Praní látkových plen - co na skvrny?

vondry24
10. říj 2014

Zacinam s latkovymi plinkami a potrebovala bych poradit v jakem prasku Nebo gelu pleny perete,poor.i predepirate. budu pouzivat kalhotovky, vv, ctvercovky I aio. Diky za tipy;)

pigpeppa
11. říj 2014

Používám prací prostředky určené pro dětské prádlo, momentálně Ariel Sensitive. Také jsem jeden čas dělala mýdlový sliz, ale pro tu námahu jsem to vzdala a jelena si nechávám jen na předepírání v ruce. Někdo radí používat nejlépe gely, protože práškový prášek zanáší vlákna, já to střídám, jak to přijde. 🙂 Jinak nepoužívat aviváž, ale jen máchadlo (je přírodní a nesnižuje savost narozdíl od aviváže). Já nepoužívám vůbec. Jednou za čas přidám do praní dezinfekci na prádlo.

sheeni123
11. říj 2014

Pouzivala jsem ariel nebo persil pro deti a zlucove mydlo z dm na nejhorsi skvrny (nechala jsem ho pusobit v kyblu-ale pozor,delalo nekdy pri prani zlutave skvrny na ostatnim bilem). Avivaz ne, jen ocet, obcas desinfekci na pradlo.

sarkar
11. říj 2014

Na látkovky jsem používala mýdlový sliz a na skvrny žlučové mýdlo, když bylo třeba, u čtvercovek jsem fleky moc neřešila, jen u těch pěkných plenek 🙂 Když došel sliz, tak Persil sensitive (jednou jsem neměla a vyprala v nějakém obyč prášku a malá se osypala, ale to byla ještě dost malá, kolem 5. měsíce myslím, teď už by jí to asi nevadilo). Občas jsem přidala ocet, ale ne pokaždé.
Nepředepírám, nijak extra nemáchám, akorát jednou jsem zkoušela čtvercovky vyvařit (z nudy 😀) a bělit, ale je to zbytečný. Normálně peru na 60st. (občas když byly jen čtvercovky tak na 90st). Žádný štráchy s tím 😉

mili0414
11. říj 2014

Všem doporučuji sprej na skvrny od Amway, je to bomba. Od doby co ho používáme tak žádný stres ze skvrn od mrkvicky, dýně, bláto, popřípadě krev. Je opravdu super jen problém se sehnání

mogwaika
14. říj 2014

Já jsem radikál, čas od času naložím do Sava Perex, dvakrát vyperu a jsou krásně bílé. Ale používáme pleny jen na kojení a krmení - tj. fleky od mrkve, banánu atd

vendy1407
7. lis 2014

Tak já peru v dětském prášku od Eurony, je super, neobsahuje žádné fosfáty,formaldehydy,perbonáty ani chlór takže je opravdu šetrný k dětské pokožce a strašně dlouho vydrží protože se ho dávkuje strašně malinko. Dokonce používám i aviváž a ty vůně no bomba když suším prádlo tak mi voní celý byt a i oblečení vydrží dlouho voňavé. Na skvrny pak používám taky výrobky této značky, nemůžu si vynachválit a hlavně je to fakt šetrné jak k oblečení tak k pokožce. Klidně můžu dodat foto jak si třeba poradí takový čistič skvrn s borůvkama.