Zdvojená děloha, máte zkušenost?

marketa1008
7. únor 2015

Zdravím vás 🙂 Mé kamarádce gynekoložka diagnostikovala zdvojenou dělohu,má tam prý nějakou přepážku či co.Chtěla jsem se zeptat,zda s tím má někdo zkusšenost?Už dlouho se snaží otěhotnět,chodí na injekce,radí se s doktory a pořád nic.Můžete prosím něco doporučit,s jakými doplňky stravy máte dobré zkušenosti?Moc děkuji za jakoukoli odpověď 🙂

shelbinka
8. únor 2015

Ahojky, s tímto problémem se potýkala i má kamarádka. Zjistili jí zdvojenou dělohu a ještě k tomu funkční jen jeden vaječník, pokoušela se dlouho otěhotnět doktoři tvrdili , že samovolně to nepůjde, nakonec se rozhodli pro umělé oplodnění což se podařilo ale s miminkem to nevyšlo, necelý pul rok na to otěhotněla spontánně a má krásnou holčičku...takže držím palce ať se podaří

skrizanova
8. únor 2015

@marketa1008 Ahojky. Mám (nebo měla jsem) též zdvojenou dělohu - respektive přepážku v děloze. Dělohu jsem měla zdeformovanou právě díky té přepážce, ve 22.letech mi přepážku odstranili, nicméně deformace dělohy zůstala. Též jsme se dlouhou dobu pokoušeli o dítě a na základě různých vyšetření mi přišli na toto. Nicméně mi bylo sděleno, že to není příčina sterility. Jediná věc, která je v této situaci zlá je to, že ženská s touto deformací má větší sklon k potrativosti, protože ta zdeformovaná děloha se špatně natahuje. Doufám, že ona dopadne líp než já a že se povede 😉

polaks
8. únor 2015

Pamätám si jednu pani rodila so mnou v nemocnici,mala zdvojenú delohu,mala ich dve vedľa seba ,prepojené malým otvorom a každá mala jeden svoj vaječník,no len jedna mala z dola otvor,ona otehotnela a vajíčko sa zahniezdilo práve v tej bez krčku,takže rodila cisárom..a od 8m. bola v nemocnici pre prípad,že by začala spontánne rodiť skôr ako bol plánovaný cisár.

melis7
8. únor 2015

@marketa1008 no a nebylo by dobre tu prepazku v deloze odoperovat?Ale to ji urcite rekli,kdyz se radi s lekari.Moje kamaradka se snazila o mimi skoro 5 let a nakonec ji asi pomohla Cinska medicina a cviceni hormonalni jogy. To bych oboje doporucila, ale nejdrive bych se poradila,jestli by nebylo dobre odoperovat tu prepazku.

handangervidda
19. bře 2015

Může být zdvojená děloha, která nebrání v otěhotnění, spíš je tam riziko předčasného porodu- každá polovina dělohy má rovnocenou stěnu po celém obvodu a pak je děloha s přepážkou a tam je vyšší riziko potratu, přepážku netvoří plnohodnotná stěna, takže tam se dělá odstranění přepážky. Se zvojenou dělohou není potřeba dělat nic a rozdíl mezi těmito dvěma pozná doktor na UZ.

zelenarybka
17. únor 2016

Ahoj, mám taktéž zdvojenou dělohu, ale dnes již 2 děti, cesta byla strastiplná.
Neměla jsem absolutní problém s otěhotněním, ale naopak. Lékaři si při 1.těhotenství mysleli, že mám přepážku v děloze- doporučili mě interupci, abych si přepážku nechala odstranit.
Ale došlo po 5 měsících k dalšímu otěhotnění / rizikové - při růstu plodu od 26. do 33. týdne jsem musela preventivně ležet v porodnici - břicho mě šíleně tvrdlo ) , poté došlo k prasknutí plodové vody v 33. týdnu a předčasné narození dcery,, ale zdravé.
Po 2 letech mě poslali na velmi nepříjemné a bolestivé vyšetření dělohy, kdy se přišlo na to, že mám 2 dělohy, jednu menší, druhou větší,. Doktor mě tenkrát řekl, že operace by byla náročná, tak prý jestli chceme další dítě, musím doufat, že těhotenství proběhne v té větší děloze. K otěhotnění došlo opět bezproblémově a ihned, jakmile jsme s manželem chtěli, těhotenství bylo o trochu lepší, ale opět jsem od 27. týdne byla na 3 týdny preventivně v porodnici na předporodním, pak mě na 2 týdny pustili domů, protože jsem měla doma 4letou holčičku, pak mě opět nahnali do porodnice, kde mě naplánovali opětovný císařský řez v 38. týdnu těhotenství.
No a co čert nechtěl, po 2 letech opět nechtěně těhotná s mým mužem, ale to už jsem se bála i doktoři, že by děloha po 2 císařích mohla těhotenstvím prasknout, tak jsem raději šla na interupci.
Chci tím jen říct, že těhotenství nebylo takové, jako u ostatních mamin, děloha tím, jak je malá, tak mě pořád tvrdla a musela jsem v podstatě pořád polehávat.
Nicméně děti se narodily naprosto zdravé, dcera 33 týden - 2 kg, byla malilinká, když jsme odcházely z porodnice po měsíci, než nabrala váhu, tak byla plně kojena !!! Dnes je z ní už větší slečna.
Syn 38. týden - 2,70 kg, byl už kus chlapa, dnes ´pořádný klučík.
Tato vada zdvojené dělohy je u každého individuální, nenechte se zastrašit doktory- já s dcerou zažila v Podolské porodnici peklo - byla tam doktorka na genetice Benešová, nepříjemná zlá stará baba, která mě neustále posílala na potrat, že to s tou vadou dělohy nedonosím, se synem jsem k ní odmítala chodit, pak si mě do péče vzala MUDr. Hujová. Když jsem jí potkala po porodu syna na chodbě - myslím tu starou ježibabu - ironicky mě vmetla do tváře- a kdy se chystáte na 3. dítě ?
Držím Vám palce.