Kortikoidy - jak pročistit tělo a dostat je pryč?

maretoni
28. srp 2015

Zhruba půl roku dostávám do těla pořádné dávky kortikoidů, včera teda poslední. Necítím se dobře, ale to je i následkem další léčby. Z kortikoidů se dostavil Cushingův syndrom - lokální obezita břicho, obličej, krk, atrofie svalů. Další potíže - vyšší tlak (140/91-97), nervozita. Dostávala jsem tyto kortikoidy - Dexona 8 mg (4x, co 3 týdny), Dexamed 16 mg (12x, týdně).
Máte prosím někdo zkušenosti, jak pročistit tělo od kortikoidů? Jak a čím detoxikovat? Za jak dlouho vám případně splasklo oteklé břicho a obličej?

alpinka1
28. srp 2015

@maretoni Měla jsem to taky tak, bohužel tě asi nepotěším, ale já byla oteklá v obličeji ještě za půl roku. Sice po vysazení se to postupně zlepšovalo, ale podle fotek, když se zpětně podívám, tak opravdu to opadlo úplně až za ten půl rok. Nabraných kil se mi nepodařilo zbavit úplně. Sice jsem dost zhubla, ale pořád se mi nedaří vrátit na původní váhu. A hlavně kůže už je vytahaná a popraskaná a s tím nic dělat nejde ☹ Po vysazení mi začaly hrozně padat vlasy a udělalo se mi akné, tak se kdyžtak nelekej, prý je to normální. Ty vlasy i pleť se srovnaly sami během pár měsíců. Jinak mi lékaři doporučovali jíst hodně banánů a meruněk (klidně sušených) a vůbec potraviny, které obsahují hodně draslíku. Kortikoidy ve vysokých dávkách jsou svinstvo, ale pomáhají a to je podstatné 😉 Držím palce, ať se dá tvé tělo brzy do pořádku!

maretoni
autor
28. srp 2015

@alpinka1
děkuju

luckaasamuel
24. bře 2024

@maretoni Ahojky prosím té za jak dlouho se tvé telo dalo dohromady?ja mam po nich šílené deprese a to už je mam vysazene