Opruzeniny u 10měsíční dcery

moxha
15. lis 2015

Jsem maminkou 10 měsíční dcery a v poslední době nás velmi trápí opruzeniny v oblasti třísel a pysků.Zkoušela jsem používat bepanthen, heřmánek., měsíček,ale nic z toho nepomohlo.Když došlo k tomu,že se to slilo do jedné velké rudé skvrny zakoupila jsem Imazol krém a tím teď mažu.Máte s ním někdo zkušenosti a jak často mažete?Lékárnice říkala dvakrát denně ale mně se to zdá málo.Opruzenina je opravdu velká (přes oba pysky až do obou třísel).Děkuji všem za rady,nápady a postřehy

kristyn.g
15. lis 2015

@moxha malé jsem mazala při každém přebalení, a když už je v pořádku a občas je vidět že se jí to začíná dělat tak taky máznu. Ale jen trošku je toho třeba.

maare
15. lis 2015

My používáme Sudocrem jako prevenci, když už je nějaká opruzeninka, použiji Pytiol, rychle pomáhá, jsem s ním moc spokojená, taky je potřeba nechávat provětrat na chvilku bez plenek.Imazol je taky dobrý, mazala bych klidně častěji, pokud je třeba.

aaggyy
16. lis 2015

Zeptam se jestli pouzivate vlhcene ubrousky? Casto je to tim..

moxha
autor
16. lis 2015

@aaggyy ano ale nyní otírám pouze vodou

loc
16. lis 2015

Vse, co psaly holky+ bych prebalovala opravdu casto, klidne po kazdem pocurani a mezi prebalovanim casto vetrala. Mazat pri kazdem prebalovani. Imazol ze zacatku klidne i vickrat denne, misto vlhcenych ubrousku radeji omyt cistou vodou. Pry pomaha i fenovat zadecek pres ruku, osobne jsem ale zatim nezkousela.

aaggyy
16. lis 2015

Ja je prestala pouzivat uplne a pak uz neprisla zadna opruzenina. Misto toho jsem si koupila ve zdrav.potrebach Perlan-je to material jako ty ubrousky,jenom suchy,ten jsem nastrihala a na prebalovaku mela k tomu misku s cistou vodou,nekdy i s kapkou detskeho mydla. Tohle nam zabralo jako prevence nejlip..jinak pak s lecenim nemam moc zkusenosti,urcite co nejvic casu bez pliny. Jeste jsem cetla pry otirat cernym cajem,ale nezkousela jsem. Preju at je to brzy pryc

sabril
16. lis 2015

Vyborny na opruzrniny je pouzivat odvar z repiku. Doporucili mi ho na neonatologii.

katerina_m
16. lis 2015

Zdravím,určitě odvar z Řepíku a pokud to pujde klidně v tom malou koupat.Jinak přikládat obklady.Za nás maminky mazali mastí pytiol.

naho31
18. lis 2015

@moxha Na opruzeninku vubec nepouzivejte mastne masti. Jako Bepanthen na opruzeniny neni vubec, ten je na predchazeni vzniku opruzenin. Mesickova mast je v podstate hojiva, ale pokozku nevysusi. Tim akorat prihorsite.
Za me teda momentalne na oprzeniny vede Imazol s troskou pityolu. Take prdelku omyvam vodou a neutiram ubrousky. Pokud je ma az v trislech, nedavejte prilis tesne obleceni, vynechejte prilis kysela jidla, piti. No a az se mala zahoji zkuste pouzivat nejaky krem na predchazeni vzniku opruzenin. Hodne stesti. 😉

achjonetusim
18. lis 2015

Omývat jen čistou vlažnou vodou, vysušit přikládánim ručníku/pleny, namazat Sudocremem. Nechat často dýchat. Vynechat ovocný přesnídávky. Zkusila bych i změnit plenky?

klarunkapus
23. únor 2016
Uživatel klarunkapus je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od klarunkapus.

Myslite ze by to mohlo byt jako i přikrmama jo? My jsme to spise meli vzdy ze spatneho kremu, tak ted kupuji uz jedine ty lepsi

liduska66
29. únor 2016
Uživatel liduska66 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od liduska66.

Ja jedine ty z lekarny