Dítě od listopadu pořád nemocné

meiem
31. led 2018

Zdravím,
Jdu si pro radu, uz jsem zoufalá. V listopadu jsme byly s dcerou (2,5let) na ockovani (asi posledni Priorix). Doktor říkal, ze po 14 dnech bude mit jakokdyby projevy chřipky.. no ty přišli, ale od te doby je furt nemocná. Byla zdrava 3tydny od toho ockovani. Vzdycky se ji v noci spusti z ničeho nic ryma, po par dnech ji ty hleny sednou na prudusky a vykaslava to tak 14 dni. Je vzdy bez horečky. Pres vanoce jsme byli na pohotovosti a dostala ATB s tim ze ma Bronchytidu. Po uzdravení je max. Tyden zdrava pak to jede nanovo.. jsem zoufala. Vzdycky byla zdravá, tak moc nevim co s ni? Napada vas neco? Rymu resim kapkami a morskou vodoi, mame i konvicku na proplachovani nosu.. kasel ruznymi sirupy..k tomu Kalobu a jizrocelovy sirup cibulovou stavu s medem. Doktor se snazi , ale defakto mi vzdycky rekne ze to je normalni a ze deti nemocne jsou... ale me uz se to nezda. Napada vas kde by mi s fim pomohli? OrL? Imunologie?

majajaa
31. led 2018

Mela jsem s dcerou to same. Vetsinou to dislo az na ATB. Na imunologii dostala leky,ale bez efektu.Na alergu taky nic. Nakonec to dopadlo,ze pres ORL... Vyndali ji nosni mandly a obrat nastal o 100%. Rymu obcas ma,ale nevim co to jsou ATB,ani vetsi onemocneni. Nemuzu si to vynachvalit.

lionkim
31. led 2018

Zazivame to same. Jen to neni reakce na ockovani, ale na jeslicky. Tahne se to uz od zari. K prosbe o radu se tedy pridavam a budu doufat.

hanih
31. led 2018

Taky jsme zažili takovou zvýšenou nemocnost, ale z očkování to nebylo. Dceři je teď dva a čtvrt, minulou zimu (vlastně už od podzimu) byla pořád nemocná, na jaře to pokračovalo tím, že nám na ORL řekli, že díky té neustálé nemocnosti má hodně zvětšenou nosní mandli, a že by to chtělo ji dát pryč, ale že děti pod dva roky se většinou neoperují, tak že ještě počkáme. Dala nám antibiotika, která na chvilku pomohla, ale za chvili byla mandle zas velká. No a v létě měla z horečky febrilní křeče. To už jsem z toho byla úplně hotová a s mužem jsme usoudili, že zkusíme kromě doktorů i něco dalšího. Narazili jsme na dětskou doktorku - homeopatku, ke které chodíme od léta, dcera začala brát homeopatika a pomalu se začala lepšit. Od podzimu jsme k nim přidali ještě rybí olej a rakytníkový sirup a musím říct, že v pohodě. Mandle je mnohem menší (dcera už úplně přestala chrápat) a od podzimu měla zatím jen dvakrát rýmu, která byla vždycky do týdne pryč. Takže já doporučuju zkusit homeopatika. U nás to bylo první seznámení s nimi, byla jsem k nim trochu skeptická, ale myslím, že zabrala. 🙂

rubesovak
31. led 2018

@hanih @lionkim @majajaa Doporučuji Colostrum, mám ho vyzkoušené na sobě, na neteři a hlavně na většině dětí ve školce. Jediné lékařsky testované v Evropě je od Německé firmy LR

majajaa
31. led 2018

Colostrum uzivame cela rodina

rubesovak
31. led 2018

@majajaa to je dobře, spíš než mandlím bych to přisuzovala tomu colostru 🙂

majajaa
31. led 2018

@rubesovak to nebude colostrem. Mandly ji vzali pred 5 lety a colostrum bere prvni zimu,spise jen preventivne. Opravdu se to zlepsilo po te mandly, nelituju toho.
Mam pro maldsi ditko tekute kolostrum od LR,ale bohuzel ho nestihne spotrebovat do doporucene doby (uz se mi stalo,ze se zkazilo), takze ho davam i starsi dceri.

kocvarovas
31. led 2018

U násje to to stejný. Neměli jsme teda ATB, ani očkování. Ale mám pocit, že od podzimu se v tom motáme. Máme dvě holčiny. 5 a 2,5 roku. Buď kašle a smrká jedna, nebo druhá. Do toho chytly "ruku, pusu, nohu" před Vánoci, kterou jsem odnesla i já a to myslím nejhůř. Nedávno obě zánět spojivek, zase noční kašlání, ze zadní rými a minulý týden jsme ke všemu řešili roupy. Už si připadám, jak bába kořenářka a lékárnica dohromady. Nevím, co bych uvařila, či nakapala.. Myslím, že je to i tím nijakým počasím. není ani zima, ani teplo. A bacily se prostě množí..Ale pořád si říkám, mohlo by být daleko hůř.. Hodně sil a snad se vše v lepší obrátí..

meiem
autor
31. led 2018

Na to Colostrum se podívám, díky za tip. Nedovedu si představit jak to budu řešit příští rok, kdy už budu asi v práci.. ale jsou horší nemoci, takže snažím brát to pozitivně. Vzpomněla jsem si, že loni ještě brala D a na to jsem teď zapomínala, tak nevím jestli to nemuže být i tím, ale zase jsem ho nasadila. Nevím jak rychle muže zabrat něco na posílení té imunity, ale doufám, že co nejdříve 😀 Přijde mi že doma mám už celou lékarnu - od homeopatik přes bylinky až po chemii. Navíc přesvědčit dceru, že je vlastně nemocná a má ležet je taky dost oříšek.

rubesovak
31. led 2018

@meiem koukněte na to určitě, poslala jsem Vám odkaz do zprávy. Bere se dlouhodobě a opravdu zabírá

rubesovak
31. led 2018

@majajaa pokud dávkujete dvě lžíce denně tak jak se má, jinak jsou to vyhozené peníze, tak ho stihnete během 14 dnů spotřebovat, nebo jaké máte dávkování?

anakolut
31. led 2018

Nám u obou holčiček pomohla homeopatika a straší dceři dávám i Imunoglukan. Před tím to byl hrozný rok, ale po těch homeo mi to fakt přijde lepší.

kaja2016
31. led 2018

@meiem Nevim, jestli jsem to neprehledla, ale davala jsi po ATB probiotika? Me to doktor kladl na srdce. Strevni mikroflora se uplne vybije a tim se podstatne zhorsi imunita. Jinak pokud to jde, tak nechodit vubec do uzavrenych prostor mezi lidi, dokud se ji nesrovna imunita...

majajaa
1. únor 2018

@rubesovak samozrejme rozlisuji davkovani u rocniho ditete a u 8 leteho. Takze tomu mensimu nedavam celou davku 8ml, ale pouze 2 ml.

drti
27. únor 2018

Nám tedy hodně u obou dětí pomáhají Marťánci, ne klasické vitamíny, ale řada ImunoForte, která je určená pro akutní podporu imunity. Jsou to vlastně betaglukany, vitamín C a výtažky černého bezu a šípku. Navíc bez lepku a jakýchkoli konzervantů. Dceři dávám cucavé tablety, ty se můžou od tří let, opakovaně preventivně již druhou sezónu a musím zaťukat, drží se. Sem tam rýma nebo kašel se objeví, ne že ne, ale fakt s mírným průběhem a rychle je po. Pro menší děti je určený sirup, který je vhodný od roka. Ten jsem letos prvně zkusila dát i synovi (20 měsíců), když začal pokašlávat a posmrkávat. Tam jsem zvolila variantu pro akutní podporu, takže krátkodobě zvýšenou dávku a utli jsme to na začátku. Za mě tedy s klidným svědomím doporučuji, dají se sehnat v každé lékárně nebo na netu a navíc jsou cenově přijatelné, takže vás to určitě nezrujnuje a myslím, že za zkoušku to stojí. V každém případě, ať už zvolíte cokoli, držím palce, ať to pomůže.

sonislavab
27. únor 2018

Dobry vecer, nepisete, zda s dcerkou ve dnech, kdy je zdrava, chodite nekam do kolektivu, nebo ne. Ono staci chvilka v detske hernicce, na krouzku, plavani a jste v tom opet, porad dokola. Pokud prichazite do kontaktu s detmi, pak je vase frekvence marodeni bezna.

drahuska1977
28. únor 2018

Dobrý den, otázka dáváte vigantol? Mi dáváme od narození a zatím i po ockovani byla zdravá. Nebo když začíná mít něco jako rymu tak na noc fenistil kapky a pomáhá to. Taky je pravda že ji víc oblikam než ostatní a do společnosti nechodím

meiem
autor
1. bře 2018

@drahuska1977 zacala jsem zase davat D tak snad to bude ok.
Jinak uz jsem to vzdala a prestehovala jsem se s dcerou ze smogové oblasti (Ostrava) na chalupu do Beskyd. Vidim výrazně zlepseni. Tak snad tu nebudem bydlet kazdou zimu 😀

astyna
1. bře 2018

Mě už taky nebaví ty věčné rýmy. Jsme doma, vyléčím, pak někam jdeme a znovu…obj jsem náplasti od Tiande, snad to z toho těla vytáhne a bude klid 🙂 vyzkoušeno nemám, z léků a vitamínů se mi dělá už špatně :D

margarithka
1. bře 2018

My davame Hlivacka. Prirodni nakysly sirup a muzou i male deti. Od te doby (3 mesice) jen jednou ryma.

luckamarcu
1. bře 2018

@lionkim ahoj, no u nas to samý.. Jeslicky od září od té doby virozy, febrilni křeče, nemocnice, záněty průdušek.... Od prosince nechodí a je klid.. Stejně se s ním byla furt doma.. Je sice pravda že si tím musí projít ale vzhledem k febrilnim křečím to pro něj znamená každá teplota Diazepam a na to nemám nervy ho takhle ničit.. Teď bere sirup Hlivacek a ještě mu kapu citron jak říkám zatím klid..

lionkim
1. bře 2018

@luckamarcu no tak to se vubec nedivim. My ted cekame na vysezreni na orl a je skoro nemozne vychytat tyden bez infektu, ktery mame mit. Ale treba uz se zadari. Je to do rodiny dost zasah. Pracujeme a nustale menime plany. Pravda, jesle dal platime, ale ze bych s nimi nejak pocitala, to moc ne. Uz mesic davam male homeopatika, tak uvidime, jestli bude efekt.

luckamarcu
1. bře 2018

@lionkim no já chodím taky do práce tak musím řešit hlídání ale pořád lepší než aby byl furt nemocnej... Taky to ještě nemáme vypovedeny tam tu smlouvu říkala jsem si že to zkusíme ještě na jaře kdy bude menší nemocnost ale stejně... Úplně mě děsí jakto bude dál školka atd..