Jak hradí pojišťovna IUI a IVF?

ivekr
28. kvě 2012

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda nemáte někdo informace, jak hradí pojišťovna IVF. Můj gynekolog mi dělal už 2 IUI - nevyšlo. Celkem mi je chce dělat 6x a pak, když to nevýjde tak mě pošle rovnou na zkumavku. (laparoskopii mi udělá po 3 IUI).
Nevíte, má vliv třeba, že když pojišťovna platí 6x IUI, že pak méně přispěje na IVF? Doteď mě to stojí jen povinných 30 Kč....ale nejsme zrovna moc "bohatí" - nemáme se špatně...ale jestli mají lítat 10tisíce..tak nevim nevim ☹ a vůbec nevím, kolik se to tak může pohybovat.
Moc děkuji za odpovědi.

irinka
28. kvě 2012

Ahoj, myslím, že teď hradí pojišťovna 4 pokusy, ale zavádí se pouze jedno embryo, ale nejsem si tím moc jistá. Jinak my máme za sebou 3x IVF a měli jsme doplatek v rozmezí od těch 23-25 tisíc na každý pokus. 4 IVFko jsme měli s dárkyní a tam jsme platili i s léky pro mě 93 tisíc. Měli jsme ještě 3x KET a tak jsme platili myslím okolo 6 tisíc za jeden KET. Pokud by tě ještě něco zajímalo, klidně piš do vzkazu 🙂

bes22
28. kvě 2012

Ahoj, já chodím do Jihlavy du sanusu a doktor mi udělá 2x IUI a pak nám doporučil IVF a mluvil o ceně 15000 - 20000. Záleží kam chodíš. Podle mě čím větší město tím dražší. Doktor říkal, že tak v Praze se to pochybuje kolem 100 000.

mufinka26
28. kvě 2012

u nás v Praze IVF proplácí pojišťovna, jenom pokud se nevejdeš do limitu co hradí pojišťovna tak si připlácíš 😉 já chodila do státního CARu k Apolináři a IVF a 3 KETy nás vyšly na 12000 🙂

petruskaaa
28. kvě 2012

Podle mě ZP přispívá na IVF furt stejně, ať máš za sebou 1 IUI nebo 6. Cena se odvíjí jak od ceníku v CARu,tak podle rozsahu zákroku.Já si to zjišťovla v Sanusu a bylo mi řečeno že v mém případě by nás to i s léky vyšlo kolem 20tis.,ale je to individuální.Jinak mi říkali,že pojišťovna hradí 50 tis. a zbytek si vlastně doplácíš.Ale já tam třeba na IUI doplácela 1000kč´a ty píšeš že ho máš zadarmo.Řekni si přímo v CARu,at ti to přibližně sčítnou 😉 .

betuse
28. kvě 2012

Ahoj, záleží na ceníku daného car. Ale myslím že nemá na ivf vliv počet iui. Já byla jednou na iui a platila jsem asi 5OO kč. A za první ivf +isci doplatek cca 22OOO kč a to jsme nemrazili. Některé cary mají na netu ceníky.Ale je to všude trochu jinak. 🙂

olouch
12. črc 2012

POZOR!!!! VZP nám právě zamítla naše druhé IVF, protože už máme za sebou 5 IUI. Tvrdí nám, že od 1. dubna 2012 se jakékoliv umělé oplozené (IUI+IVF) počítá dohromady, a platí se jen 3 - 4 pokusy celkem. Budeme se s ní hádat, ale prosím všechny si dejte velký pozor. Je určitě lepší si levnější IUI zaplatit a nevyplácat si zdravotní pojištění, které se bude hodit na mnohem dražší IVF.

petrufa86
12. črc 2012

Ahojda, pojišťovna platí za rok 6x IUI, pokud by jsi šla po 7, musíš si to sama zaplatit což je asi 4500 Kč. Při IVF máš nárok na 3 hrazené pokusy (3 ETY) pokud si necháš zavést 2 emryjka a 4 pokusy (4 ETY) pokud si poprvé a podruhé necháš zavést jen jedno. Doplatky za injjekce a nadstandart si určuje každý car sám. A jak píše olouch tak jsem to taky slyšela. Ale ptala jsem se na to dr v úterý, protože máme za sebou 1IVF a bez úspěchu a teď chci zkusit IUI a on mi říkal, že pojišťovny v tom mají od dubna zmatek, že sami nevědí, ale že to pravda není. Oni vykazují pojišťovně úkony 3 kódama - jeden je IUI, druhý je IVF s 1 emryjem a třetí je IVF s dvouma embryjkama a podle toho oni jim to zaplatí.

kive76
14. črc 2012

ahojky, přesně tak IVF proplácí pojišťovna..a není to vůbec závislé na tom kolik máš před sebou Iuiček . a jak píše petrufa86 platíš si při tom IVF to okolo, podle toho jaké máš injekce, a zde jde o metodu oplodnění navíc k tomu IVF - ICSI, PICSI atd..v každém caru jsou ty ceníky trošku jiné...

danalesa
2. pro 2014

Ahojte, predam 2 balenia Decapeptylu (v 1 baleni 7injekcii), nove, nepouzite, udrziavane v chladnicke. Expiracia 01/2015, cena - po preplateni zdrav. poistovnou, resp. dohodou. Ak mate zaujem, piste do spravy.