Normální noha a dominantní palec. Jakou vybrat kompromisní obuv pro dceru?

Zodpovězené
14. únor 2019

Dobrý večer,

potřebuji najít botky pro dceru a už jsem v koncích. 100% barefoot nechci, protože většinu času chodí ve městě po chodníku, potřebovala bych něco s pevnější patou, ne úplně tenkou podrážkou, ale aby botky měly správný tvar špice. Dcera má dominantní palec, sice jen o kousek a většina bot jí nejde utáhnout. Když byla malinká, nosila D. D. STEP 015 a ty seděly úplně dokonale. Od té doby jsem takové boty nenašla. Už jsem zkoušela i Filii, Jonap, Bundgaard walk, zimní Froddo... U všech kromě Bundgaard je problém s dotažením kolem kotníku, bohužel Bundgaard jsou jen do 27 a tam už se na jaře nevleze. Noha má nyní rozměr 16,1cm x 6,6cm.

Děkuji za Vaši odpověď.

Zdravím,

naprostá většina kompromisních bot jsou kompromisní právě proto, že nemají dobrý tvar špičky, bohužel. Pokud trváte na správném tvaru (což Vám samozřejmě kvituji), budete spíš muset volit barefoot obuv, s pevnější podrážkou a opatkem.

Předpokládám, že noha je tedy v kotníku hodně útlá, tabulkově je šířka normální: a tady se přiznávám, že mě moc možností opravdu nenapadá. Možná některé Vivobarefoot ( třeba Primus, na tkaničky, jdou dotáhnout lépe), Protetika model Pony (jsou podobné ddstep 015, ale tvar špičky je lepší, bohužel také jen do vel. 26 s 17,5 cm délky). Možná ještě nové Baby Bare Febo spring, ještě nejsou na trhu, ale myslím, že také půjdou dobře utáhnout na užší kotník.


Přeji Vám krásný zbytek dne,
Naďa

Mail: info@vpavucine.cz
Tel: +420 777 584 539
Eshop
Blog
Pomůcka při výběru bot