Jakou kosmetiku pro kojence s ekzémem?

stejnov
20. črc 2015

Jakou kosmetiku mám používat u kojence (9 měsíců) na promazávání po koupeli, popřípadě i během dne? Má několik ložisek ekzému, včetně obličeje. Děkuji.

alcar
20. črc 2015

Moji male pomohla A-derma Exomega.

eva518
20. črc 2015

Doporučuju přidat se ke skupině Poradna pro atopický ekzém, která tu už delší dobu funguje a zadat tam dotaz. Není to jen o mazání, u dětí je "základem" ekzému strava, správná péče o pokožku má podíl max.10%. Jinak výběr kosmetiky je velmi individuální - výše uvedená exomega od A-dermy obsahuje oves a ten může některým dětem dost vadit. U nás funguje konopná kosmetika od Cutishelp mimi - krém Ekzém a Balzám. Ale opravdu nejlíp a komplexně poradí Věra Zíková ve zmíněné poradně. Moje dcera měla ekzém po celém těle a během dvou měsíců pod vedením Věrky byla čistá.

mannadela
20. črc 2015

Eucerin AtopiControl a na to ještě zinkovou mast. Pomáhá to výborně. Musím říct, že zdejší už zmiňovaná skupinka "Poradna pro atopický ekzém" poradila opravdu skvěle 🙂.

veruska007
20. črc 2015

Promazáváme infadolanem ložiska, excipialem tělíčko. Z dětské kosmetiky (mimo vyloženě atopácké) se mi osvědčil Hipp. Do roka jsem nepoužívala žádnou kosmetiku, myla jen vodou. Já se po 30 letech atopáku zbavila konopnou mastí.

janawei
20. črc 2015

U nás zabrala na ekzém perfektně Weleda - Zklidňující tělové mléko a pleťový krém. A i když už prcek ekzém nemá, tak jsem u toho zůstala. Omývali jsme a omýváme pouze čistou vodou + 1 x týdně přidávám do koupele Měsíčkovou kojeneckou koupel.