Slepák bez příznaků

Dobrý den. Mám zánět mocaku. Chytlo mě to včera večer. Na toaletaku moc zbarvena do růžova nebo až do cervena. Dnes se mi to u dr.potvrdilo. ALE pri prohmatavani břicha mi ještě řekla že ma podezření na slepak. Jelikož mě to bolelo okolo pupku a ještě víc vpravo dole, když to zmackla a pustila, ve chvíli kdy to pustila mě to dost zabolelo. Taková rezava bolest jako by mi střílela do toho mocaku. Vysvětlila jsem ji jak tu bolest cítím , ještě to udělala několikrát a vždy zabolelo.Rekla ze se jí to nelíbí. A pokud mě začne bolet břicho, ať jedu na pohotovost. Normálně mě jinak nic nebolí, jen pri tom pohmatu. Akorát jsem měla během týdne 2xhorecku a nechutenství. Myslite že je to možné? Nebo mě to bolelo od toho mocaku?

zmrzlinka
4. led 2019

Možné to je.Pokud Tě břicho bolí chtělo by to chirurga,sono břicha a odběr krve .

krachken
4. led 2019

Upřímně, mě břicho vůbec nebolelo, jen mě tam ráno píchlo, celkem dost a chodila jsem ještě do školy, tak jsem zašla pro jistotu k doktorce. Prohmatávání mě taky nebolelo nějak strašně, jen jsem to cítila. Tak mě poslala na chirurgii, tři doktoři mě vyšetřovali, moc si se mnou nevěděli rady, když mě to nebolelo, ale nakonec mě vzali na sál. A po operaci řekli, že jsem to měla zanícený. Takže za mě radši vyšetřit, než něco zanedbat.

eva118
4. led 2019

Já zvracela, teplota byla ale břicho mě nebolelo. Až při tom hmatu, co popisuješ, na pohotovosti jsem sykla bolestí. V nemocnici taky nevěděli co se mnou, když mě to nebolí, po půl dni hospitalizace mě teda operovali a prý za 5 minut 12.

eva118
4. led 2019

Jo a taky jsem od toho chytla zánět močáku.

frantiskadubska97
autor
5. led 2019

Děkuji vám moc všem. Na pohotovost jsem ještě nejela, nic mě nebolí. Antibiotika zabrala rychle, dnes mě už nepali když jdu na malou. Dnes mám pocit chřipky ale bez teploty. Pálí mě na hrudi a jsem dušna ale včera me doktorka i poslouchala a asi by něco řekla kdyby něco slyšela. Jsem celá divná asi :D jinak mě břicho nebolí, nic. Jen když si ho prohmatnu tak okolo pupku a v místě slepaku takový tlak, ale nijak výrazně to nebolí. Ale u doktorky jsem teda taky sykla. Buď to nic není nebo to neumím tak prohmatnout. Říkala jsem si, že k ní zkusím zítra ještě zajit. I kvůli tomu hrudníku.

frantiskadubska97
autor
5. led 2019

A taky jsem mela pul dne silenou bolest hlavy, pocit že praskne a občas motani. Po dvou ibalginech a odpočinku hlava v pohodě. Nevím co s čím souvisí.

kittym
5. led 2019

@frantiskadubska97 slepák nemusí být jen akutní, ale i chronická forma.. Ale bála bych se to nechat být..

frantiskadubska97
autor
5. led 2019

Teď jsem si uvědomila. Je to tak 3-4tydny kdy mi doktorka pichla do prstu a projela to takovým přístrojem zda nemám zánět v krvi. To bylo kvůli něčemu jinému natekly mi uzliny. A zánět v krvi žádný nebyl. Je pořád možné že by mohl být chronicky ? Jak dlouho asi může trvat nebo u chronickeho zánět v krvi nejde hned vidět?

kittym
5. led 2019

@frantiskadubska97 ráda bych poradila, ale to je otázka ideálně na chirurga zkušeného v oboru (znám plastického, ten se nespecializuje, můžu se ti zeptat, ale lepší fakt někoho kdo to dělá).. Já vím jen, že tento konkrétní problém se řešil v M.A.S.H. 🙂))

frantiskadubska97
autor
7. led 2019

Ahoj holky, tak jsem byla na pohotovosti o víkendu kde to podle doktora na slepak podle krve nevypadá. Dnes jsem musela na utz a další odběr do nemocnice. Zánět močového měchýře mám jako takový. A na utz nález. Apendix lehce natekly a asi kapka volné tekutiny. Bolestivé na dotek nejvíce okolo celého pupku. Podle krve mi nic není. Pak jsem letěla na gyndu, kde podle utz a vyšetření vyloučili gynekologicke akutní obtíže. Musela jsem zpátky na chirurgii, kde to podle utz a bolestivých hmatu uzavřeli jako chronická apenditida. Zítra musím zase na utz a krev a pokud se to zhorší jen o trošku, jdu pod kudlu. Jinak akutní to prý Není, aby mě brali hned. Jelikož jsem takové potíže měla už předtím, a to byly o dost větší bolesti, tak mi pan primář řekl, že je to chronické. Může to zase odeznít ale z 90% to stejně někdy přijde. A předtím jsem tam nikdy nález neměla, tak mi navrhl i přesto že to není akutní, i v chronickem zánětu mi to mohou vyndat a zítra to všechno probereme. Tak se mi ulevilo a ještě že jsem jela. Nad obvodní taky kroutili hlavou. A co je ironické že mě to jen lehce poboliva, občas víc ale jsem jinak úplně v pohodě. Jen to o sobě dává vědět. :D

kittym
7. led 2019

@frantiskadubska97 nech si to vyndat, to je takovej meč nad hlavou tohle.. Jsem ráda, že tě dodiagnistikovali a hlavně se domluv, ať tě neoperuje Frank Burns 🙂

frantiskadubska97
autor
7. led 2019

@kittym to ano. Nechám si to vyndat. Lepší teď když to není akutní než pak se bát každýho zaboleni 🙂

wedmad
7. led 2019

@frantiskadubska97 Je dobře, že jsi šla k doktorovi. Já lítala se slepákem od cca 17 let a brali mi ho až ve 34. Taky chronický zánět a navíc slepák vlevo místo v pravo. Doktoři si mě přehazovali jak horký brambor a nevěděli, co se mnou. Na UTZ nic nepoznali a krev taky v pořádku. Nakonec mi ho brali laparoskopicky a během operace zjistili, že ho mám částečně přirostlý k tlustému střevu a k dutině břišní, takže mazec!

frantiskadubska97
autor
7. led 2019

@wedmad jezisi to musel být masakr. To vám tedy nezávidím