Jaké přírodní vitamíny a prostředky vám pomohly k početí?

kristynkaam
6. únor 2019

Ahoj ženy 💋 (vše ve zkratce) můj problém je ten, že se snažíme s přítelem už 3 roky, po 2 letech jsem konečně byla těhu, bohužel hned na začátku samovolný potrat. Včera jsem se VÁS ptala, co by jste mi doporučili za vitamíny na početí? Vím, že to moc velkou naději nemá, ale když by to bylo přírodní, tak snad ničemu neuškodí. Vašich odpovědí bylo neskutečně moc, a každá radila něco jiné. Já jsem dnes byla u dr, a ptala se jí, jaký já mám vůbec problém a co mě doporučuje k vzhledem mému problému. Bohužel mě řekla , ze není baba kořenářka, ale gynekolozka. Prej mám zkusit. Takže za mě nic. Proto znovu k VÁM. Vy mě dáváte sílu a hodne rad. Co by jste mi doporučili? Mám tedy jak kdy pravidelnou menstruaci, ovulaci taktéž někdy, a to ji vůbec na sobě nepoznám. Jaké vitaminy a hlavně teda přírodní by jste mi doporučili? s čím máte nejlepší zkušenosti když tedy ta menstruace není pravidelná ? Moc dekuji za každou odpověď 🌸🌺💋

vineta
6. únor 2019

@kristynkaam A dělala ti aspoň hormonální profil, když není kořenářka, ale gynekoložka?

vineta
6. únor 2019

@kristynkaam JInak tohle je hrozně těžký takhle odpovědět, měla by především tvoje doktorka hledat, kde je problém. Z nebylinkových suplmenetů s podloženou účinností jsou užitečný a účinný ty, který obsahujou inositol, kterej dokáže srovnat ovulaci, např. Fertiprona. Z ostatních bylinek se totéž povídá např. o drmku, ale osobně ozkoušeno nemám. Být tebou, tak to ale po třech letech řešim s kompetentním doktorem, neškodilo by ani poslat partnera na spermiogram, můžete mít oba nějakej třeba úplně malej problém, kterej v součtu způsobuje, že se nedaří. Pouze na bylinky bych v takovým případě nespoléhala.

kristynkaam
autor
6. únor 2019

@vineta hormonální profil dělaný před rokem, řekla ze to stačí 🤔 jinak my jsme to řešili, byly jsme oba na vyšetření, přítel má spermiogram nad míru dobrý, a já jako takovou poruchu nemám, jen to, ze proste nevím , kdy ta ovulace je a vůbec jestli někdy je, říkám 2 měsíce za sebou menstruace na den a 3 měsíc se mi zpozdi o 7 týdnu. Což je katastrofa.

vaseli16
6. únor 2019

Je tezke poradit kazdemu pomuze neco jineho,ale me cyklus srovnal kontryhel a otehotnela jsem zrejme.diky gynexu.

moly001
6. únor 2019

@kristynkaam já užívala taky gynex...za sebe můžu doporučit. Pokud je třeba problém s ovulaci, je i dobrá Fertiprona...na trhu je celá škála přípravku na podporu početí....vyzkoušej...🙂. Držím pěsti, ať se brzy zadari

marketa1218
6. únor 2019

@kristynkaam jak mluvis o té ovulaci, já jsem chodila po tři měsíce ke gynekologovi, kde mi jí hlídal a podle sliznice mi řekl na kdy cca vychází. On je teda hrozně pečlivý a ochotný a i přesto, že má velkou hromadu žen, jenom tak mě nikdy neodbyl. Co třeba zkusit ještě konzultaci u jiného gynekologa?

kristynkaam
autor
6. únor 2019

@moly001 a co je lepší gynex nebo fertiprona? Vzhledem k memu problemu?

kristynkaam
autor
6. únor 2019

@marketa1218 tak takového doktora závidím. U nás vůbec.

vineta
6. únor 2019

@kristynkaam Gynex a fertipronu můžeš klidně kombinovat, ale řekla bych, že bys spíš potřebovala tu fertipronu. Zkus se objednat k fyzioterapeutce specializující se na Mojžíšovou, zda nemáš funkční problém - syndrom pánevního dna. Má to spousta žen, lze odstranit cvičením a ev. mobilizací mmj. kostrče.

brookmichaela
6. únor 2019

@kristynkaam já za sebe můžu poradit gynex. Hned na druhý pokus se zadařilo. Ovulaci jsem sledovala digitalními ovulačními testy Clear blue, ty jediné mi ukázali zda ovulace je nebo ne. Moje sestra nemohla otěhotnět přes dva roky, neměla vůbec ovulaci a ji hodně pomohlo svíčkování těla hlavně se zaměřila na spodek s začala zase ovulovat a zadařilo se. Přeji hodně štěstí!

moly001
6. únor 2019

@kristynkaam ano, gynex s fertipronou se může kombinovat. Pro ovulaci lepší tedy Fertiprona ( je to myslím stejné složení jako nosifol apod, ale cena je přívětivější🙂). Když jsem tu pročítala některé diskuze, některým holkám gynex rozhodil cyklus, jiným ale cyklus srovnal a " podpořil " početí...

kristynkaam
autor
6. únor 2019

@moly001 no právě, takže za mě asi aj Gynex aj Fertiprona.

anguly
6. únor 2019

Já nemám zkušenost, ale jedna známá, která měla také problémy říkala, že jí pomohl (určitě mj.) doplnit Zinek

kkk612
6. únor 2019

@kristynkaam a nemáš třeba nějakou trombofilni mutaci? Dělají se genetické testy z krve a člověk hned ví na čem je. Trombofilni mutace často stojí za nemožností otěhotnět, případně udržet těhotenství. Já sama jednu z nich mám a stačilo mi brat na otěhotnění a udržení Nosifol (brala jsem 2 měsíce před otehotnenim a teď pokračují dal) a pak po otěhotnění k nemu pribrat yarilo.

kettkav
6. únor 2019

Doporučuji cvičit hormonální jogu.

janey007
6. únor 2019

@kristynkaam já měla problémy s cyklem i ovulací a úžasně mi zabral Inofolic (+plus jsem teda řešila i na gynde, kde jsem měla léky na úpravu cyklu, ale to nejspíš není tvůj problém, ty nevyvolávaly ovulaci + jsem měla homeopatika. Ale to nemám odvahu radit, ne každý na homeopatii věří 🙂) Ale Inofolic za mě top!

moxha
6. únor 2019

Přihlas se do CARU....

lucie_1986
6. únor 2019

Obrať se na feng-šuej... Možná to někomu přijde stupidní, ale zkus mrknout na pár informací na netu a pak kdyžtak najít nějakého odborníka.

kacomora
6. únor 2019

Nam pomohl Conceive plus gel na podporu poceti. Hned ten mesic, co jsme ho pouzivali, jsem otehotnela. Predtim jsme se snazili skoro rok a pul...Na kazdeho asi plati neco jineho. 😀

makronka222
6. únor 2019

Co ovulcni testy? Kup si jich hromadu a proste zkousej...

normalnimatka
6. únor 2019

těžko radit, když nevíš, kde je problém a dr. se po tom taky nijak nepídí. já jsem pro gynex. srovnává tělo po hormonálním fungování celkově.
cvičit hormonální jógu a mojžíšovou taky neublíží🙂
pak lze taky žeský čaje, kontryhel...někomu to ale cyklus třeba spíš rozhází. ale ten gynex podle mě prostě spravuje. i kdyby se to mělo dočasně na první pohled spíš zhoršit.
a taky zinek souvisí se správným hormonálním fungováním. ve stravě se skoro nevyskytuje. co si tak vybavuju, je akorát v dýňovejch semínkách. takže doporučuju to zobat a pořídit i potravinovej doplněk.

ocetnicek
6. únor 2019

Už jsem to psala...u nás zabrala po čtyřech letech snahy a neúspěšného IVF Fertiprona.

kristynkaam
autor
6. únor 2019

@moly001 moc děkuji 💋

kristynkaam
autor
6. únor 2019

@kkk612 to vůbec nevím, mě nikdo nic neporadil do dnešní chvíle , kdy jsem fakt řekla a DOST nemůžu přece další rok čekat, zdali vůbec něco bude.

kristynkaam
autor
6. únor 2019

@makronka222 asi budu muset, jen ze mě dr řekla, ze vlastně bez pravidelně m/s nebudu nikdy ovulovat.

evilin
6. únor 2019

Ja otehotnela po trech mesicich cviceni hormonalni jogy. Rok a pul snazeni. Mam endometriozu, cystu, Vsem zenam, ktere se snazi o miminko doporucuji. Nedopujte se hormony a zkuste tohle. Nejen, ze mi temer zmizel PMS, ale citila jsem se celkove lepe, a za dva mesice se nasi dcerce narodi bratricek. 😍

lachtanice86
6. únor 2019

@kristynkaam to je ale blbost. Měřit bazální teplotu aby si věděla kdy a jestli vůbec máš ovulaci

kkk612
7. únor 2019

@kristynkaam tak bych naklusala k doktorovi a nechala si udělat genetiku na trombofilni mutace, už jen z toho důvodu ze nemůžeš a ze mas po potratu bych na tom trvala. Často o tom svedci i výskyt trombofilnich příhod a embolii v rodině, případně také problémy s otehotnenim u matky, babičky. Je to jen ampulka krve, není na lacno a člověk ví i do budoucna jestli mu hrozí nějaká možná příhoda. Tohle je jedna věc.
Pak druhá, měla jsem jiné gynekologicke problémy a užívala jsem na ne vložky a čaje z Tiande. Harmonizuji tělo a u dost žen také vyřešili nejasné problémy s otehotnenim. Ty bylinné vložky podporuji zraní kvalitních vajíček a i sliznici dělohy. Asi i proto se mi podařilo hned 3.cyklus (1. Ovulacni) po 12 letem užívání HA hned otěhotnět.
Kup si i ten nosifol duoactiv forte a pak i yarilo, je to koktejl vitamínu a hlavně listovka tam už je přeměněna na folaty, takže je tělo určitě všechny přijme. Není sice nejlevnější, ale co by člověk pro těhotenství neudělal.
Takže pokud bys měla udelanou genetiku, zkusila bys na půl roku tu kůru z Tiande a brala nosifol a stále by se nedařilo, pak už bych určitě šla do CARu, aby vás z partnerem více prokleply.

vineta
7. únor 2019

Nosifol, inofolic a fertiprona obsahují všechny inositol, cenově nejlépe vychází ta fertiprona, která obsahuje i štěpenou listovku.

ejmate
7. únor 2019

@kristynkaam Já jsem před 2 lety otěhotněla hned na první pokus, bohužel následoval zamlklý potrat. Kyselinu listovou jsem brát nepřestala, do toho jsem začala víc sportovat (jóga, intenzivnější jízda na koni, občas běh), chodit víc na procházky a pořídila jsem sobě i příteli Macu v kapslích (asi půl roku před dalším otěhotněním). Od miminka jsem si dala pauzu, protože jsem se na to soustředila až moc. Po necelém roce jsme se s partnerem jednou "nehlídali" a teď jsem ve 29. týdnu 😉
Takže za mě zdravější životní styl, hýbat se, být na vzduchu a být šťastná, miminko pak přijde jedna dvě 🙂
Jinak mě k takové té duševní rovnováze hodně pomohla ta jóga. Díky ní jsem si začala sama sebe víc vážit a mít se víc ráda.
Držím palce, ať se brzy zadaří 🍀🙂