Drbání za ušima. Může to být kvůli pocení?

Zodpovězené
8. zář 2019

Dobrý den,

malá se poslední dobou začala hodně škrábat za ušima a na zadní straně hlavy těsně nad krkem. Dost se v této oblasti i potí, věčně má mokré vlásky. Dnes jsem si všimla, že to má i začervenalé. Mám nějak plašit, nebo to právě dělá ten pot nebo něco jiného?

Děkuji za odpověď!

Dobrý den,

může se jednat o reakci na pot, respektive zapaření /vlhko, pot/, eventuelně počínající seborhea. Zkuste proto raději omezit ve stravě cukr a mléko, vynechat sladkosti, zejména kombinace bílé mouky a cukru není vhodná.

Péči bych radila zvolit spíše vysušující a zklidňující, do oblasti vlasové pokožky nemá smysl vtírat nic mastného.

Pokud nemá dcera alergii na včelí produkty, mohl by se dobře hodit propolis, respektive propolisová tinktura. Vyzkoušejte nejprve reakci propolisové tinktury vetřením malého množství propolisu na vatičce na kůži předloktí. Pokud by se neobjevila reakce v podobě začervenání, pak dcera propolis snáší a je možné jej ředěný použít. Použila bych převařenou vodu cca 50 ml s 5-10 kapkami propolisové tinktury. Toto ředění by nemělo dráždit a bude působit lehce antimikrobiálně i protiplísňově.

V případě, že by dcera propolis nesnesla, můžete zkusit oblast zklidnit touto květovou vodou od Purity vision, kombinace levandulové, heřmánkové a růžové květové vody působí hojivě a zároveň podrážděné kůži vyrovná pH.

Seženete v každé DM
https://www.dm.cz/purity-vision-bio-kvetinova-v...

Další možností je zklidnění za pomoci prášku oxidu zinečnatého,budete-li mít štěstí, prodají Vám ho v lékárně, případně se dá sehnat na eshopech. Malé množství prášku pak můžete lehce vetřít do pokožky, kterou předtím mírně navlhčíte. Nemělo by to být příliš velké množství, rozetřít tak, aby pokožka prosvítala. Toto bych volila na noc, přes den zbytky otřít, pokud by tam ještě nějaké stopy po prášku zůstaly a nechat dýchat, eventuelně použít vodu s propolisovou tinkturou. /tinkturu seženete v některých lékárnách, eshopy, prodejny zdravé výživy/

https://domaci-kosmetika.eu/cs/131-zinkoxid-oxi...


Přeji Vám krásný den.
Pavla