Opatření před a po očkování u dítěte s kvasinkou. Co dělat?

Zodpovězené
9. črc 2019

Dobrý den,

dcera má trochu kvasinku, kterou držíme "v klidu". Nicméně jí čeká očkování.

Ráda bych provedla opatření formou probiotik a zaujaly mě Gut pro infant plus které snad vydrží na půl roku, což i za vyšší cenu se zpětně vyplatí. Můj dotaz zní, kde je mohu pořídit, nějaký ověřený web, kde by k nim prodali i tu dávkovací lžičku? Vím, že pořizovat probiotika v létě není úplně dobrý nápad, ale dozvěděla jsem se o nich nedávno.

Jsem na eliminační dietě a dcera ještě nemá ozkoušeno kuřecí a vejce, ani hovězí a mléko. Jak ještě podpořit organismus, aby se s očkováním vyrovnal? Dávam dceři šťávu z rakytníku, doma vyrobenou a vyluhovanou jako vit. C.

Ještě mě napadly ty koupele v esompské soli, ale nemáme vanu ani vaničku, jen sprchový kout, kde lze mít tak 5-7 cm vody, navíc dcera se koupe jen asi 10 min a nikde jsem se nedočetla, zda ta sůl nevadí te kvasince. Budu ráda za Vaši radu.

Děkuji.

Dobrý den,

v ČR na eshopu Puravia.cz prodávají i tu dávkovací lžičku a nyní nově lze GutPro sehnat i na tomto eshopu, s provozovatelkou eshopu se znám z Gaps skupiny a je to seriozní osoba, s kterou jistě bez problémů domluvíte nákup tak, aby probiotika došly v pořádku, běžně se posílají s chladící vložkou, dávkovací lžičku mají v nabídce také:
https://www.terrapotheka.cz/Probiotika-c6_0_1.htm

Koupele v epsomské soli jsou bez vaničky problém, šlo by případně zkusit alespoň koupele nohou v lavoru, nutno ale dodržet min 30 min, takže například při sledování pohádky.

Epsomská sůl kvasince určitě nevadí, respektive není problém během protikvasinkových opatření, ba naopak, dokáže ulevit od die off efektu, který u protikvasinkové diety může nastat.

Rakytník je skvělá věc, v tom pokračujte.

Pokud by se zdálo, že dceru očkování zatížilo a zhoršil se ekzém, nebo se přidaly nějaké další projevy narušené imunity, byla by na místě i komplexnější terapie, například dle Gaps protocolu, ideálně nejprve přečíst knihu (již je dostupná česká verze/překlad od Jany Dell Plotnárkové) aby člověk pochopil souvislosti.

Nevím, jak přesně je dcera stará, dle věku by se případně dala ještě podpořit imunita a rehabilitace po očkování fytoterapií, kdyžtak se pak ozvěte a mohu poslat nějaké tipy.


Přeji Vám krásný den.
Pavla