, nebo (a to si myslím že je tvůj případ) se ovulka chystá, ale z nějakého důvodu vaječník na ty hormony nezareaguje a k ovulce nedojde a pak se to nachystá znova, se všema příznakama a se vším. Ty příznaky ti totiž dělají ty hormony, ne ovulace jako taková. Tělo si myslí že ovulka bude, ale ona být nemusí. Potvrdila by ti to s jistotou ta bazálka. A jak tady někdo psal jak doktorka říkala že dvě ovulace během jednoho cyklu - jo, to může být ale jak jsem psala, blízko u sebe, třeba den nebo dva dny od sebe. Protože v momentě kdy by žena otěhotněla z té prvné ovulky, těhotenské hormony už by další třeba za dva týdny nedovolily.

akcinorev7
15. bře 2018

Ohledne BT a dvou ovulaci mi bylo receno, ze druhou draf nezaznamena jednoznacne, u me potvrzeno, v te dobe jsem merila BT. Ano, pokud zena otehotni, hormony se zmeni, ale pokud neni zena tehotna, tak nevidim duvod proc by ovulace nemohly probehnout delsi dobu od sebe.

maribea
15. bře 2018

Myslím, že se mi to stalo, cyklus běžně přesný jak hodinky, ovulku jsem měla mít 16 DC, v tu dobu i vzorně klesla teplota, příznaky běžné (hlen, tlak v boku atd., testy si nedělám), pak jsme se nechránili a bum, po týdnu zas 😀 čekala jsem, zda z toho poklesu bude MS... no nebyla, za pár dnů budu rodit 😀

alkuska
15. bře 2018

@akcinorev7 Protože i žluté tělísko produkuje progesteron, nemyslím si že by pak další ovulace byla možná. Leda až za hodně dlouhou dobu když už to první žluté tělísko přestane fungovat.

vendelinka08
15. bře 2018

No, já osobně si myslím, že vše je možné.... asi bych se nepitvala v tom, jak to přesně funguje, ale myslím, že každá žena je jedinečná a každá fungujeme úplně jinak.... takže tak...

lenickamimi
28. kvě 2020

Ahoj děvčata tak asi ta první varianta proběhla u mě protože první max pozitivní Digital byl už v sobotu odpoledne kolem 3 hod bolesti až druhý den ráno a pak už druhý den odpoledne byl test negativní tak jsem si myslela že ok ovulace již proběhla ale pak jsem zkusila ještě jednou v pondělí večer protože jsem cítila zase že se něco děje a zase byl test pozitivní na max je to zvláštní taky tomu nemůžu věřit ale holky mi napsali že právě do 48 hodin od první ovulace může ještě druhá proběhnout 😲🤷‍♀️