Pračka se sušičkou - jakou máte?

michnovka
8. bře 2018

Jakou máte zkušenost s kombinovanou pračkou se sušičkou (praní dětského prádla)? Jakou používáte?

dc2015
8. bře 2018

Omlouvám se za příspěvek mimo. Máme sušičku zvlášť, všude jsem četla, že je to lepší. Jsem spokojená, už si to bez ní neumím představit, hlavně je super, že máme se zásobníkem na vodu, nevešla by se do koupelny, máme tedy v komoře. Dřív v bytě v ložnici...

iv_ka12
8. bře 2018

My mame Candy,ale mam ji od Vanoc a popravde si s nim nevim rady,pradli z ni taham strasne zmuchlane... a kdyz to vytahnu drive,tak je zas mokre,takze kdyz by mel nekdo radu,tak bych mu byla vdecna. Popravde bych si priste spis poridila pracku a susicku zvlast. Kdyz je to zvlast,tak si to kazdy chvali,ale ja te susicce spojene s prackou nemuzu prijit na zoubek..

kirinka2013
8. bře 2018

Taky máme Candy, první měsíc bylo peklo, buď hodně zmačkané a nebo vlhké až vyloženě mokré. Zkoušela jsem x variant programů, těch kombinací je tam fakt dost. Nakonec jsem to vychytala a už vím, jak co prát, aby to bylo suché a nezmačkané. Včetně dětského, od té doby nežehlím. Prádlo je krásně měkké a teploučké, ručníky jsou luxusní, i z tvrdých ručnýků, kterým nepomohla ani napařovací žehlička, máme měkkoučké.

@michnovka
@iv_ka12

sviva
8. bře 2018

Ségra má kombinovanou Panasonic, prádlo nedosušuje, musí ho nechávat venku doschnout. Má jí tak 3-4 roky a už byla na opravě. My s příchodem dcery a látkových plen pořídili pračku a sušičku zvlášť a můžu jen doporučit. Sušička k nezaplacení, vlhkost v bytě se minimalizovala, téměř nežehlím, nemusím prádlo odchlupvat (máme psa)...za sebe, pokud máte prostor, určitě doporučuji popřemýšlet o každém kousku zvlášť. Sušička se zásobníkem nemusí vždycky být jen v koupelně.

kafr
8. bře 2018

Pr+sušit dohromady má sousedka, ale oni to mají jako chalupu, aby nemusela tahat prádlo domu. Pračku musí plnit na půl, aby to sušička zvládla. A asi je vhodné mezi praním a sušením prádlo přezkládat- pračka ho zmuchlá, zamotá a kolikrát až zauzluje a to si s tím pak sušička asi moc neporadi- nebude dosušené.
Jinak mám sušičku taky krátce, ale že bych nežehlivá, to se říct nedá, některé trička vypadaji jak vyndané krávě z žaludku a dneska jsem prvně přeprala a usušila čtvercovky, no a ty jsou tak nakrepované, že budu žehlit taky.

iv_ka12
8. bře 2018

@kirinka2013 a jaky programy tedy pouzivas prosim prosim o radu.. jsem z toho nestastna.. myslim ze ty candy budou hodne podobne,ne li stejne 🙂

jancabr
8. bře 2018

máme pračkosušičku AEG Lavamat a spokojenost veliká. Jediný zádrhel je možná cena, protože stojí skoro 30.000 Kč. Ovšem vyplatí se to. Záruka na motor 10 let. Má také parní programy, buben obrovský na 9 kg praní a 6 kg sušení. Má vlastní tepelné čerpadlo, takže je mnohem výkonější a ekologičtější než ty se vstřikováním na nějakou rozpálenou plotýnku (či co to mají).
Můžu zapnout program praní a sušení zároveň - má i několik stupňů suchosti. Ale většinou po vyprání prádlo vyndám, trochu proklepu a jakoby navolno hodím zpět na sušení. Ovšem nesuším nijak často. Zatím tak 2 - 3x do měsíce.

kirinka2013
8. bře 2018

@iv_ka12 Vždy peru a suším zároveň, když jsem nejdřív vyprala a pak tam manuálně nastavila sušení, bylo to mokré. 1000 otáček, ručníky i na více. A hlavně minimálně 3/4 pračky plné, jinak to může vážit blbě.
Ručníky 59 min + extra sušení
klasické oblečení a povlečení 59 min + suché do skříně
dětské na režím Dětské na L2 nebo L3 dle znečištění + suché do skříně.

Máme jí 4 měsíce, první měsíc byl síla, než jsem to vychytala, od té doby jsem měla prádlo vlhké jen jednou a to proto, že jsem ho tam zapomněla, než jsme odjeli na víkend pryč 😀 Jinak nenavlhne ani přes noc, jen by se zmuchlalo, pokud by to byla trička. Peru tak 5 praček týdně. NEDODRŽUJU váhová maxima na programy.

kubikulik
8. bře 2018

máme hotpoint Ariston a můžu jen a jen doporučit 🙂
Cena příznivá (kolem 15 000), záruku na motor uvádí 10 let. Prvních několik praní a hlavně sušení hrozně smrděla teda, ale je to jen na začátku. Na praní pojme až 9 kg prádla, na sušení myslím max. 6 nebo 7. Miluji program praní se sušením na 45 minut 🙂 je to tedy jen na 1 kg prádla, ale na malé dětské a nezašpiněné je to super. Všechny hlavně sušící programy chce prostě časem vychytat. Jejich program třeba na 4 hodiny zásadně nepoužívám, manuálně si nastavuje většinou 2 nebo 1,5 hodiny. Pokud je toho víc, tak max 2,5. Po těch 4 hodinách je to jinak zmačkané a přesušené 🙂 Hlučná je pokud ždíme na 1400 otáček, jinak o ní člověk skoro ani neví.
Za mě 70 % ze sta.

iv_ka12
8. bře 2018

@kirinka2013 a je to normalne rovne,ze sekterého nemusi, zehlit,jo.? Dekujumoc za rady 🙂 me by uz svihlo...

almara2
8. bře 2018

Měla jsem Indesit 2v1,byl to Kauf století👎,věčně shlédne tepelné těleso, samy servis a po dvou letech šla do kytek. Nás opravář praček, starší zkušený pan,o ní prohlásil,že je z ní na prášky a něco takovýho ještě nezažil, a že už k nám na ni nepřijede, to bylo po poslední opravě,kdy musel vyndat buben a něco s ním dělat. Sušící programy měla jen tři, používala jsem ji jen na latkovky a ručníky, jinak bylo vše zmuchlané

kirinka2013
8. bře 2018

@iv_ka12 Pokud to vyndáš hned a takové ty náchylnější věci (trička) vyklepeš a hned složíš, tak nejsou zmuchlané vůbec. Pokud to tam samozřejmě necháš dlouho, tak se to zmuchlá. Jediné, co se musí přežehlit, jsou košile, ale tak to je myslím normální.

iv_ka12
8. bře 2018

@kirinka2013 dekuju moc za rady,myslim,ze si me, zachranila od zblazneni od zehleni :D jeste otazka,ctes stitky od veci a susis podle toho jestli se to tam muze davat nebo ne?🙂

rebe
8. bře 2018

AEG, velká spokojenost.

eva118
8. bře 2018

Mám taky AEG a jsem spokojená. Po vyprání prádlo vyndám, protřepu a dám zpátky, na sušení dávám míčky do sušičky. Ještě se mi v ní nic nesrazilo, jak jsem tu někde četla. Některá trička ale pokrčená jsou, ale je to jen pár kousků, které přežehlím. Konečně nemám věčně zapařená okna.

kirinka2013
8. bře 2018

@iv_ka12 Nemáš vůbec zač 🙂 Snad ti to pomůže.
Jak co, většinou nesuším jen věci pro mimčo jako zimní kombinéza, fusak, pletené čepičky a takové ty hodně chlupaté mikinky. V mém případě je to 1 pračka za měsíc 🙂 Koukala jsem, že u spousty bavlněných věcí je jen sušit na studeno, ale to by se muselo manuálně zvlášť sušení a praní, takže na to prdím a jedu vše na teplo. Mám i trička, na kterých je vyloženě nesušit, ale zvládají to úplně v pohodě. Nestalo se mi zatím, že by se mi něco zničilo.

clementina
8. bře 2018

Máme kombinovanou LG a nemůžu si jí zatím vynachválit🙂

malvinka14
28. bře 2019

@clementina dobry den, jaky mste presne typ? Moc dekuji