Otevřená bez bolesti

slunko100
10. čer 2018

Ve čtvrtek mě můj gynekolog odeslal s vysokým tlakem do nemocnice. Jsem ve 37.tt, přijdu na příjem a tlak úplně normální zato otevřená na 5 prstů, nikdo nechápe že nemám bolesti a neměla jsem. Po monitoru mě dali na porodní sál, že určitě rodím kontrakce po 5 minutách, následoval klityr, po klistyr sem dala sprchu a kontrakce skončily. Sestřička zkontrolovala nalez furt stejný otevřená na 5, tak mě odsunuli na hekarnu.

slunko100
autor
10. čer 2018

Tam jsem naprosto bez bolesti byla dvě noci. Po kontrole zjistili že otevřená jsem už na 6prstu, vaky blan nacpáne v poronich cestách a budem čekat. Přesunuly mě na oddělení šestinedělí na pokoj pro těhotné a čekám. Otázka zní máte podobnou zkušenost? A jak dlouho to proboha může ještě trvat?

normalnimatka
10. čer 2018

tak tomu moc nerozumim..tak jsi jako měla kontrakce, nebo ne? přijela jsi do porodnice, byla jsi otevřená a kotnrakce nikde. ale přijali tě a dali tě na sál po monitoru - kterej potvrdil kontrakce - a pak sis dala sprchu a kontrakce skončily...ale nějaký byly, tudíž nebyla jsi úplně bez kontrakcí...?

nevim, jako buď ráda, že se otvíráš bez bolesti, ne?:D někdo si těch 6 cm musí kurva odtrpět:D
já byla otevřená na 4 bez bolestí. měla jsem jen poslíčky, jen trochu nepříjemný. neboj, určitě se to rozjíždí. jak dlouho to bude trvat, to ti nikdo neřekne. hlavně doporučuju odmítat vyvolávání. evidentně se něco chystá, nech tomu volnej průběh, jak jen to půjde.

evakaspar
10. čer 2018

@slunko100 budte rada, je otazka par hodin a praskne voda v tu ranu poridite taky bych chtela necitit bolest.

slunko100
autor
10. čer 2018

No když mě přijímaly tam my doktorka prostourala čípek že se určitě něco dostaví, tak se dostavilo asi dvě hodiny po 5 minutách tvrdnutí s bolesti v podbřišku a po sprše konec jsem zvědavá na zítra, na vyšetření . Nikdo mi nic vyvolávat nebude v tomto týdnu a já už i drepovala aby se něco začalo dít a nic

normalnimatka
10. čer 2018

@slunko100 jako že vám udělala hamiltona? nechce to na dítěti;)

zelenaesmolda
10. čer 2018

ja jsem se taky otevrela bez bolesti,byla jsem na gynde,dr ze jsem otevrena na 3cm,v noci me zacalo pobolivat bricho,pak se mi zacalo jakoby chtit na velkou,jeli jsme do porodnice a kdyz uz mi zacaly kontrakce tak rovnou co 2min,prijeli jsme do porodnice a rovnou jsem sla na sal.voda praskla az na sale

kac_kac
10. čer 2018

U druhátka jsem přišla na běžnou, předem plánovanou kontrolu do porodnice, nic jsem netušila, bolesti žádné, dle monitoru děloha klidná, po kontrakcích ani památky, přesto jsem byla otevřená na 7 cm.
Myslím že jsem takhle běhala, nic netušíc, po světě několik dní.
Po dohodě doktorka udělala Hamiltona, a za tři hodiny bylo mimino na světě.
U třetího jsem si otevírání užila se všim všudy 😉 To jen toho druhýho drobka jsem málem "ztratila" aniž bych si všimla.

letadylkokane
10. čer 2018

@kac_kac tak to je husty 🙂

odula
10. čer 2018

@kac_kac 🤣 husty. ja to takhle mela taky s druhym: kontrola, otevrena na osm,po dohode hamilton a porod dve hodiny... co "prst" to hodina asi 🤣

odula
10. čer 2018

@kac_kac zajimalo by me- co to treti?;)

myjusiatko
11. čer 2018

Ja bych hlavne sla domu, co tam mas strasit nekolik dni, kdyz nemas kontrakce, vak drzi. Nech to na miminku.

slunko100
autor
11. čer 2018

Dom mě pustit nechcou, prej to může odtéct voda a bude to hned. Jinak Hamiltona mám za sebou a nic. Zato mi stoupá tlak tak jsem zvědavá jak dlouho tu Este budu. Jsem ráda, že nejsem takový exot jak tu ze mě dělají, chodili se na mě pořád dívat a prej to jeste neviděli a hrozně se diví že mě nic nebolí

novamamina
11. čer 2018

@slunko100 jej, buď ráda. Schválně pak napiš jak to pokračuje, jsem docela zvědavá. Mně teda dali vyvolavacku, ale já měla strašně vysoký tlak a vysly mi špatně jaterky. Takže u mě museli.

myjusiatko
11. čer 2018

@slunko100 tak pustit te nemusi chtit ale nejsi ve vezeni. To ja jen tak, at tam do tebe zbytecne nestouraji. Klidne tam takhle muzes byt jeste dlouho.

veronikanel
11. čer 2018

Trochu mě děsí plodový vak v porodních cestách...nepíšete konkrétně,ale když už se mi vyklenul,píchli ho a rodilo se.

martik16
11. čer 2018

@slunko100 pokud ti stoupá tlak, tak myslím, že tě takhle dlouho nenechají... Přeju pohodový a rychlý porod 😉

slunko100
autor
11. čer 2018

@veronikanel v to sem doufala za tomu pomozu trochu takto a nic
@martik16 na tlak mi teď napsali dopegit (nebo jak se to pise) a stejně je 150/100 ať už je venku fakt 🙂

myjusiatko
11. čer 2018

@slunko100 a nejsi jen nervozni z nemocnice? Ja mela i 160/110 na poradnach, protoze vyhrozovali vyvolavanim a ja z toho mela stres. Doma jsem pak mela tlak ukazkovy.

novamamina
11. čer 2018

@slunko100 tak to jsem přesně měla taky. A taky mi dali dopegyt. Ja myslim ze ti porod vyvolají. Preju ať je všechno v pohodě

veronikanel
11. čer 2018

@slunko100 Právě,že to možná brzdí ten vak.Jak jsem psala,měla jsem ho už vyklenutý a kontrakce najednou nikde.Až mi bylo trapně,protože jsem přijela hooodně narychlo (32tt) a už tlačila.Po píchnutí se hned vše dalo zase do chodu.No snad vás nenechají dlouho trápit :(

slunko100
autor
12. čer 2018

Tak už je malá na světě bez bolesti jsem se dnes do rana otevrela úplně 6:15velmi slabé menstruační bolesti, 6:45 sem poprosila sestřičku jestli by na mě nomhla kuknut,že se mě zda že to začíná být pravidelně, že to přichází a odchazi. Skočím na kozu porodní asistentka že už sú úplně otevřená sem hleděla jak puk, hned mě přesunuly na porodní sál v 7 ještě vysmátý telefon manželovi ať dojede. 7:10 pichli vodu 7:19 malá venku muž nic nestihl.

normalnimatka
12. čer 2018

@slunko100 teda jako mohli aspoň počkat na tátu, když jsi stejně neměla bolesti:D ale jinak gratuluju. pak, že nejde porodit bez bolesti, co?🙂 hodně zdraví tobě i dcerce!

slunko100
autor
12. čer 2018

Řekla bych že mudr.spěchal k vizite 🙂

evakaspar
12. čer 2018

@slunko100 Super porod, taky chci. Recept? Velka gratulace 🌹

myjusiatko
12. čer 2018

@slunko100 no parada, idealni porod, gratuluju. 🙂 jsem rada, ze te nechali v klidu. 🙂

slunko100
autor
12. čer 2018

@evakaspar recept netuším, vědět to necham si to patentovat a jsem milionářka
@myjusiatko já taky, kdoví jak dlouho bych se tam trápila

codal
12. čer 2018

@slunko100 velká závist a ještě větší gratulace!❤️

sweet81
12. čer 2018

@slunko100 teda, upřímně závidim! Nechápu, jak to tak někdo může mít. To je znamení, že by si měla mít hodně dětí😂
Jinak gratuluju😊

normalnimatka
12. čer 2018

@slunko100 hele a bála ses? nebo...takhle, koukám, že už jsi jedno dítě měla. a ten porod byl jaksi "standardní"? bolestivej? jako existuje bezbolestnej porod, ale podle mě je nutný se abslutně odpoutat od toho vědění, že porod (většinou a často hodně) bolí + další faktory.

lucifffalek
12. čer 2018

U druheho porodu jsem se po terminu v noci zbudila a mela jsem takove tlaky v podbrisku ani po sprse to neprešlo a jeli jsme do porodnice,po ceste jsem rikala manželovi at to otici ze z toho nic nebude. Sestra na prijmu na me koukala ani na ozvech zadne kopce ,tak zavolala doktora ten mě vyšetřil a na 9 prstu otevrena. Tak sem sla na sal praskly plodovku a za 5 minut byla mala na světe. Takze jsem mela bezbolestnou rychlovku. A gratuluji k miminku a preju hodnė zdravicka.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru