Do kdy musí otec doplatit alimenty?

vaioletka
16. črc 2016

Dobrý den na syna mi byli stanoveny alimenty. Otec dítěte má doplatit rozdíl, ovšem nikde jsem nenašla do kdy.....Rozsudek je pravomocný (dovolání u okresního soudu)
Děkuji

jancaand
18. črc 2016

Zažívám něco podobného. Bývalému stanovili u soudu doplatit dlužné výživné po splátkách každý měsíc po 500 Kč (většinou to bývá do 15. daného měsíce k rukám matky). Je divné, že by vám to soud nestanovil. Pokud je rozsudek pravomocný a neplatí, tak bych zkusila podat návrh na exekuci na výživné.

vaioletka
autor
18. črc 2016

Ono tam je napsano ze ma doplatit danny rozdil ale prave nrni napsane do kdy tak nevim za to je do 30 dni od nabyti rozsudku😳 vy jste nak zkousela ten navrh na exekuci?to je dalsi zaloba?dalsi soudni poplatky?

jancaand
19. črc 2016

To je divné, takto by to nemusel zaplatit nikdy. Pak to tedy vypadá na tu klasickou lhůtu 30 dní. Já měla právníka už u soudu, takže stačilo předat podklady, že otec platí sporadicky a právník to předal exekutorovi. Vzor návrhu určitě najdete na netu. Nevím, jestli se platí soudní poplatek, ale předpokládám, že když se řeší peníze na dítě, tak to bude to samé, jak návrh na svěření dítěte do péče čili zadarmo.

vaioletka
autor
19. črc 2016

mockrat diky take jsem to řesila pres pravniky,....rozsudek byl vydán 21,6 tak jeste pockam do ctvrtka a zkusim zavolat pravnikovi