Dětská obuv u Bati - kvalita?

isabelafuentes
10. lis 2018

Maminky,
jakou máte zkušenost s dětskými botičkami prodávanými u Baťů (mají na krabicích barevné bubliny)? Jsou kvalitní? A předpokládám, že parametry barefoot asi nesplňují, že? Myslíte, že jsou vhodné pro první obutí (první chůzi) dítěte?

Díky za odpovědi a zdravým nožičkám zdar! 🙂

rousse
10. lis 2018

@isabelafuentes já teda nejsem skalní příznivce barefood obuvi, ale k Baťovi bych na první botky nešla - mají většinou (ne všechny pochopitelně) hodně tvrdé podrážky a co jsme měli od bati, tak v nich malá chodila jak robot.... měli jsme jen párkrát a už bych tam na dětské boty nešla. Určitě pozkoušejte, co sedí na nožce, pokud má nožku širší, jsem moc spokojená s Fare botičkama - teď už začali dělat i spešl řadu FareBare, já jsem moc spokojená i se základní řadou bez přídavku bare - byly jsme s malou i na podometrii a nožičky bez jediné vady, takže za mě bare boty zbytečné🙂

calvac
10. lis 2018

@isabelafuentes Taky mame podle kontroly nozky zcela v poradku. Nikdy jsem barefoot nekoupila,kupuji zdravotne nezavadne s Zirafkou. Muj nazor je,ze do jiste miry je barefoot moderni trend. Verim,ze za par let to bude zase neco jineho,noveho,co se bude k obouvani doporucovat.

ivuska1986
10. lis 2018

Skvělá otázka, též budeme kupovat první botky a moc nevim jaké, Batu jsem považovala za kvalitní jistotu😕

gruyerre
10. lis 2018

Dětské boty od Bati nejsou podle mě moc dobré. Jsou hodně tvrdé. Jako první botičky bych je nevybrala určitě, ani jako ty další 🙂. V každém větším měste by měl být nějaký specializovaný obchod s detskou obuví, kde i nožičku změří, poradí, odzkouší... Nám se osvědčila hlavně zn. Jonap, ale každému dítěti sedne jiná, opravdu to chce vzít podle tvaru chodidla a výšky nártu.

gruyerre
10. lis 2018

@isabelafuentes Koukám, že jsi z Klatov, tak až budete milt cestu do Plzně, tak na Klatovské je obuv pro děti Beránek. Doporučuji, jezdíme jen tam.

michaela19911991
10. lis 2018

@isabelafuentes syn jedny dostal od tchýně a hrůza. Jsou hrozne tvrdé a nemohl v nich ohnout nožičku a celkově chodit. Takže 2-3kroky soupal nohy a pak šel k zemi.

soleilll
10. lis 2018

@isabelafuentes Ne, jako první nebo jedny z prvních botů bych šla do specializované prodejny. Pokud budeš kupovat boty dítěti úplně poprvé, poradí ti, jak má dítě širokou nohu, který střih mu sedí a samozřejmě správnou velikost. U Bati jsem kupovala zimní boty synovi loni (měl necelých 5 let) a kvalita nebyla nic moc - byly po slevě za nějakých 750,- a ani nebyly kožené, takže promohaly. moc nezahřály a brzo je okopal.

isabelafuentes
autor
10. lis 2018

@rousse 😲 Co je podometrie a kam na ní můžeme zajít? Moc děkuji za přínosnou informaci❤👍

isabelafuentes
autor
10. lis 2018

@gruyerre Moc děkuji za tip. To je ten obchůdek u Masarykáče? A co ten pod divadlem u Smetanových sadů - jaké mají boty tam?
Upřímně musím říct, že v Klatovech je to v tomto směru hrůza i pro dospělého, natož pro děti - je tu jediný specializovaný obchod s dětskou obuví a tam je navíc děsně nepříjemná prodavačka, která slovo barefoot bere jako nadávku a na měření chodidla se tvářila dost opovržlivě, jako bych chtěla ty boty zadarmo🙄

rousse
11. lis 2018

@isabelafuentes podiatrie je věda, která se zabývá vývojem, anatomií a nemocemi noh, nožní klenby apod. A mají super elektronické přístroje, které změří, jak se nožka dítěte vyvíjí, jestli už tam je třeba nějaká deformita vlivem špatného typu obuvi a tak. Kde se na ni dá jít, to nevím (osobně bych po tom ani s prckem, který ještě botky nenosí nepátrala, tam je to zbytečné🙂, my jsme se k tomu dostaly jak slepý k houslím, když měla malá necelé 3 roky, ale měřila nás zrovna "paní vedoucí" podiatrie ze Zlína a právě říkala, jakou má nohu, jaké doporučuje boty a velice nás chválila, protože malá má nožky bez jediného problému. Jinak my jsme také šli na první botičky do speciálního obchodu a mě se tehdy hodně zalíbily právě Farečka... a pak jsem zjistila, že Fare mají svůj eshop, takže když odrostla z jedné velikosti, jen jsem naklikala na jejich eshopu o číslo větší, dopravdu nad 600 mají zdarma (což např. za botky a papučky je raz dva nad 600) a nepřiplácíte nic navíc jako v kamenném obchodě.

gruyerre
11. lis 2018

@isabelafuentes tak já znám jen ten krámek u Masarykáče. Pokud bys náhodou ozkoušela ten v Sadech, budu ráda, když pak dáš vědět, jak jsi byla spokojená s výběrem bot a s prodavačkama 🙂

konidana
11. lis 2018

U bari boty nebrat! Mam velice spatnou zkušenost. Chodící dítě nosilo sandaly od bati jen na cestu di skolky a ze skolky a botky se za 2 měsíce úplně rozpadly. Nekvalitni materialy i vyroba. Reklamace neuznana.

nafuka
Autor odpověď smazal
Zobraz
eevicka123
11. lis 2018

Ne, maji hrozne tvrdou,neohebnou podrazku a to dite nema takovou silu, aby ji spravne ohnulo. Mame Jonap a spokojenost 😊

isabelafuentes
autor
12. lis 2018

Tak jsem nakonec koupila Superfit. Snad mi to, ženy, pochválíte... 🙂

soleilll
12. lis 2018

@isabelafuentes Určitě kvalitní značka, vybralas dobře.

rousse
12. lis 2018

@isabelafuentes urcite, pokud dobre sedi na nozce - maji hodne uzke strihy na uzke nozicky 👍