Indulona, je vhodné ji používat pro novorozence?

tyf
12. dub 2015

Ahoj, mám na Vás dotaz. Myslíte si, že je vhodné používat pro miminko modrou indulonu? Na starší dceru jsem používala od začátku Biodermu a samou kvalitní kosmetiku a stejně se u ní do tří měsíců rozjel atopický ekzém. Teď mám druhé miminko a suchá místa mažu obyčejnou indulonou a tchýně mě pořád přesvědčuje, jak je to ropný produkt a zatěžuje malý organismus a přinesla mi opět biodermu nějaký krém pro děti s dispozicí k AE. No a já váhám, jestli zůstat u indulony nebo raději ne.

cica002
12. dub 2015

Souhlasim s Tvou tchyni,indulona je opravdu agresivni,pro tak male mimi.Zkus si v lekarne koupit slunecnicovy olej.Nedrazdi a promaze. Ja kupuji 100ml za cca 70Kc. Nebo zkus nejaky olejicek od Hadka,popr kokosovy olej v bio kvalite. Tato doporuceni mam od kamaradky dermatolozky,ktera ma sama male mimi.

scruffy
12. dub 2015

Já jsem v tomhle trochu extrém, takže na malou zatím používám jen čistě přírodní a bio kosmetiku, ale Indulona se mi fakt nezdá nejvhodnější, ale pochybuji, že Bioderma je na tom o tolik líp, stačí si přečíst složení a budeš chytřejší.

vrabcak0007
12. dub 2015

Muj syn ma citlivou a suchou pokozku..nema primo atopicky ekzem, ale pred jeho pul rokem se mu na nozickach a rucirucicce zacaly delat zarudle flicky..olejicky nepomahaly, bepanthen apod taky moc ne...nakonec jsem sahla po modre indulone...krasne to zmizelo..rano a vecer promazeme a nikde nic..i moje detska lekarka potvrdila, ze jsem udelala to nej a dporucila ji...

ladyhacek
12. dub 2015

nám v porodnici dávali modrou indulonu na zadeček a by se lépe smyla smolka. Někteří ti řeknou ať ji používáš jiný tě odsoudí > je to asi jako látkové x papírové pleny apod. 🙂 > já jsem mu teď trochu namazala čelíčko měl ho suché a loupal ase mu kůžička > hned bylo po problému, ale já použila min množství

lulu1985
12. dub 2015

Ja jsem svou dcerku pri AE taky promazavala modrou indulonou, a myslim, ze ji pomohla.

sara84
13. dub 2015

Me kozni radil mesickovou indulonu na strie na pupku v tehu, mela jsem je do krve...A pry.protoze jde o ichrannou pomucku, tak to slozeni je hlidane..

zaneta238
13. dub 2015

Po porodu jsem malého mazala olejem,pak jsem přešla na indulonu,za mě Bioderma už nikdy více.Malý měl po ní skupinky ve vlasech a byl strašně vysušený.Na koupání používám Linolu

janawei
13. dub 2015

Myslím, že je důležité, jak to vnímáš Ty. Pokud Ti nevadí "chemické" složení, tak proč indulonou nemazat. A co se týče Biodermy apod., tak ne vždy platí čím dražší, tím lepší, je fakt třeba věnovat pozornost složení. Moje sestra si indulonu taky svého času nemohla vynachválit. Já jsem ji ani nezkoušela, docela si všímám, z čeho se co vyrábí, takže používáme výhradně přírodní kosmetiku - Weledu a jsem s ní maximálně spokojená jak u sebe, tak u prcka, lehkého atopika. Pro něj používám jejich Zklidňující péči a o ekzému už skoro ani nevíme.

zo_ja
13. dub 2015

A co nějaký olejíček? Podle mě mnohem lepší. Indulona je hnusná i se s ní blbě maže.
Jinak na kožní problémy je nejlepší vepřový sádlo.
A kdy se rozjel ten AE? Po očkování? Bývá častá souvislost, zvláště po hexe.

diniki
13. dub 2015

Já suchá místa mazala bepanthenem, měli jsme ho po ruce, aby nevznikli opruzeniny. Když už byla místa celistvější, tak stačilo několik dní mazat Excipialem U Lipolotio. Nyní je prý na trhu nový bepanthen sensiderm krém, který má pomáhat přímo ekzémovým příznakům, ale zkušenost s ním zatím nemám. Myslím, že všechny tři budou asi lepší než indulona (i když krásně voní 🙂 ).