Porod koncem pánevním na Obilním trhu, máte zkušenost?

sofie86
4. pro 2014

Ahoj holky,máte některá z vás zkušenosti s porodem koncem panevnim na Obilnim trhu.Rodí to zkušení lékaři? Či vás rodili mladi? Přednosta Ventruba mě ujistil ze porod KP je méně rizikovy než SC. Moje malá je KP jsem 39+1 , váha 3300g a nutí mě rodit vaginalne SC se dělá prý az je.porodní váha od 3500g.Docela se bojím o malinkou..tech komplikací a navíc toho,že mi porod vyvolají..takže to bude hodně asi bolestivé.Děkuji za vaše zkušenosti a odpovědi.

nonacek
4. pro 2014

@sofie86 nemam stím zkušenosti Já,ale moje máma když rodila mě😆
narodila sem se tak a přirozenou cestou✌

sofie86
autor
6. pro 2014

@nonacek tak moc děkuji...a snad to zvládnu..

nonacek
6. pro 2014

@sofie86 to vize zvládneš držím palce✌

pavlaz
6. pro 2014

Moje dcera byla taky KP a rozhodne me nenutili rodit prirozene. Nevim proc Vas nuti, ale asi bych se nedala. Musi se to umet odrodit a dnes je vice SC. Moc lekaru to neumi, ale urcite budete mit zkuseneho lekare a rozhodne Vas nechci strasit. Jen pisu, jak to bylo u me. Jo a ja rodila ve Znojme. Drzim Vam pesti, at jste Vy i miminko v poradku.

annaluciapetrzel
6. pro 2014

ahoj, sestrenice rodila vaginalne KP, vyvolavali. Na obilnaku. Vse bylo OK, volala mi pul h po porodu a vypadala jako by nerodila 🙂. jen nevysla placenta, takze pak sla na sal. Ona i mala byly OK.

sofie86
autor
7. pro 2014

@nonacek děkuju moc.. zítra mám jít na příjem k indukci....

sofie86
autor
7. pro 2014

@annaluciapetrzel děkuju moc,trochu mi to pozvedlo náladu...zítra jdu na indukci k vyvolání porodu ☹ ,..ale chtěla bych třeba, aby mi dnes už něco začalo.., tak piji maliník, četla jsem ještě o koktejlu z ricinového oleje k vyvolání porodu podle Ingeborg Stadelmannové, bojím se, že se po těch jejich tabletách co se zavádí do pochvy..na spotřebování čípku,..že se tam budu hodně dlouho bolestivě trápit..Jsem tak na 1cm,..a hodně tak ztuha mi přijde když vyšetřovali. Říká se, že když je to uměle, je to vždy bolestivější než přirozeně. Tak uvidím.... zkusím ještě koktejl z domu, vanu, pomoc manžela a třeba se mi to už rozjede v noci... a hned třeba půjdu na porodní box..
Ozvu se jak jsem dopadla, každopádně děkuji moc za to, že jste se připojili k diskuzi..,a děkuji moc za vaše zkušenosti 🙂

snecek.v
7. pro 2014

@sofie86 To zvládnete,držím Vám palce! Rodila jsem dcerku KP v sanitce,do porodnice jsem to nestihla (jestli máte chuť,přečtěte si můj porodní příběh),pak mě zavezli na Obilňák a byla jsem moc spokojená,personál fajn 🙂 Hodně štěstí!

nonacek
7. pro 2014

@sofie86 přeji ti ať vse dobře dopadne a dej vedet✌

annaluciapetrzel
13. pro 2014

@sofie86 tak co jak jsi dopadla 🙂

apacheee
AMBASADORKA
13. pro 2014

S porodnicí nemám zkušenost, ale v srpnu jsem rodila synka přirozeně KP a byl to nádherný porod bez jediného problému, pokud si chceš počíst, mám sepsáno v blogu🙂 Ale určitě se neboj, KP je přirozená poloha a pokud s ní má porodnice zkušenosti, budeš v dobrých rukou.

sofie86
autor
14. pro 2014

Ahoj holky, tak jsem doma z porodnice. Porod mi vyvolali v pondělí 8.12.2014 v 8:00 dostala jsem prostin do pochvy, začaly mi kontrakce, nález 2cm, pak jsem dostala po dvaceti minutách další.., nález byl tak na 5cm.. pak mi dali epidurál, a ten mi to nejvíc uvolnil a nález zašlé branky..kontrakce byly silné a hodně bolestivé, kvůli epidurálu jsem necítila tolik nohy a nemohla se už postavit, takže jsem byla celý porod uvázaná na elektrodách ctg a mohla se otáčet jen s porodní asistentkou z boku na bok.Vodu mi praskly při kontrolování porodního nálezu jak bylo tech 5cm.Dostavála jsem ještě oxytocin do kapaček. Tlačení zadečku trvalo 2hodiny a pořád se vracel dovnitř...už jsem myslela,že neumím tlačit. Pak mi 18:15 oznámili,že se pro akutní tokolýzu a nepostupující porod, provedou císařský řez. Jela jsem hned na ten jejich sál, vše týmově připraveno,zastavili mi kontrakce, celá jsem se chvěla..a 18:40 malou vytáhli. Zjistili, že byla omotaná 3x šnůra kolem krku. Chudinka malá,proto nešel zadeček vytlačit a vracela se mi. Vše dobře dopadlo a jsme zachráněni! Nedokážu si to představit kdyby se tam dostala a pak mi ji přiškrcenou rvali s třikrát omotanou pupeční šňůrou. U jsme vpořádku doma a šťastní, že to máme za sebou.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru