Capáčky, víte o prodejně?

luciusj
22. lis 2017

Prosím o radu, chtěla bych pro našeho 9. měs. syna sehnat capačky, ale nevím kde ... Představovala bych si nějakou kamennou prodejnu kde bych si vybrala a rovnou mu je vyzkoušela. Nevíte o nějaké??
Koukala jsem do starších diskusí, ale odkazy uz nejsou aktuální.
Nebo mi doporucíte neco jiného? Náš malý se staví a začíná chodit kolem nábytku. Chtěla bych něco co je protiskluzoveho, byla noha v teple a zároveň by si mohl při lezení vytvářet klenbu nožičky.

olga_
22. lis 2017

@luciusj My kupovali v obuvi U Beránka (Plzeň, má i e-shop), většinou ale odtud: https://www.capiki.cz/. U capáčků bych se nebála on-line nákupu.

hani1234
22. lis 2017

Já kupovala on-line od bibalou a byly naprosto parádní 🙂 Taky bych se u capáčků nebala .

sola11
22. lis 2017

Ja jsem kupovala na capacky. cz. Usiji na miru a do tydne jsou doma.

nezvalova
23. lis 2017

Ja je kupovala v kamenném obchodě na Praze 9- Svobodná chůze.Zatim pouze v tomhle obchodě, změřili synovi nožku v centimetrech jak na délku i šířku.V jiných obchodech s obuví mi řekli pouze velikost. Po změření, poradili které jsou pro něj vhodné.

horymili
23. lis 2017

pozor na dobry tvar "spicky" u capacku...anatomicky kopirujici tvar nohy!
nejlepsi tvar maji ceske dadoos nebo nolen, na fler.cz Baby kousky, Pavorka (latkove), Luschen atd
napr. Capiki nemaji uplne vhodny tvar a take jejich vydrz neni nejlepsi (dadoos a nolen vydrzi nesrovnatelne vice co se tyce tvaru, odreni a opotrebeni)

normalnimatka
23. lis 2017

@horymili taptapi vypadají lépe, co se týče toh tvaru..nemáš zkušenost? i to okopání, když je tam navrchu ještě jedna vrstva kůže...co myslíš?

horymili
23. lis 2017

@normalnimatka taptapi jsou stejny tvar jako capiky jen lepsi kuze a lepe drzi tvar + ta spicka ALE tu okopovou spicku ted delaji i Dadoos....
ja z vlastni zkusenosti investuji sice vice penez ale doporucuji Dadoos(tri vrstvy podrazky, krasny tvar a vydrzi 2-3deti), Nolen (jedna vrstva, super spicka, kvalitni kuze,vydrzi 2-3deti), Liliputi ( Slovenske, super) a vim ze hodne chvali Hali Beli, Pavorka
hledam nekde obrazek srovnani tech spicek

normalnimatka
23. lis 2017

@horymili aha, mně právě přijde, že taptapi jsou docela kulaté. u těch capiků je ta špička vidět docela jasně na obrázkách z netu...

horymili
23. lis 2017

no ale ta spicka nema byt kulata...ale ma byt rovna rovne kolem palce (tam ma byt pomyslny vrch) a pak se ma jako kosit dolu k malicku...kdyz je kulata je vrch uprostred (a najdelsi prst obvykle nemame prostrednicek)
jeste jednoduche pravidlo...pokud u capacku (i bot) nejde poznat ktera bota je leva a kt prava tak je tvar spatny

horymili
23. lis 2017

@normalnimatka no ale ta spicka nema byt kulata...ale ma byt rovna rovne kolem palce (tam ma byt pomyslny vrch) a pak se ma jako kosit dolu k malicku...kdyz je kulata je vrch uprostred (a najdelsi prst obvykle nemame prostrednicek)
jeste jednoduche pravidlo...pokud u capacku (i bot) nejde poznat ktera bota je leva a kt prava tak je tvar spatny

horymili
23. lis 2017

@normalnimatka snad to na obrazku bude videt

normalnimatka
23. lis 2017

@horymili tak podle tohohle mi capiki přijdou třeba docela v pohodě:D nevim no. nolen mi přijdou hodně rovný třeba...
no já to zas tak neřešim. děti mi budouchodit hlavně v ponožkách a boty jim budu potřebovat nazout jen na návštěvě, kde maj klouzavej povrch🙂ale tak pro zajímavost...

horymili
23. lis 2017

@normalnimatka 😁...syn mel capacky taky jen k babicce a pod...na ven Dadoos a pak Tikki

horymili
23. lis 2017

@normalnimatka jen pro jistotu 😁...na obrazku je cervena noha spatne a ta zelena OK

normalnimatka
23. lis 2017

@horymili tak nohy jsou jasný, s botama horší:D

jipe
23. lis 2017

já mám taky dobrou zkušenost s dadoos, nechávala jsem dělat užší na míru, protožeprtě má hooodně úzkou nohu. Ted teda nějak inovovali a myslím, že cena už bude vyšší, tak budu muset asi kouknout na fler. V létě jsem je dávala i ven, jinak je má doma, když má studené nohy