Zimní botičky na první krůčky. Jaké?

jijitka
4. led 2011

Ahoj, potřebovala bych poradit jaké botky pořídit pro malého, který začíná dělat první krůčky. Zatím je spokojený v kočárku, venku chodit nechce, ale předpokládám, že třeba při čekání u doktorky bude chtít z kočárku a capkat po čekárně. Řeším tedy, jestli koupit nějaké pevné, ale ne vyloženě teplé venkovní boty nebo stačí nějaké lehčí. Nevím jak dlouho mu bude trvat než se rozchodí natolik, že bude chtít chodit i venku. Abych mu na začátku března (kdy je ještě zima a sníh) nemusela kupovat další boty, které využije jen párkrát.
Nebo rovnou koupit zimní venkovní boty (vypadají jako pohorky 😀 )?? Nebudou mu na konci zimy malé?? Jak rychle dítěti vyroste noha z boty 😀 ?

wjerushka
4. led 2011

Ahoj, já jsem tohle řešila loni. Nakonec jsme se rozhodla pro kožené botky, ne zminí s pevným kotníkem. Zimní boty mi přišly zbytečné na první nejisté krůčky. Venku se pak ještě dlouho o nic nepokoušel, trénoval doma nebo právě v tý čekárně u dokotra.Venku až pka nebyl sníh a byl si jistější a fakt šel. Jinak my zatím botky měníme co tři měsíce.

jijitka
autor
4. led 2011

@wjerushka no, asi to udělám stejně. Snad se nebude chtít "procházet" ve sněhu 😀 Taky si myslím, že by ty vyloženě zimní mohutné botky měl v kočáru nepohodlné.

muriella
6. led 2011

@jijitka ahoj, mám skoro ročního kluka a přes měsíc mi doma chodí, venku zatím sedí v kočáru a já doufám, že ještě dlouho sedět bude, že ho nenapadne, že by se chtěl procházet 😅 no bačkorky má syn 3 měsíce a jsou mu malé, takže počítám, že zimní boty na tuto sezonu by mohli vydržet, ale radši bych koupila nějaké rovnou až jarní, nechce se mi kupovat do sněhu a pak ještě na jaro, ale když nebude zbytí, nedá se samozřejmě nic dělat 🙂 když jsme u doktorky, tak mu dám normální sandále-má dvoje , druhé na doma, bohatě to do čekárny atd stačí..

jijitka
autor
7. led 2011

@muriella ahoj, taky doufám, že malý nebude mít touhu vylézat z teplého kočárku 😀 A zdá se, že nijak zvlášť nestojí ani o boty, aspoň podle toho, jak se brání nazouvání 🙂 Jinak ty sandálky nejsou špatný nápad, i když teď asi takové botky nekoupím - aspoň v obchodě jsem je neviděla.