Únik moči a TVT páska, máte s tím někdo zkušenost?

orchidie
11. říj 2013

prosim, je tu nejaka maminka, ktera ma problem s unikem moci a byla ji navrzena rekonstrukce dna panevniho TVT paskou? meli jsme deti rychle po sobe (jsou od sebe o rok) a po druhem porodu se mi s odstupem casu zacalo projevovat asi spatne posilene panevni dno po porodu... cvicila jsem, ale asi malo 😅 😔 Zminila jsem se o tom memu gynekologovi, ktery me poslal na specialni vysetreni na urogynekologii. Tam mi dr. oznamil, ze to mam dost povolene a v zajmu toho, abych se netrapila mi navrhuje TVT pasku, ktera podpori poklesly mocak a simuluje silne svaly panevniho dna. Chodila jsem na rehabku se zadama, tam jsem neco nacvicila, bricho celkem posilila, cvicim i ted, poridila jsem si kulicky ReBuild na trenovani svalu panevniho dna, ale porad jeste mam problemy... mam tzv.stresovou inkontinenci (zakaslani, kychnuti, poskoky,... to vse mi po chvili zpusobi "ucvrknuti", ted uz aspon ne okamzite, ale treba pri zakaslani az pokud kaslu treba a delsi dobu).

martina_z
14. říj 2013

Moje matka si tim prosla. Dva narocne porody a nyni ma pasku. Nevim presne jaky typ pasky ma, ale prvni operace v Praze na Bulovce pred 10 lety se prilis nepovedla (mela plastiku mocoveho mechyre spolecne s odstranenim delohy a vajecniku), tak byla pred 2 lety znovu, kdy lekari zvolili trochu jiny postup. Ma to urcite mnohem lepsi, ale stoprocentni to pry neni a uz nikdy nebude. Na rehabce rikaji co? Ze se to da jeste zlepsit cvicenim? Po te plastice uz s tim pomoci cviceni nehnes, ale mela bys mit pokoj. Musi to byt hodne neprijemne, o tom nepochybuju ani na vterinu.

elvira
6. dub 2017

Tak zkusím oprášit staré téma...
Jsem trochu rozhozená z mojí gynekoložky...😎
Svěřila jsem se jí, že mi při cvičení - poskocích občas unikne trochu moči.
Očekávala jsem, že mě pošle na rehabilitace, myslela jsem, že účinkují i nějaké léky nebo vitamíny, ale ona hned navrhla vyšetření a následnou operaci - pásku.
Šokovalo mě to z toho důvodu, že ty moje problémy nejsou časté a ani mě zatím extra neobtěžují.
Pak jsem se ptala na omezení po operaci - žádné zvedání, max do 15 kg, už žádný přirozený porod.
PN kvůli fyz. náročné práci 1 měsíc, pak další dva měsíce se šetřit.
Říkala mi, že se mi problémy budou zhoršovat.
Proto řeším, jestli máte některá zkušenosti s nějakou alternativní léčbou, co vám pomohlo atd.
Mj. já jsem zatím vyšetření i operaci odložila, až půjdu za rok na prevenci, tak se domluvíme, jak to vypadá.

adenka84
Odpověď byla odstraněná
Zobraz