Alergické dítě, potíže i přes léky

matire
13. únor 2019

Ahojky. Máte někdo zkušenosti se svěděním v krku u dítěte? Naše čtyřletá je alergik (roztoče plus určitě přibylo něco dalšího), už přes dva roky bere Aerius a přesto má poslední měsíce problémy. Každou noc a často i přes den si stěžuje na svědění v krčku, Aerius pomůže tak na půl hodiny. Postýlku má samozřejmě čistou a v ložnici vlhký vzduch. Kdo to zažil, máte tip, jak jí od toho ulevit? Na alergologii jdem za měsíc. Taky má velkou nosní mandli (rok stará informace), ale že by to souviselo...? K té nemá typické příznaky.
A jinak - je tu někdo, kdo má taky dítko, kterému léky na alergii tak úplně nezabírají? Pojďte pokecat ☺️

calvac
14. únor 2019

@matire Syn, 9 let ma lehke astma a alergii na travy a plevele. I pres Aerius a foukatko Seretide ma problemy. Dokonce ma vytazenou nosni mandli. Ma celkem casto zadni rymu, kasel a velmi obtizne lecitelne kazde nachlazeni, chripku atd. Imunita je dle krve ok.

jannym
14. únor 2019

Dobrý den, dcerka má alergii na pyly obilovin, lehké epizody astmatu, které se střídají s epizodami atopického ekzému když jsme užívali fenistil na doporučení dětské tak nic moc (zkoušeli jsem imunoglukany, echinaceu), po vyšetření na imulonogii/alergologii dostala xyzal a výrazně lepší a zvětšenou nosní mandly má taktéž ale s dr z imunologie jsme se zatím rozhodli nepodstupovat odstranění ale užívá cromohexal a chodíme pravidelně do solné jeskyně, pokud se po infektu nechtějí mandle vrátit zpět do normálu dostává na cca týden momox což jsou slabé kortikosteroiidy a podstupujeme imunologickou léčbu, tak aby nebyly časem potřeba (epizody nemocí a alergických/astmatických projevů se postupně zkracují a rozšiřuje se čas po ktérý obtíže nemá). Nevím možná pokud by lékař zkusil změnil léčbu? Snad Vám tímto dodám trochu naděje aby na konci tunelu bylo vidět světlo...Teď je dcerce 5 let ale mezi 3 a 4 rokem, jsem měla pocit, že mlátím hlavou o zeď, že nic nefunguje...přeju aby bylo brzo líp

ldik
14. únor 2019

Mam syna 4,5r. Alergie uplne nejvic na roztoce, pak hodne srsti, pak pyly a buhvi co jeste. Ty roztice fakt hodne. Na alergo jsme se dostali ve trech letech s tim ze pul roku v noci kaslal. Derska dr to povazovala za zbytecne, doporuceni jsem si vydupala - manzel je tez alergik. Dlouhodobe bere aerius a bral castispirk tomu. Zhruba po roce uzivani mi prislo ze zase zacina v noci kaslat. Tak jsem porad koumala jak je to mozny. No logicky mi vyplynulo ze kdyz kasle v noci a je alergicky na roztoce, bude problem v posteli. Nakoupila jsem nove luzkoviny z mikrokulicek co se daji prat na 90 a ochranny potah na matraci tez pratelny na 90. Roztoci chcipnou az pri teplote 60. Peru min 1x za dva tydny. Okamzite po tomto opatreni kasel zmizel a dokonce jsme mohli zkusit vysadit castispir a zatim tukam bez problemu.

kittyy17
14. únor 2019

Kamarádka je alergická snad na všechno, včetně léků na alergii. Má alergii na léky vyrobené z její vlastní krve. Je jí 30, žije...

berenika39
14. únor 2019

@matire
Ahoj, můžeš se zkusit poptat i v naší MK Poradně, podívej:
https://www.modrykonik.cz/forum/topics/poradny/

calvac
14. únor 2019

@kittyy17 To je strasne. Ma deti?

kittyy17
14. únor 2019

@calvac nemá, ještě nepotkala správného chlapa

matire
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
matire
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
matire
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
matire
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
bayt
16. únor 2019

@kittyy17 na kterýho by nebyla alergická 🙂

jannym
16. únor 2019

@matire i když je jinak zdravá, tak pořád "huhňá", hlas zůstává jakoby zastřený a hrubší, dýchá přes pusu

leneee
16. únor 2019

@matire Hezky den,dcera lecena tez na alergo (potravinova a pyly), leky ji moc od tech pylu nepomahaji,tak jedeme alternativne-perilla (kapky a caje), homeopatika a upravou stravy (bez cukru,omezujeme mleko a lepek). Telicko take detoxikujeme pres Joalis olejicky.