Mléčné výrobky v těhotenství, jak je to s nimi?

hevera
25. kvě 2015

ahoj, chtěla bych se zeptat jak je to s mléčnými výrobky? Vím, že feta a ty zrající sýry se nedoporučují a vyhýbám se jím. Spíš by mě zajímaly takové ty jogurty a tvarohy, nebo i žervé lučina a tak. moc díky za odpověď.

mysonek
25. kvě 2015

@hevera a proč by se nesměly? Naopak je potřeba jíst dostatek vápníku. Já teda v prvním těhotenství jedla i hermelín, teď podruhé jsem na něj nějak neměla chuť. Ale jinak bych si ho dala taky. Riziko listeriozy je minimální.

hevera
autor
25. kvě 2015

no jsem prvorodička, tak jsem prostě úzkostlivá, tak se radši ptám, nechci mimískovi ublížit.

andrrriiik
25. kvě 2015

Já jedla cokoli,nivu,hermelín,a žádnou listeriózu ani salmonelu jsem nikdy neměla.Jinak nevím,proč by se tvaroh a jogurty nesměly?Hlavně neblbni a neřeš to tolik 😉

funnysunny
25. kvě 2015

Vsetko s mierou by malo byt ok 😉 Ja som ale plesnive syry nejedla. Najlepsie rob tak,ako to sama citis a ziaden strach 😉

junkka
25. kvě 2015

Já když už plesnivej sýr tak tepelně upravenej, třeba syrová omáčka s nivou, nebo grilovaný hermelín. Sýry zbožňuju, bez nich bych nepřežila 😀

hevera
autor
25. kvě 2015

Tak asi fakt to zas tak neskodi kdyz si obcas dam. Clovek je z toho proste zmatenej co smi a co ne, doktorka mi zatim nic ani nerekla, tak hledam akorat na netu

aklin
25. kvě 2015

V těhotenství jen ujíždím na mléčných výrobcích. Jogurty, tvarohy a různé sýry, to je moje. A momentálně jak se mi blíži konec, tak zase ujíždím na plísňácích. Ale všeho s mírou.

amazonka.k
25. kvě 2015

Plisnove a zrajci syry take nejim, nehodlam to riskovat jen kvuli tomu, ze na ne mam chut, nemam problem to vydrzet, je to jen devet mesicu ( navic ty plisne plodu take neprospivaji - asi bych si ten syr nedokazala dat ani s chuti s timhle vedomim ), ale proc feta ? Na te vubec nic neni...A jogurty, tvaorhy, zerve, to je uplne bez debat, ty Vam jen prospeji.

ema_s
26. kvě 2015
Uživatel ema_s je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od ema_s.

Mléčným výrobkům bych se nebránila, ale plísňákům určitě jo. Tu chvilku se to přece dá vydržet...

dankakotrbova
7. srp 2015

ahoj, čistě ze zvědavosti jsem psala do Povltavských mlékáren, jak je to s hermelínem a odpověd:

Všechny naše výrobky jsou vyráběny jedině z pasterizovaného mléka pod přísným dohledem oddělení kvality. To znamená, že mléko projde tepelným zpracováním a riziko nákazy listeriemi při konzumaci výrobků značky sedlčanský hermelín nehrozí.

butterfly
7. srp 2015

@dankakotrbova tak tak. Sýry a mléčné výrobky v České republice se ze zákona vyrábějí z tepelně upraveného mléka (pasterizovaného, termizovaného), takže nákaza nehrozí. Pozor je třeba si dát u sýrů zahraničí výroby, které se často vyrábějí z tepelně neupraveného mléka (např. francouzský camembert). Zanedbatelné riziko je u tvrdých sýrů (např. parmazán), ty mají tak nízký obsah vody, že by v nich bakterie nepřežily.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru