Alergie na parfémy, poraďte vhodné šampóny, barvy atd.

alik26
25. čer 2015

Máte někdo alergii na parfémy? Byla mi zjištěna před měsícem. Zajímalo by mě, jaké jsou vhodné antiperspiranty, šampóny, kondicionéry, barvy na vlasy, laky na vlasy, prací prášky, atd., atd. Chodím po obchodech, lékárnách, stojím, pročítám a už se mi stalo, že najdu nápis "bez parfemace" a v anglickém znění tam stejně nakonec najdu napsáno "parfum". Ach jo ☹. Děkuji všem za rady, tipy. Alena

alik26
autor
13. črc 2015

Nikdo není?

katyxq
13. črc 2015

@alik26 Nechoď po drogériích a lékárnách - koukni na nabídku obchodů se zdravou výživou. Co tenhle šampón http://www.urtekram.cz/pece-o-telo/sampony-500m... (já jsem s ním moc spokojená 🙂), dělají bez parfemace i sprchový gel, prací gel jsem dřív používala Sodasan color sensitive (úplně bez parfemace), teď kupuju neoarfémované mýdlo na praní a dělám z něj a sody mýdlový sliz, na máchání, změkčení prádla používám místo aviváže roztok kyseliny citrónové. Krém na oblićej i ruce si nechávám namíchat od kamarádky nebo kupuju hypoalergenní Alterra v Rossmannovi.

alik26
autor
13. črc 2015

Díky, vyzkouším.

werumka
13. črc 2015

@alik26 Mám výbornou zkušenost se šamponem a sprchovým gelem Alverde z DM drogerie. Je to ultrasensitive pro alergiky, má světle modré víčko a opravdu mi jako jediný nedráždí ekzém. Parfemaci neobsahuje a stojí myslím jen 59 Kč. http://www.dm-drogeriemarkt.cz/cz_homepage/alve...

werumka
13. črc 2015

@katyxq Ahoj, ještě procházím odkaz, cos uváděla a koukám na tu kosmetiku. Ale víš co mě trochu zarazilo? Ze i v tom šamponu pro alergiky je použitý cocamidopropyl betaine - což je sám o sobě alergen spolu s parabeny (na oboje jsem byla upozorněná, že jako alergik se mám těmto dvěma složkám vyhýbat) - mně se třeba po výrobcích, které obsahují toto, ta alergie zhorší...

hancazivocich
14. črc 2015

zajímavé postřehy, zkusím se na to taky soustředit... Jo a ještě se dívat po tom, zda to náhodou neobsahuje alkohol - to třeba nedělá dobře mně..
@alik26

katyxq
14. črc 2015

@werumka já s ním naštěstí problémy nemám ... ale najít vhodnou kosmetiku není jednoduché 😅, plus tam hrají roli individuální snášenlivosti (mně třeba trochu vadí měsíček, heřmánek, hodně minerální oleje a vazelína a taky lanolín, pokud není dobře vyčištěný - reaguju na ovčí vlnu)

sissinka81
14. črc 2015

Alergie nemám, ale mám predispozice k ekzémům apod, takže se mě maminka vždy snažila držet co nejdále od chemických přípravků. Dlouhá léta pracovala ve firmě ATOK, která vyrábí přírodní kosmetiku opravdu kvalitní a zůstali jsme věrní i po jejím odchodu. Teď jsem ještě navíc objevila přírodní přípravky na praní prádla atd. od firmy Ulrich Naturlich v čemž peru už nějakou dobu kvůli malému 🙂

katyxq
14. črc 2015

@sissinka81 ATOK už ale taky není, co býval ☹ (na netu nemají kompletní složení, po dodání jsem byla v poslední době dost zklamaná)

sissinka81
14. črc 2015

@katyxq já jsem tedy spokojená i v současné době, ale samozřejmě věc názoru a každému sedí něco jiného 🙂

reniiisek
14. črc 2015

Zajdi do lékárny, tam Ti určo pomůžou...=)

alik26
autor
14. črc 2015

@katyxq Já právě mám alergii na parfémy, heřmánek, arniku a kovy jako nikl, chrom, palladium, takže na odstřel! ☹.

alik26
autor
14. črc 2015

@reniiisek Tam jsem byla a zarazilo mě, že jsme vybrali přípravek bez parfemace uveden v češtině z přední strany a z druhé strany ve složení Parfum byl, takže nevěřit tomu, co je napsáno na první straně. Byla jsem tam půl hodiny a paní už ze mě byla bezradná.

werumka
14. črc 2015

@alik26 Chceš napsat složení toho šamponu z DM? Myslim, že nic takového tam není. Akorát to prostě - nijak nevoní 😀

@katyxq Je pravda, že individuální snášenlivost je různá. Já jsem právě o téhle složce četla, že obecně alergici by se jí měli vyhýbat. Proto mě potěšilo, že v tom šamponu z DM není. Ale ono asi taky záleží na koncentraci a to na etiketě člověk nenajde.

alik26
autor
14. črc 2015

To by mi nevadilo, že nevoní, díky, psát mi to nemusíš, zítra vyrazím, tak pročtu, snad tam nebudu do zavíračky 😀 😀 😀.

alik26
autor
14. črc 2015

@werumka Holt vše vyzkoušet a uvidím.

alik26
autor
14. črc 2015

Díky všem, které se vyjádřily, díky.

werumka
14. črc 2015

@alik26 Nech si k regálu přistavit židli 😀 Tak pak dej vědět, jak jsi pořídila!

alik26
autor
14. črc 2015

@werumka Ok, a vezmu si svačinu 😀.

alik26
autor
18. črc 2015

Tak..., sehnala jsem šampon v DM, vlastně dva, Rossmann u nás není. Na kondicioner jsem narazila - jen Weleda, všechny ostatní obsahovaly "parfum".
Byla jsem tam celkem chvíli, svačinu jsem sníst nestihla 😀 a na židličku ani neusedla 😀.
Tak budu zkoušet a nakupovat dále, líbí se mi tipy od katyxq, takže vyzkouším.