Kosmetika pro atopiky, máte zkušenost?

pavlinakm
3. říj 2016

Dobrý den, jsou zde prosím dobré duše, které mají zkušenosti s kosmetikou pro atopiky? Teď vlivem hormonů se mi v 8.měsíci těhu rozjel ekzém. Mám na to masti od kožařky. Ale přemýšlím, že si koupím nějakou speciální kosmetiku pro atopiky (pouze sprchový gel/olej a tělový krém) protože mám pokožku dlouhodobě citlivou. Na internetu jsem našla řadu od Eucerin AtopiControl a od Biodermy Atoderm.
Máte někdo s nějakou značkou zkušenosti, popř. můžete mi doporučit něco podobného aby se jednalo o sprchový gel/olej a tělový krém? Děkuji 😉

kocour1
3. říj 2016

Ahoj, také se mi v těhotenství vyskytl atopický ekzém, kamarádka mi doporučila mýt jen vodou a později mazat...vyzkoušela jsem krému víc, nakonec se mi nejvíc osvědčil bepanthen sensiderm...opravdu cítím úlevu při namazání, přestane to svědit a ekzém se viditelně stahuje a zmenšuje🙂.

pavlinakm
autor
3. říj 2016

@kocour1 diky.ted mazu klasickym bepanthenem, trochu pomuze. ale potrebuji neco pro dlouhodobe pouzivani na cele telo, na sprchovani

meta123456789
12. pro 2016

Bioderma je super, můžu doporučit. A na promazávání zkuste Bepanthen Sensiderm, ulevuje od svědění, je velmi příjemný a vážně mám pocit, že mi pomáhá. Nikdy jsem na ekzémy netrpěla, rozjely se mi až po porodu :(

meta123456789
12. pro 2016

No, mazat Bepanthenem celé tělo je asi nepraktické 🙂, je to jen malá tubička. Používala bych ho na ta hodně vysušená místa (u mě třeba nejvíce mezi prsty), na sprchování jsem používala gel od Biodermy.

janawei
20. pro 2016

Mně se osvědčilo Zklidňující tělové mléko od Weledy. Myla jsem jen vodou.

petradova
20. pro 2016

Pro své děti (obě atopičky) používám do koupele Linola Fett a na promazání celého tělíčka Dexeryl (to je emulze s dávkovací pumpičkou). Ten se dá koupit myslím ve 400 ml a 500 ml balení v každé lékárně, stejně jako ta Linola Fett. Jsou to jediné dvě značky kosmetiky, které jim pomáhají.

berna90
Odpověď byla odstraněná
Zobraz

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru