Mizející a znovuobjevující se pupínky. Co to může být?

boruuvka
16. srp 2011

Ahoj holky, mojí malé se včera odpoledne na kolínku udělaly pupínky jako kdyby se spálila kopřivou (asi tak 4) Po dvou hodinách zmizely a byli zase na druhé nožičce a místo bylo začervenalé. Ráno nožičky byly čisté a měla trošku pupínků na bříšku a teď zase nic. Nenapadá vás co by to mohlo být? Teplotu nemá. Nic nového nejedna (jí už skoro vše) akorád poslední dva dny jí víc hroznového vína, ale to už jí dloho. Vzhledem k tomu, že jí nic jiného není a nesvědí jí to, tak k dr nechci jít. Ani jsem to nezkoušela mazat fenistilem.

berenika39
16. srp 2011

Kopřivka. Petr to měl taky, přesně jak píšeš. Trvalo to asi týden, byla jsem u mudra, nevěděla jsem, co to je. Dal nám fenistil kapky, přešlo to. Už nikdy to od té doby neměl. Jsou tu o tom diksuse, koukni.
https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/alergie-...
https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/vyrazky-...

darauk
8. únor 2017

tak bych chtela prispet svoji troskou do mlyna. Synovi se ze dne na den objevily pupinky po celem tele, ale zpocatku ho nesvedily, dalsi priznaky nemel. Pupinky mizely a zas se objevovaly. Takze nejaka koprivka. Pak se pridal otok oka, varlat, patra, rtu, a jednoho dne byl fakt hnusne osypany, tak jsem vyrazila k doktorce. Nikdo netusil, v nemocnici testy na alergie vysly nejdriv silene pozitivne na 2/3 toho, co bylo testovano. Dostal Aerius, fleky nezmizely, ale otoky uz se neopakovaly.

po 2 mesicich jsme se dostali na alergologii, udelala detailni testy na to, co vynechat z jidelnicku, testy vysly az na 1 polozku negativne, kozni test potvrdil rozbor. A co víc, ze dne na den vyrazka zmizela, tak jako prisla.... snad by to mohl byt nejaky zvlastni vir, se kterym telo ty 4 mesice bojovalo..