Přepážka v děloze: operace, nebo nechat?

annamp
15. říj 2017

Ahoj,

řeším otázku, zda podstoupit operaci přepážky v děloze, nebo ji nechat a věřit v sílu přírody. Má doktorka se přiklání k operaci, ale jiný lékař (zrovna primář, na kterého jsou výborné ohlasy) je toho názoru, že "holt párkrát potratím a pak se ukáže, v které části dělohy se plod uchytí". S tím samozřejmě nesouhlasím, představa strachu a nejistoty v těhotenství je děsivá.
Na jiných diskuzích jsem četla zkušenosti maminek, které s přepážkou odrodily císařem několik dětí (byť předčasně).
Můžete mi prosím předat své zkušenosti, rady,...? Je mi 24 a vím, že během 2-3 let bychom s přítelem dítě chtěli.
Moc děkuji!

kafr
15. říj 2017

Ahoj, nevim jestli je to to stejne, ale sousedka ma dvoulalocnou delohu. Pocala a porodila uplne normalne 2 deti. Nepotratila nikdy. U prvniho dokonce asi 3 mesice ani netusila, ze je tehotna, mela i ms. Asi bych chvili verila prirode...

evabrno
17. říj 2017

ahoj,já mám také přepážku v děloze,mám větší pravou stranu dělohy,prošla jsem si různá vyšetření,operaci mi zamítli,že je to zbytečné,řekli mi to samé co tobě,pár potratu to spraví ,to mě hodně vyděsilo.Teď jsem zrovna těhotná ve 4 měsíci a řekli mi,že přepážka k ničemu nevadí ,prej se to řeší až u porodu a to předčasný porod a císařský řez.Vůbec se nemáš čeho bát

sangina
17. říj 2017

Dobrý den..moje kamarádka měla přepážku v děloze..dvakráte potratila v třetím měsíci a jednou v pátém měsíci.Až poté si dal doktor tu práci ji vypsat na operativní odstranění...a nyní je hrdou maminkou tříletého děvčátka..

annamp
autor
17. říj 2017

☹ To je tedy dilema.. Z těch potratů mám fakt strach. Četla jsem, že po operaci je také riziko mít více než jen jedno těhotenství. To taky není lákavá vidina.
Máte nějaký typ na rozumného doktora, co by se na mě pořádně podíval a zhodnotil situaci? Nejlépe Praha.