Tělové mléko či máslo pro 14 měsíční dítě. Jaké je vhodné?

Zodpovězené
30. srp 2019

Dobrý den,

potřebovala bych pomoci s výběrem tělového mléka či másla pro 14m. dceru.

Dosud jsem ji po koupání nemazala, ale taky do 13. m. jsme ji koupali tak 2x týdně. Od 13. m. ale začala chodit, vyžaduje větší pobyt venku, doma máme staveniště, je dost často špinavá + ta vedra v létě, takže je i zpocená... a koupeme, resp. sprchujeme denně.

Má takovou sušší pokožku poslední dobou. Ne viditelně, ale na omak. A ne celé tělo, spíše jen nohy. Přemýšlela jsem třeba nad bambuckým máslem, ale raději si nechám poradit od Vás. Také jsem teď na Facebooku objevila nějaké dětské máslo od Purity Vision. Nechci ji mazat denně, spíš jsem si říkala tak 1x až 2x týdně max. Doplním, že dcera občas trpí na ekzémky, ale opravdu jen v malé míře, občas trpí na pupínky, které ji svědí.

Budu ráda za Váš názor, i kdybyste mazání nedoporučila.

Děkuji.

Dobrý den,

děkuji za dotaz.

Na takto malé dítě bych primárně volila tělové máslo, případně směs másel a olejů, nikoli tělové mléko, protože u něj již musíme ve složkách počítat s konzervací a emulgací, což často představuje mnoho sporných, nebo hůře tolerovaných složek.

Z dobře dostupných tělových másel vhodných pro tuto věkovou kategorii a citlivou, případně i ekzematickou, pokožku mohu s čistým svědomím doporučit dětské tělové máslo od Purity Vision, které jste sama zmínila. Tam je kromě bambuckého másla ještě konopný olej, máslo má lehčí konzistenci, než samotné bambucké máslo, je bez jakékoli parfemace a dobře pečuje o citlivou pokožku. Nedávno jsme jej společně s kolegyní z teamu testovaly a jak si sama můžete přečíst v komentářích u recenze, tak spokojenost s tímto produktem vyjádřilo mnoho maminek.

Másla na pokožku je vhodné nanášet tak, aby byla pokožka pokud možno vlhká po koupeli, nebo v případě, že dítě musíte namazat mimo koupání během dne, pak pokožku předem zvlhčete žínkou, případně dětskou květovou vodou/hydrolátem, který je také uveden v naší recenzi a velice dobře doplňuje tělové máslo. Navíc má upokojující vliv na pokožku a pěkně vyrovnává pH.
https://www.facebook.com/svetnontoxic/posts/244...

Věřím, že budete spokojená.


Přeji Vám krásný den.
Pavla